Copy
Blijf op de hoogte van onze nieuwbouwplannen!
View this email in your browser

Schoterboshuis Nieuws #8

MET DERDEN STAPPEN ZETTEN


Deze nieuwsbrief staat in het teken van donaties en fondsen. Diverse stichtingen en fondsen hebben geld beschikbaar gesteld, bedrijven steunen ons met raad en daad, het is echt hartverwarmend om te zien hoe velen met ons meedenken en willen meehelpen onze droom te verwezenlijken. Een duurzaam nieuw (letterlijk) laagdrempelig onderkomen voor onze groep én voor de buurt komt daardoor steeds dichterbij.

En een geluk bij een ongeluk. Door de lockdown kon de stuurgroep al een paar maanden weinig anders dan Zoomen in plaats van live vergaderen. Maar toen was het ineens (veel te) warm. Een klein gelukje voor ons: eindelijk konden we elkaar weer eens in het echt treffen. Op deze bijzondere plek. Daar hebben we even het glas op geheven.

Met groet van de stuurgroep Schoterboshuis

GULLE GEVERS!

 

Hoera! We hebben de afgelopen maanden meer dan een ton gekregen via schenkingen van particulieren en fondsen. Daar zijn we enorm blij mee. Dank, dank, dank! Drie gulle gevers hebben laten weten liever niet in het zonnetje te worden gezet. Zij willen graag op de achtergrond blijven. Maar over het Scouting Nederland Fonds en het Oranje Fonds willen we met plezier wat meer vertellen. 

5.000 EURO VIA SCOUTING NEDERLAND FONDS
 

Alle Scoutinggroepen mogen bij het Scouting Nederland Fonds een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage, bijvoorbeeld voor een bijdrage aan nieuwbouw. Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Een daarvan is dat je nieuwbouwplannen goedgekeurd moeten zijn door Scouting Nederland. Dat is bij ons ook gebeurd. Bouwconsulent Rob Franssen van Scouting Nederland was zelfs heel enthousiast over de plannen. Het Schoterboshuis is Scoutingproof, zogezegd. 

Een andere voorwaarde is dat je als groep ook meedoet aan de Scoutingloterij – daarmee wordt de grote geldpot van het fonds gevuld. Wij doen daar inderdaad al een paar jaar mee. We hebben dus al veel geld voor het fonds opgehaald. Nu kunnen we daar dus de vruchten van plukken. Daarom zeggen we hier niet alleen: Scouting Nederland Fonds bedankt, maar ook alle kopers van onze Scoutingloten: bedankt!  

EEN BIJDRAGE VAN 25.000 EURO VAN HET ORANJE FONDS

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat. Scouting Brigitta bijvoorbeeld! De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Dat laatste gaat voor ons op: wij hebben maar liefst €25.000 toegezegd gekregen!  

Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Wij hopen dat zij net zo blij zijn met deze donatie als wij! Met koningin Máxima als beschermvrouwe van Scouting Nederland kan dat bijna niet anders. 

Maar hé, we zijn er nog (lang) niet. Kijk op eens op onze nieuwbouwwebsite. Daar is te vinden hoe wij ook jouw hulp kunnen gebruiken.

VEILIG EN DROOG
 

Een groot containerbedrijf uit het zuiden van het land heeft geheel gratis twee containers naar Haarlem laten verschepen. Daar zijn we ENORM blij mee! En ook al zo geweldig: de containers staan opgesteld op een terrein dat ons ook alweer voor niets beschikbaar gesteld is. De enige voorwaarde was dat beide containers een iets 'natuurlijker' kleurtje kregen. Daar draaien we ons hand niet voor om! In twee weekenden hebben leiding en stamleden de containers omgetoverd van oranje/rood met roestplekken naar glimmend mosgroen.

Maar er kan nog meer bij! Wil jij ons helpen om restpartijen of ander materiaal van de sloophamer te redden door het beschikbaar te stellen voor het Schoterboshuis? Dat kan! Kijk op deze lijst En neem contact met ons op: nieuwbouw@scoutingbrigitta.nl. Wij zijn blij met alles wat we kunnen gebruiken!  

RUIMTE TE HUUR

Door het vertrek van een van onze huurders hebben we twee avonden (maandag en woensdag) vrij in ons HUIDIGE clubhuis. De ruimte is 16 x 8 meter groot, goed te ventileren, er zijn twee wc’s (waaronder 1 miva), er is een keukentje bij en eventueel (beperkt) opslagruimte. Ben jij of ken jij iemand die interesse heeft, of zou je een prijsopgave willen ontvangen? Neem contact op met verhuur@scoutingbrigitta.nl.

ALBERT JAN VERTELT


Wil je weten hoe het is om vanuit het niets verzeild te raken in een omvangrijk en ambitieus nieuwbouwproject? Volg dan de blog van Albert Jan Bloemendal. Hij is als voorzitter van stichting Scouting Brigitta een spin in het web en vertelt op vermakelijke wijze wat hij allemaal tegenkomt op weg naar het Schoterboshuis.

Ga naar Albert Jans blogpagina >
Ga naar de nieuwbouwwebsite >

VRIENDEN VAN BRIGITTA


Wil je graag een steentje bijdragen aan de nieuwbouw, maar ook aan de activiteiten van Scouting Brigitta zelf? Word dan Vriend van Brigitta, net als al ruim 20 anderen! Voor een vaste bijdrage van minimaal €25,- per jaar word je op de hoogte gehouden van al onze activiteiten en ontvang je regelmatig uitnodigingen voor (groeps)activiteiten. Maar natuurlijk het belangrijkste: als Vriend draag je eraan bij dat onze ruim 200 leden ieder weekend onder leiding van enthousiaste en gekwalificeerde vrijwilligers kunnen spelen, bouwen, sporten, koken, muziek maken, quizzen, klimmen, hiken, gekheid maken, kortom… hun grenzen verleggen en zichzelf en anderen uitdagen. Met oog voor elkaar en voor de wereld om hen heen. Word ook Vriend van Brigitta!

Facebook
Instagram
YouTube
Email
LinkedIn
Website
Copyright © 2020 Scouting Brigitta, Alle rechten voorbehouden.


Wil je jouw gegevens wijzigen?
Je kunt je voorkeuren wijzigen or afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp