Copy
Senaste nytt från intresserade, engagerade och nyfikna ingenjörer!

Kompetens på marknadens ledande styrsystem

Vilken stark position Pidab befinner sig i. Jag tänker på alla duktiga och skickliga ingenjörer för programmering och konstruktion vi har i organisationen. 
 
För mig är det stimulerande att driva verksamheten med så kompetenta medarbetare. Särskilt roligt är att vi får allt fler uppdrag där vi tar ett helhetsansvar med helhetslösningar för både styrsystemshårdvara och engineering. 
 
Och våra uppdragsgivare drar nytta av synergin mellan våra specialistdiscipliner: processdesign, processautomation och processäkerhet. Det bådar gott inför framtiden.
 
Safety Authorization mot ABB
Nytt för i år är att vi har förlängt vår Safety Authorization mot ABB. Det betyder att vi nu kan fortsätta hantera både vanliga ABB800xA projekt och säkerhetsprojekt med ABB. Och har möjlighet att leverera både hård- och mjukvara till era ABB projekt.

Siemens, ABB och Honeywell för både hård- och mjukvara
Jag ser med tillförsikt fram emot en fortsatt stark utveckling för Pidab. Det känns betryggande att veta att vi kan styrsystem och säkerhetssystem från tre så starka varumärken som Siemens, ABB och Honeywell. Per Forsbring, vd Pidab 

Att vara ABB Solution and Safety Partner är kunnande i framkant.”

Torbjörn Äng, Sales Engineer ABB

”För oss handlar ABB Solution and Safety Program om att etablera en nära och mycket tät relation med skickliga och ledande företag. Med det menar jag ett samarbete och dialog som är något mer än en vanlig leverantörs-/kundrelation.” Det säger Torbjörn Äng, säljansvarig på ABB.
 
”I samarbetet med Pidab har vi just detta. Vi vet ofta vilka kunder de jobbar med och vilka frågeställningar som är aktuella. På så sätt kan vi vara med och bidra. Det gynnar alla parter och slutprodukten i ett projekt.”
 
”Pidab får information om nyheter och produktutveckling väldigt tidigt. Vi vill att de alltid skall ha den senaste och djupaste kunskapen. Det arbete vi gör gynnar självfallet oss och vår verksamhet. Samtidigt som det är en stor konkurrensfördel för Pidab och inte minst kvaliteten i de projekt som man arbetar med.”
 
”En mycket viktig del i partnerprogrammet är också den träning och de kurser vi erbjuder. Till exempel Safety certifiering. Kompetensutveckling gör vi inom ramen för ABB University men också genom företagsanpassade utbildningar ute hos företaget.”  
 
”Det är bra driv i Pidab. De är professionella och har den viktiga förmågan att lyssna på sina kunder. Min uppfattning är att de tar fram priseffektiva lösningar helt efter kundernas önskemål. De vill, och de löser uppgiften skulle jag vilja sammanfatta det med", avslutar Torbjörn.
 

Det finns en logisk tråd i sättet att resonera som jag gillar.”

Anton Backman, Automationsingenjör SSAB

”Just den där logiken i sättet att arbeta och resonera, det är det jag gillar. Det passar både mig personligen och det stämmer väl överens med de höga krav SSAB ställer på sina leverantörer. Det är alltid ordning och reda och kvalitet i det Pidab levererar. ” 
 
Det säger Anton Backman som är automationsingenjör och arbetar med systemutveckling i investeringsprojekt på SSAB i Luleå. 
 
”Vi är mycket nöjda med moderniseringen av koksverkets panncentral som Pidab arbetat med. Styrsystemet som tidigare fanns var gammalt och det gick inte att få tag på reservdelar. Vi behövde uppgradera och se till så att styrsystemen och instrumenteringen blev up-to-date.” 
 
”Vi köpte en helhetslösning av Pidab. Ett beslut som var lätt att ta med tanke på det stora kunnande Pidab besitter inom exempelvis SIL, riskanalys och HAZOP.” 
 
”Riskanalysen gjorde vi tillsammans och sedan utförde Pidab instrumentering och programmering. För FAT-test åkte vi ner till Göteborg och körde i simuleringsmiljö, där vi testade hela programmet. Vi är mycket nöjda med slutresultatet efter installation i Luleå, säger Anton.”
 
Förlagsbyte för renare gaser
”SSAB driver just nu ett större projekt där de arbetar med att uppgradera styrsystemet på anläggningen som renar gasen från koksverket. Gassamlingsrör från 54 koksugnar skall även bytas ut,” säger Anton. 
 
”Pidab har initialt bistått oss med säkerhetsdokumentation. Men deras åtagande har under projektets gång utökats och de är involverade i allt fler arbetsmoment.” 
 
”Det finns en logik i det. Pidab är såpass kunniga. Det handlar om tolkningar i arbetet och inte minst att ha koll på de regelverk vi har att följa.” 

Pidab är ABB Safety Partner och Siemens Solution Partner Safety Specialist, Honeywell System Integrator och HIMA System Integrator

Efter att ha genomgått ABB:s Safety Channel Partner Program är pidab godkänd av ABB som ”Safety Partner”. Att vi är godkända av ABB innebär att vi har möjlighet att använda ABB:s styrsystem vid implementering av funktionssäkerhetslösningar inom processindustrin.
Pidab är certifierade av Siemens som Solution Partner Safety Specialist och är det enda företaget i Sverige som är godkänd av både ABB och Siemens som ”Safety Partner”.
HIMA har valt och teckna samarbete med pidab som System Integrator för deras säkerhetssystem.

 
Pidab är dotterbolag till Eurocon Consulting.
 
LinkedIn LinkedIn
www.pidab.com www.pidab.com
Copyright © 2021 pidab AB.