Copy
Blijf op de hoogte van onze nieuwbouwplannen!
View this email in your browser

Schoterboshuis Nieuws #2

NUMMER 2!

 

En we hebben je veel te vertellen. Zo zijn er inmiddels veel ontwikkelingen in het park en hebben we een goede projectstructuur opgezet om efficient aan het werk te gaan. We doen dit immers naast ons gewone werk en een efficiente invulling van onze tijd is daarom belangrijk. Ook heeft architect Jack Deneke gedetailleerde tekeningen gemaakt. We zien onszelf al bijna door het clubhhuis wandelen... Maar zover is het nog niet. Lees in deze tweede nieuwsbrief meer over wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt.

De stuurgroep

HOE GAAN WIJ TE WERK?


Het Schoterboshuisproject heeft een eigen organisatiestructuur: er is een stuurgroep, bestaande uit de voorzitter en secretaris van de vereniging, de voorzitter van de stichting en een externe projectleider (allen vrijwilligers en ook als ouders bij Brigitta betrokken). Deze heeft vier werkgroepen opgericht: voor financiering, publiciteit, vergunningen en de bouw.

De werkgroep-financiering timmert op dit moment samen met de werkgroep-publiciteit het hardst aan de weg. Want onze mooie plannen kosten (veel) geld. De werkgroep is bezig met het werven van fondsen, subsidies, sponsors, het zoeken naar mogelijkheden voor een hypotheek, het organiseren van speciale acties en het op peil houden en uitbreiden van de exploitatie.

Van speciale acties hebben jullie al wat vernomen: de Specsavers-actie is in volle gang en afgelopen zondag (25 maart) hebben we in samenwerking met Happy Huiskamerconcerten het eerste Happy Clubhuisconcert georganiseerd in ons huidige clubhuis, de Krocht. Een verslagje hiervan vind je verderop in de nieuwsbrief.

Projectleider Gerard op 't Ende, verenigingsvoorzitter Erwin Wigman, verenigingssecretaris Kaat Bakker & stichtingsvoorzitter Albert Jan Bloemendal.

HET PARK: BOMENKAP, GRAVEN EN PLANTEN


De werkzaamheden in het Schoterbos zijn begonnen. Op 14 maart heeft wethouder Cora-Yfke Sikkema onder publieke belangstelling het bouwbord onthuld. De (bijna allemaal zieke) bomen worden gekapt en als alles naar plan verloopt, worden in mei de bouwketen neergezet. Aan het eind van de zomer wordt er gegraven en in oktober wordt er weer geplant. Bomen die nog in goede staat zijn, krijgen hun nieuwe plekje en de zieke bomen worden vervangen door gezonde bomen. Alles gebeurt onder het (streng!) toeziende oog van de Adviescommissie Beheer en Onderhoud Schoterbos, waarin Scouting Brigitta in de persoon van stichtingsvoorzitter Albert Jan Bloemendal ook deelneemt.

HET GEBOUW

 

Het Schoterboshuis krijgt een informele, uitnodigende uitstraling. Het is veilig én zonder al te veel beperkingen. Spelen, chillen, koken, musiceren, sleutelen, knutselen, toneelspelen, slapen, ravotten, vergaderen, zingen, sjorren, dansen, instructie krijgen: het moet allemaal kunnen in en om het nieuwe Schoterboshuis. 

We willen dat mens, dier en milieu zo min mogelijk worden belast. Dat betekent: duurzaam (circulair, CO2-neutraal) bouwen en voorzieningen creëren die ervoor zorgen dat het gebouw energie opwekt in plaats van gebruikt, want een goede scout laat het terrein schoner achter dan dat hij het aantrof.

Hieronder de eerste afbeeldingen van het gebouw. De afbeeldingen zijn afkomstig van Puister Deneke Architecten. In de volgende nieuwsbrief vertellen we meer over het gebouw.

SAMENWERKING MET HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM


Bij moderne nieuwbouw ligt de focus vaak op ingewikkelde en kostbare technieken om het gebouw op milieuvriendelijke wijze te klimatiseren (warmtepompen, zonnecellen et cetera). Wij zien het als een uitdaging om niet op voorhand de gangbare duurzaamheidstechnieken toe te passen.

Het onderzoeksprogramma Circulair Bouwen van de Hogeschool van Amsterdam wil onderzoeken of er andere manieren zijn om een gebouw op milieuvriendelijke wijze te voorzien van energie en een comfortabel binnenklimaat. Wij hebben contact gezocht met de drijvende krachten achter dit programma, dr. ing. Ed Melet, ir. Willem Kok en ir. Elsbeth van Battum. Het Schoterboshuis wordt hun onderzoeksproject. In een volgende nieuwsbrief vertellen we er meer over.

ALBERT JAN VERTELT


Wil je weten hoe het is om vanuit het niets verzeild te raken in een omvangrijk en ambitieus nieuwbouwproject? Volg dan de blog van Albert Jan Bloemendal. Hij is als voorzitter van stichting Scouting Brigitta een spin in het web en vertelt op vermakelijke wijze wat hij allemaal tegenkomt op weg naar het Schoterboshuis.

Ga naar Albert Jan's blogpagina >

COMITÉ VAN AANBEVELING

 

Het comité van aanbeveling steunt onze plannen. Ze hebben laten weten dat ze enthousiast zijn over onze plannen en hun naam verbonden aan het Schoterboshuis. In de toekomst zullen jullie meer over hen te horen krijgen:

  • dhr. Jaap Boot – voorzitter Scouting Nederland;

  • dhr. drs. Khalid Boutachekourt - politicoloog, directeur Publinc, voorzitter raad van toezicht Fonds Cultuurparticipatie;

  • mevr. Brigitte Kaandorp - cabaretière, voormalig scoutinglid;

  • mevr. Margo Slot – tot voor kort teamleider Nationaal Park Kennemerduinen;

  • dhr. dr. Cees Vervoorn - Oud-Olympiër, lector Topsport en Onderwijs UvA/HvA, voormalig scoutinglid; 

  • mevr. Ezra Zadelhoff – jurist, cultureel ondernemer.

VAN ROOSTER IN DE KROCHT


Zondag 25 maart vond het allereerste Clubhuis Concert plaats in ons clubhuis. Bianca Linders, organisator van Happy Huiskamerconcert, zocht een lokaal goed doel om te steunen en via een enthousiaste ouder kwamen wij in contact. Waarom niet een concert in een clubhuis en de bouw van een nieuw clubhuis steunen? Zodoende vond zij een bandje en nodigden wij onze leden uit. De band die in eerste instantie zou komen moest halsoverkop afzeggen, maar Van Rooster had gelukkig tijd! Ons werk resulteerde in een gezellige zondagmiddag met een hapje en een drankje. Wij zijn enthousiast, over een tijdje gaan we dit zeker weer doen! Ben jij er ook bij?

Ga naar de nieuwbouwwebsite >
Copyright © 2018 Scouting Brigitta, Alle rechten voorbehouden.


Wil je jouw gegevens wijzigen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen or afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp