Copy
Senaste nytt från intresserade, engagerade och nyfikna ingenjörer!

”Kunniga med ett trimmat arbetssätt”

Branschkännedom, mycket hög kompetens och ett agilt förhållningssätt. Det är så jag vill beskriva Pidab.” Det säger Medina Sundström, Vertical Sales Manager på Siemens.
 
”Vi har samarbetat i ett flertal stora projekt de senaste åren och våra erfarenheter av Pidab som samarbetsparten och Siemens Solution Provider är bara goda. Jag tänker till exempel på projekten för Inter Terminals, Tata Steel och Kemira.”
 
”Jag vill verkligen betona vilken fördel det är för uppdragsgivaren med Pidabs agila arbetsmetodik. Korta beslutsvägar, en öppen, nyfiken och kunskapssökande företagskultur gör att projektet kan ta korta snabba steg framåt.”
 
”Hos Pidab finns en väldigt tydlig lust att lära nytt och att utvecklas som bolag. Det märks att alla medarbetare har utrymme att kunna växa professionellt. Och det är precis så vi vill att det skall vara när man är Siemens Solution Provider.” 
 
”Ett ömsesidigt förtroende är centralt, där vi på Siemens bidrar med kompetens och guidning inom mjukvara, hårdvara och tjänster. Ensam är inte stark. Det här är ett ekosystem och vi måste alla ha skickliga partners för att kunna och orka hela vägen.” fortsätter Medina.
 
”När Siemens väljer partners tittar vi på projekten och kompetensen bolaget har. Vitsen är att vi skall kunna känna oss trygga med att utveckla affärer tillsammans. Pidabs kompetens är säkerhet, styrsystem och branschkunnandet. Det vet vi och det har vi stor nytta av. Precis som våra gemensamma kunder har,” avslutar Medina.

Pidab har varit huvudentreprenör för Kemiras uppgradering av steamreformer och installation av Siemens SIMATIC PCS 7 med Pidabs egna typgodkända brännarblock
 
”Efter utcheckning av anläggningen och start-up har vi nu kört skarpt i över ett år. Och det fungerar perfekt. Vi är minst sagt mycket nöjda med resultatet.” 
 
Det säger Torbjörn Carlsson, underhållsansvarig på Kemira i Helsingborg som initialt var projektansvarig.
 
”Vid ett tillfälle hade vi en dip i elnätet och då stannade brännaren. I det läget var det i stort sett bara att trycka på en knapp så startade allt igen. Återstarten är i princip självinstruerande.”

Pidab höjer ribban i säkerhet
”Jag fick ett tips om att Pidab har precis den kompetens och kunnande som vi behövde för projektet. Som instrumentkille pratar jag ett eget språk. Och jag märkte direkt att Pidab kan och förstår det språket. Jag beskriver mitt problem och de vet direkt vad jag pratar om. Det passar oss som hand i handske.”
 
“Att Pidab har erfarenhet av vår utrustning från andra projekt de arbetat med var såklart en stor fördel för oss när vi fattade beslut om leverantör. “ 
 
”Det finns också en hög noggrannhet i deras säkerhetstänk och sätt att arbeta. Pidab tar ansvar. Det är ett tänk som tydligt genomsyrar alla de jag träffat, från ledning till konsult.“ 
 
”Pidab höjer ribban i säkerhet och har alltid inställningen att det skall bli bra. Det gör att jag som beställare känner mig trygg”, avslutar Torbjörn.

Pidab är ABB Safety Partner och Siemens Solution Partner Safety Specialist, Honeywell System Integrator och HIMA System Integrator

Efter att ha genomgått ABB:s Safety Channel Partner Program är pidab godkänd av ABB som ”Safety Partner”. Att vi är godkända av ABB innebär att vi har möjlighet att använda ABB:s styrsystem vid implementering av funktionssäkerhetslösningar inom processindustrin.
Pidab är certifierade av Siemens som Solution Partner Safety Specialist och är det enda företaget i Sverige som är godkänd av både ABB och Siemens som ”Safety Partner”.
HIMA har valt och teckna samarbete med pidab som System Integrator för deras säkerhetssystem.

 
Pidab är dotterbolag till Eurocon Consulting.
 
LinkedIn LinkedIn
www.pidab.com www.pidab.com
Copyright © 2021 pidab AB.