Copy
Blijf op de hoogte van onze nieuwbouwplannen!
View this email in your browser

Schoterboshuis Nieuws #5

HET CIRKELTJE ROND


Scouting Brigitta gaat circulair! Via de samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam waren we natuurlijk al begonnen met het circulaire denken, maar sinds 21 maart zijn we ook lid van Cirkelstad. Cirkelstad een Nederlands platform voor circulair en inclusief bouwen, dat nu ook in Haarlem actief is. Meer hierover vindt u verderop in de nieuwsbrief. Verder in deze aflevering: we zijn lekker bezig geweest met onze financiële acties voor het nieuwe clubhuis, en in ons huidige onderkomen hebben we weer ruimte voor nieuwe huurders. Natuurlijk is er de blog van Albert Jan en tot slot: de eerste fase van de parkrenovatie is klaar. "Onze" plek is al heel goed zichtbaar, zoals de foto's laten zien. Kijk en zoek de verschillen!

De stuurgroep

Zoek de verschillen!

SAMENWERKING MET CIRKELSTAD HAARLEM KENNEMERLAND
 

Met een interactieve kick-off heeft Cirkelstad Haarlem Kennemerland een start gemaakt om samen met bedrijven, overheden, kennisinstellingen en andere organisaties toe te werken naar een regio zonder afval en zonder uitval met focus op wonen, groen, interieur, beheren en bouwen. Samen met onder andere de NS, Hogeschool INHolland en MAAK Haarlem hebben wij ons aangesloten om gezamenlijk te werken aan elkaars circulaire vraagstukken. Zo zijn we nu in gesprek met de NS om te kijken of we onderdelen uit oude treinstellen kunnen gebruiken om ons clubhuis te bouwen. Loop je straks misschien over een old-skool NS-vloertje in ons nieuwe clubhuis! Op www.cirkelstad.nl lees je meer over dit circulaire initiatief.

KEN JIJ OF BEN JIJ IEMAND DIE EEN OEFENRUIMTE NODIG HEEFT?


Op dit moment betalen wij huur voor het gebruik van het clubhuis. Om dit te kunnen betalen, zijn wij afhankelijk van huurders. Op dit moment hebben wij al enkele huurders, maar er is zeker nog ruimte voor uiteenlopende recreatieclubs om hun hobby uit te oefenen. Ken jij of ben jij iemand die een dergelijke ruimte zoekt? Op maandagochtend, dinsdagochtend,woensdagmiddag,donderdagochtend en vrijdagochtend en -middag is onze zaal nog te huren! Een zaal van 8 x 16 meter, die te splitsen is in twee zalen. Meer weten of zeg je 'Ja, ik wil jullie ruimte huren!', stuur een mailtje naar verhuur@scoutingbrigitta.nl.

Blije jeugdleden met de DekaMarkt cheque!

SPONSORACTIES: DEKAMARKT EN SPECSAVERS
 

In oktober en november hebben jullie fanatiek sponsorvouchers gespaard bij de DekaMarkt! 6 weken lang deden we met 7 andere goede doelen uit de omgeving mee aan de Samen Sterk voor de Buurt-actie en mochten 5.000 euro verdelen. We mochten het mooie bedrag van 836,32 euro mee naar (club)huis nemen. Nog langer geleden: het hele jaar 2018 kregen Specsavers-klanten een symbolisch muntje bij aankoop van een bril of hoortoestel, die zij aan ons konden doneren. In februari mochten wij een cheque van maar liefst 1751,86 euro ophalen bij Specsavers Grote Houtstraat.

ALBERT JAN VERTELT


Wil je weten hoe het is om vanuit het niets verzeild te raken in een omvangrijk en ambitieus nieuwbouwproject? Volg dan de blog van Albert Jan Bloemendal. Hij is als voorzitter van stichting Scouting Brigitta een spin in het web en vertelt op vermakelijke wijze wat hij allemaal tegenkomt op weg naar het Schoterboshuis.

Ga naar Albert Jans blogpagina >
Ga naar de nieuwbouwwebsite >
Copyright © 2019 Scouting Brigitta, Alle rechten voorbehouden.


Wil je jouw gegevens wijzigen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen or afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp