Copy
Senaste nytt från intresserade, engagerade och nyfikna ingenjörer!

2019 – Ett riktigt nytt år för pidab!

Året har kännetecknats av både små och stora förändringar. Det är särskilt roligt att vi har vuxit och tagit rejäla kliv framåt.

I januari blev vi en del av Eurocon. Och med facit på hand har det blivit väldigt lyckat. Vi nyttjar varandras kunskap, vi hjälper varandra och vi har fått 250 nya kollegor. Många av dem träffade vi första gången på gemensam resa till London. Verkligen skoj och nyttigt. Det svetsade oss samman.

Men kom ihåg att vi fortfarande är samma Pidab. Vårt sätt att arbeta och syn på det vi gör har inte förändrats. Men vår kostym är större, vi är fler konsulter, vi kan åta oss fler helhetsuppdrag och vi kan hjälpa fler kunder.
 
Hög beläggning, nya kunder och många projekt
Arbetsmässigt har det varit ett fantastiskt bra år. Vi har fått uppdrag hos nya kunder och genomför många spännande projekt. 
Efter en kort svacka i beläggningen i början av året har det varit fullt tryck med många långa och intressanta uppdrag. 
Vi har stärkt oss. Och då tänker jag framför allt på områdena instrumentering och mätteknik. Vi har nu fyllt på med seniora ingenjörer inom detta område. Fantastiskt roligt! 

Ny ekonomihantering
En stor förändring skedde i september då vi slog ihop vår egen ekonomiavdelning med Eurocons. Detta har gått väldigt bra. Vi är nu integrerade i deras system och allt rullar på. Våra fakturor ser inte riktigt likadana ut, det har missats någon bilaga vid några tillfällen, men på det stora hela har det gått otroligt smärtfritt. Vi har nu en proffsig stab inom ekonomi & HR hos Eurocon i Örnsköldsvik att tillgå.

Och vi kan nu fokusera ännu mer på det vi är bra på: Processdesign, Processäkerhet och Processautomation.

Vi ser med tillförsikt fram emot 2020, och vet att vi direkt får en bra start med mycket arbete och många stimulerande uppdrag från intressanta kunder.

Jag får passa på att tacka våra kunder, leverantörer och medarbetare för året och önska en God Jul och Gott Nytt År.
 
Per Forsbring
Vd, Pidab 

Lär känna våra nya medarbetare

Mats Burnert
Projektledare / Senior processingenjör

Mats är Civilingenjör inom kemiteknik från Chalmers. Projektledare med erfarenhet av multidisciplin projektledning i industriprojekt. Har även varit kursledare inom projektledning, kalkylering, kemiteknik, projektplanering, projektekonomi och produktionsteknik. Erfarenhet från branscher som livsmedel, läkemedel till kemi, energi, papper och massa samt petrokemi.

Henrik Pettersson
Senioringenjör Automation

Henrik är högskoleingenjör från Chalmers. Kom till Pidab i maj och hans huvudsakliga arbetsuppgifter är inom automation och project commissioning. Har tidigare arbetat med projektering för el- och fibersystem samt med automation inom offshoreindustrin i Norge.

Sam Brodin
Senioringenjör El / Automation
 
Sam kom till oss i höstas och började direkt med uppdrag för Södra Cell. Han har tidigare arbetat med produktion, service och konstruktion av elektronisk mätutrustning för vattenbehandling, konstruktion av mekanisk utrustning samt som konsult inom processindustri. Har lång erfarenhet av instrument och styrsystem inom papper & massa, energi, livs- och läkemedel.

Babak Khosravi
Senior Automation Engineer 
Babak kommer senast från Akzonobel/ Nouryon. Han har främst arbetat med projekt inom kemiindustrin, kärnkraft och offshore. Både i Sverige och internationellt. Arbetsuppgifter och engagemang i projekten har bl a omfattat instrumentkonstruktion, inköp och disciplin-lead.

I år stödjer vi Giving People

Giving People är en hjälporganisation med fokus på barn i Sverige som lever i barnfattigdom. Förra året hjälpte Giving People mer än 2250 familjer som fick julmat och/eller julklappar och ca 5000 barn som fick julklappar.

Nu tar vi alla här på Pidab en välförtjänt julledighet.
Känns bra att kunna ladda batterierna, äta gott, umgås med familj och vänner och sedan komma tillbaka till arbetet igen efter helgerna.
Vi önskar er alla skön ledighet, en God Jul och ett Gott Nytt År.

Pidab är ABB Safety Partner och Siemens Solution Partner Safety Specialist och HIMA System Integrator

Efter att ha genomgått ABB:s Safety Channel Partner Program är pidab godkänd av ABB som ”Safety Partner”. Att vi är godkända av ABB innebär att vi har möjlighet att använda ABB:s styrsystem vid implementering av funktionssäkerhetslösningar inom processindustrin.
Pidab är certifierade av Siemens som Solution Partner Safety Specialist och är det enda företaget i Sverige som är godkänd av både ABB och Siemens som ”Safety Partner”.
HIMA har valt och teckna samarbete med pidab som System Integrator för deras säkerhetssystem.
LinkedIn
www.pidab.com
Copyright © 2019 pidab AB.