Copy
Blijf op de hoogte van onze nieuwbouwplannen!
View this email in your browser

Schoterboshuis Nieuws #6

FANTASTISCH RESULTAAT RABO CLUBSUPPORT


Het is even rustig geweest, maar in de tussentijd hebben we zeker niet stilgezeten. De werkgroep financiën is druk bezig met het werven van fondsen, een groepje sterke scouts heeft wederom een gebouw gesloopt en Rabobank Haarlem en omstreken benaderde ons in de zomer: of wij mee wilden doen aan de Rabo ClubSupportactie. Leden van Rabobank konden in september en oktober op diverse verenigingen en clubs stemmen. En dat hebben leden en vrienden van Scouting Brigitta massaal gedaan! We hebben maar liefst 2280,10 euro gekregen voor de aanschaf van een warmtepomp voor de nieuwbouw. Bedankt voor het stemmen en delen van de actie.

Met groet van de stuurgroep Schoterboshuis

INSPRAAKMIDDAG SCHOTERBOS
 

Op 23 november staat er een grote tent van de gemeente middenin het Schoterbos, vlak bij Ecosol, dus waarschijnlijk op ‘ons’ plekje. Hier zijn vanaf 11.00 tot 15.00 uur de plannen te zien die de gemeente heeft met het Schoterbos in de tweede fase. Mocht je willen meedenken en –praten, kom dan ook langs! (Meer informatie: https://www.haarlem.nl/groot-onderhoud-schoterbos/.)

SLOOP SCHOTEROOG


Op 11 en 12 oktober hebben ongeveer 15 mensen geholpen met het slopen van een oud gebouwtje op Schoteroog, naast het nieuwe gebouw van Scouting Regio Haarlem. Ze hebben erg hard doorgewerkt waardoor de gehele sloop op zaterdag al om 16:00 uur klaar was en ze een vrije zondag overhielden. Met deze actie hebben we 1500 euro verdiend die natuurlijk direct naar het nieuwbouwfonds zal gaan. 
Bedankt harde werkers!

Onze beoogde locatie tijdens 'golden hour'.

DIT DOEN WE


In een eerdere nieuwsbrief meldden we al dat onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam (Circulair Bouwen) ons helpen om het Schoterboshuis zo duurzaam mogelijk te maken. Onze vraag is: hoe kunnen we verwarmen en koelen zonder fossiele brandstoffen te gebruiken? De HvA heeft twee antwoorden: 1. verminder de vraag met hulp van de zon en 2. regel het aanbod circulair met afval. Ed Melet (hoofddocent Circulair Bouwen) legt uit op onze website.

OPSLAGRUIMTE GEZOCHT


Spadon Tegelprojecten, een bedrijf uit Hoofddorp dat tegels levert aan Schiphol, heeft een partij tegels (restanten, monsters) voor ons klaar staan die we zó kunnen ophalen voor ons nieuwe gebouw. Wij zijn daar enorm blij mee. Ook andere bedrijven komen in zicht die gratis materiaal willen leveren voor ons nieuwe clubhuis, met name tweedehands bouwmateriaal of restanten, die anders op de vuilstort zouden belanden! Vanwege onze duurzaamheidsambities en omdat dit de kosten kan drukken, willen wij heel graag ingaan op deze aanbiedingen. Alleen… Waar moeten we het laten? Wij zijn dus op zoek naar tijdelijke opslagruimte. Heeft u bijvoorbeeld een leeg schuurtje dat u tijdelijk ter beschikking kunt stellen, of kent u iemand die een container leeg heeft staan? Laat het ons weten! Mail ons: nieuwbouw@scoutingbrigitta.nl. Wij zijn blij met ieder aanbod!

ALBERT JAN VERTELT


Wil je weten hoe het is om vanuit het niets verzeild te raken in een omvangrijk en ambitieus nieuwbouwproject? Volg dan de blog van Albert Jan Bloemendal. Hij is als voorzitter van stichting Scouting Brigitta een spin in het web en vertelt op vermakelijke wijze wat hij allemaal tegenkomt op weg naar het Schoterboshuis.

Ga naar Albert Jans blogpagina >
Ga naar de nieuwbouwwebsite >
Copyright © 2019 Scouting Brigitta, Alle rechten voorbehouden.


Wil je jouw gegevens wijzigen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen or afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp