Copy
Blijf op de hoogte van onze nieuwbouwplannen!
View this email in your browser

Schoterboshuis Nieuws #3

HOLLEN OF STILSTAAN

 

Dit is alweer nieuwsbrief 3 waarin wij jullie betrekken bij het project Schoterboshuis. Typerend aan dit project is dat het hollen of stilstaan is. Of beter gezegd rennen en wachten. Soms rennen we ons rot, soms wachten we op van alles en nog wat. We wachten op elkaar, omdat we vrijwilligers zijn en alles in de avond of weekenden doen. We wachten op onze onderzoekers, omdat die druk zijn met hun programma. We wachten op het gemeentelijk apparaat, omdat het soms best ingewikkeld is. En als er dan weer iets is opgeleverd, dan moet het altijd gisteren klaar zijn. Never a dull moment...  

Veel leesplezier!

De stuurgroep

Bovenstaande tekening laat zien hoe het Schoterbos eruit gaat zien na alle graaf-, bouw-, en plantwerkzaamheden.
Ontwerp en visual Buro Sant en Co Landschapsarchitectuur.

SPELTAK IN HET PARK: BEVERS


Onlangs hebben de bevers aan hun insigne 'Bas Bos' gewerkt in het Schoterbos, waarbij ze veel over de natuur hebben geleerd. Deze dag hebben ze in het park gepraat over wat natuur is, natuurspelletjes gespeeld en hebben spulletjes uit de natuur verzameld om later mee te gaan knutselen.

HET VOORLOPIG ONTWERP

 

In de vorige nieuwsbrief deelden we al enkele beelden van het voorlopig ontwerp van de buitenzijde, in deze editie kunnen we met trots ook enkele ontwerpbeelden van de binnenzijde delen.

Uit de vorige editie: Het Schoterboshuis krijgt een informele, uitnodigende uitstraling. Het is veilig én zonder al te veel beperkingen. Spelen, chillen, koken, musiceren, sleutelen, knutselen, toneelspelen, slapen, ravotten, vergaderen, zingen, sjorren, dansen, instructie krijgen: het moet allemaal kunnen in en om het nieuwe Schoterboshuis. 

We willen dat mens, dier en milieu zo min mogelijk worden belast. Dat betekent: duurzaam (circulair, CO2-neutraal) bouwen en voorzieningen creëren die ervoor zorgen dat het gebouw energie opwekt in plaats van gebruikt, want een goede scout laat het terrein schoner achter dan dat hij het aantrof.

 

Ontwerp door Jack Deneke van Puister Deneke Architecten te Haarlem.

ABOS: ADVIES BEHEER EN ONDERHOUD SCHOTERBOS COMMISSIE


In de ABOS zitten vertegenwoordigers van de bewoners en belanghebbenden van het Schoterbos. Denk aan Artisklas, Stayokay, Tuinen etc. Ook buurtcommissies en Scouting Brigitta zitten in de ABOS. Daarnaast Bomenwachters, Egelwerkgroep en andere groepen die het groen en de natuur vertegenwoordigen. Zij praten met de gemeente, de aannemer en de beheerder van het Schoterbos over alles aangaande Beheer en Onderhoud. De ABOS is voor de gemeente de gesprekspartner over alles wat in het Schoterbos gebeurt. De ABOS is voortgekomen uit het participatie-traject dat voorafging aan het ontwerp van het nieuwe stadspark.

Het ABOS

SPONSORHIKE ZOMER IN DE ZAANEN


Op zaterdag 30 juni was het weer Zomer in de Zaanen, het jaarlijkse buurtfestival in het Zaanenpark. Wij hebben hier een eigen informatiekraam en een kampvuur. Nieuw was dit jaar de stormbaan, die veel kinderen trok. En dit jaar hadden we ook weer een Sponsorhike, deze keer in het thema van Back to the Future. Van tevoren was aan de leden gevraagd zoveel mogelijk sponsors te zoeken (oma’s, opa’s, buren, ooms, tantes, noem maar op). Alle speltakken – van bevers tot stam – konden meedoen. Familie, vrienden en andere geïnteresseerden mochten ook meelopen. De sponsorhike werd zo weer een gezellige familie- en buurtactiviteit voor jong en oud! 

Met de Sponsorhike in de Zaanen hebben de kinderen een mooi geldbedrag bij elkaar  gelopen om onze groep te ondersteunen en de bouw van ons nieuwe clubhuis een stapje dichterbij te brengen. Dat geld hebben we hard nodig, want we zijn er nog lang niet. Binnenkort meer nieuws over de financiële kanten van het Schoterboshuis.

NETWERKBIJEENKOMST: MOOI DOOR NOORD


Op woensdag 27 juni vond de derde netwerkbijeenkomst plaats van ‘Mooi door Noord’, het in samenwerking met de door de gemeente opgezette bewonersinitiatievenplatform van Haarlem-Noord. Deze keer mocht Scouting Brigitta optreden als medegastvrouw (de gemeente treedt op als hoofdorganisator).  

Albert Jan Bloemendal, de voorzitter van stichting Scouting Brigitta, maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens de bijeenkomst het eerste exemplaar van de brochure voor het Schoterboshuis te overhandigen aan wethouder Merijn Snoeks en Hans Vriend, gebiedsverbinder van Haarlem-Noord. 

Hierna liet Albert Jan aan de aanwezige personen en organisaties (zo’n vijftig in totaal) de plannen voor het Schoterboshuis zien. Voor velen was dit de eerste kennismaking daarmee. 

De drie thema’s van de nieuwbouwplannen (educatie, innovatie en participatie) dienden als kapstok voor de zes kleine workshops, die daarna werden gehouden. Zes buurtinitiatieven werden gepresenteerd waar men in kleine clubjes over verder praatte. De zonovergoten middag eindigde met een lekkere maaltijd, aangeboden door de gemeente en verzorgd door het Kweektuincafé, waarbij gelegenheid was om verder te debatteren en visitekaartjes uit te wisselen.

ALBERT JAN VERTELT


Wil je weten hoe het is om vanuit het niets verzeild te raken in een omvangrijk en ambitieus nieuwbouwproject? Volg dan de blog van Albert Jan Bloemendal. Hij is als voorzitter van stichting Scouting Brigitta een spin in het web en vertelt op vermakelijke wijze wat hij allemaal tegenkomt op weg naar het Schoterboshuis.

Ga naar Albert Jan's blogpagina >
Ga naar de nieuwbouwwebsite >
Copyright © 2018 Scouting Brigitta, Alle rechten voorbehouden.


Wil je jouw gegevens wijzigen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen or afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp