Copy
Blijf op de hoogte van onze nieuwbouwplannen!
View this email in your browser

Schoterboshuis Nieuws #9

WE DOEN HET SAMEN


De eerste letter van het woord SCOUTS staat voor “samen”. “Samen” is een mooi woord dat ook past bij de donkere decembermaand. Zeker nu we met Kerstmis minder mogen samenkomen dan we zouden willen. Deze laatste nieuwsbrief van 2020 staat dan ook in het teken van “samen”. Samenwerken, samen dingen voor elkaar krijgen. Want ook al is “samenkomen” nog altijd met veel gedoe omgeven, “samenwerken” kan ook heel goed online, hebben we gemerkt.  Zoals u hieronder kunt lezen, kan dit zeer effectief zijn: de afgelopen weken zijn er online diverse samenwerkingsverbanden gesmeed. Daarnaast hebben we ook weer enkele giften ontvangen. Zo komen we samen weer een stapje dichterbij de realisatie van het Schoterboshuis.

Wij wensen iedereen een mooie kerst en een gelukkig en gezond nieuwjaar! 

Met groet van de stuurgroep Schoterboshuis

SAMENWERKEN MET SCHOLEN


Het plan voor het Schoterboshuis rust op drie pijlers: innovatie, participatie en educatie. Innovatie betekent dat we voorop willen lopen op het gebied van circulair bouwen (vandaar GP Groot en RGS), participatie betekent dat ons gebouw ruimte biedt aan de mensen uit de buurten rondom het park (vandaar dat al onze huidige medegebruikers mee willen verhuizen als het zover is) en educatie betekent dat we het gebouw gebruiken als leeromgeving en/of leerobject.  

Dat laatste begint nu ook steeds meer vorm te krijgen. Over onze samenwerking met het onderzoeksprogramma Circulair Bouwen van de Hogeschool van Amsterdam hebben we al eerder bericht. Nu zijn onlangs de tweedejaars van de HBO-opleiding architectuur van de HvA begonnen met het uitwerken van ons voorlopig (VO) naar een definitief ontwerp (DO). Het is een prachtige casus, volgens de docenten.

In dezelfde week hebben we via de sectie Economie van Het Schoter een leeropdracht uitgezet bij een 5 VWO-klas. De leerlingen worden uitgedaagd om een marketingplan plus exploitatiebegroting uit te werken voor ons nieuwe gebouw. Dus: waar kunnen we extra inkomsten vinden en hoe krijg je het gebouw rendabel? De samenwerking is ideaal: de school ligt nog geen 300 meter verwijderd van onze beoogde bouwlocatie en de kinderen zijn afkomstig uit de buurt. 

Met beide samenwerkingsverbanden willen we onze educatie-poot verder versterken. Nu nog een link met het ROC en dan zijn we compleet. 

VELE HANDEN


Onder het motto vele handen maken licht werk is het Fondswervingsteam inmiddels gegroeid van drie naar zes personen. Maar ook al is het gezellig om via appjes en vergaderingen online op de hoogte te houden en ideeën uit te wisselen, ‘licht’ is het werk zéker niet. Enkele cijfers.  

We hebben een bestand van bijna 100 fondsen aangelegd die misschien aangeschreven zouden kunnen worden. Na bestudering is de helft afgevallen (doen niet aan nieuwbouw, doen niet aan Scouting, niet de juiste omgeving, etc.). We zijn op dit moment met 9 aanvragen bezig. Bij 6 fondsen wachten we op antwoord en 3 fondsen hebben een bijdrage toegezegd: het Oranje Fonds, het Scouting Nederland Fonds en de nieuwste: de Hofsteestichting.  

We zien hier de stamvader Jan Hofstee (1852-1935), oprichter van een Noord-Hollandse levensverzekeringsmaatschappij (1891) die later ’t Hooge Huys ging heten. De familie Hofstee hechtte van oudsher zeer aan christelijke naastenliefde en goed rentmeesterschap. Het fonds dat uit deze gedachte is voortgekomen, steunt projecten in binnen- en buitenland die daarop gericht zijn.Het Schoterboshuis past heel goed in dat plaatje: het wordt een huis waar iedereen terecht kan, ook de dieren in het park. Én het wordt duurzaam. Een Scout zorgt immers goed voor de natuur: dat is wat met goed rentmeesterschap wordt bedoeld. Wij zijn heel blij met de bijdrage van de Hofsteestichting!  

 NU WE HET TOCH OVER VERZEKEREN HEBBEN...


Ga je binnenkort wisselen van zorgverzekering? Als je de nieuwe verzekering via onze Sponsorkliks en vervolgens via Independer afsluit, krijgt Scouting Brigitta maar liefst €22,50 (!) per gezin/adres. Zo sponsor je onze groep, bijna zonder er iets voor te hoeven doen! Dat is zeer de moeite waard!

Hoe werkt het?  
Klik op deze link. Dan kom je via onze Sponsorkliks bij Independer terecht. Vervolgens sluit je via deze link de door jou gewenste zorgverzekering af. Jij weer voordelig verzekerd, wij een extra bijdrage voor het Schoterboshuis!

RABO CLUBSUPPORT 2020


Voor het tweede jaar heeft Scouting Brigitta meegedaan aan de Rabo ClubSupport actie. Op basis van het aantal stemmen door leden van de Rabobank Haarlem-IJmond werd een bedrag van € 921 toegekend aan onze club! Heel hartelijk dank allen voor jullie stem, het bedrag zal worden gereserveerd voor het realiseren van duurzame zonwering voor het nieuwe clubgebouw, het Schoterboshuis.

Ga naar de nieuwbouwwebsite >

ALBERT JAN VERTELT


Wil je weten hoe het is om vanuit het niets verzeild te raken in een omvangrijk en ambitieus nieuwbouwproject? Volg dan de blog van Albert Jan Bloemendal. Hij is als voorzitter van stichting Scouting Brigitta een spin in het web en vertelt op vermakelijke wijze wat hij allemaal tegenkomt op weg naar het Schoterboshuis.

Ga naar Albert Jans blogpagina >

VRIENDEN VAN BRIGITTA


Wil je graag een steentje bijdragen aan de nieuwbouw, maar ook aan de activiteiten van Scouting Brigitta zelf? Word dan Vriend van Brigitta, net als al ruim 20 anderen! Voor een vaste bijdrage van minimaal €25,- per jaar word je op de hoogte gehouden van al onze activiteiten en ontvang je regelmatig uitnodigingen voor (groeps)activiteiten. Maar natuurlijk het belangrijkste: als Vriend draag je eraan bij dat onze ruim 200 leden ieder weekend onder leiding van enthousiaste en gekwalificeerde vrijwilligers kunnen spelen, bouwen, sporten, koken, muziek maken, quizzen, klimmen, hiken, gekheid maken, kortom… hun grenzen verleggen en zichzelf en anderen uitdagen. Met oog voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Word ook Vriend van Brigitta!

Facebook
Instagram
YouTube
Email
LinkedIn
Website
Copyright © 2020 Scouting Brigitta, Alle rechten voorbehouden.


Wil je jouw gegevens wijzigen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen or afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp