Copy

Sådan undgår din virksomhed at få ransomware

Hvad er ransomware?

Og hvordan beskytter du din virksomhed?
Ransomware bliver nævnt oftere og oftere i medierne. Faktisk er antallet af ransomware-angreb eksploderet i 2017.  Det oplyser it-sikkerhedsfirmaet CSIS. Vi forsøger løbende at informere vores kunder, ved at sende nyhedsbreve ud, hver gang vi oplever en ny form for ransomware. Men hvad er ransomware, og hvad skal du som virksomhed gøre, for at beskytte din værdifulde it?

Hvad er ransomware?

Ransomware er en form for it-data gidseltagning, hvor hackere får adgang til din virksomheds filer. Hackerne krypterer filerne, så virksomheden ikke længere er i stand til at tilgå dem. Du og din virksomhed bliver altså lukket ude af jeres dokumenter og filer. Når hackerne succesfuldt har låst dig ude, forsøger de at sælge en virtuel nøgle, til at låse virksomhedens filer op igen. Nøglens pris varierer.

Det er dog vigtigt at pointere, at måden du får ransomware på, er hvis du på en måde selv downloader det. Så selvom hackere står bag, så skal en i din virksomhed aktivt trykke på en forkert fil.

Hvordan bliver du ramt af ransomware?

Som nævnt, får du ransomware ved at downloade det selv. Du skal derfor ikke være bange for, at ransomware pludselig er i virksomhedens system. Du skal blot være opmærksom på, hvad du og dine kollegaer trykker på. Læs vores 8 råd nedenfor, og sørg for alle i virksomheden kender dem.

Hvordan forebygger du ransomware?

Man skal altid huske, at en virksomheds it-sikkerhed, ikke er stærkere end den svageste bruger. Med det mener vi, at selvom du personligt måske har 100 % styr på ransomware – har alle i virksomheden så samme viden? Det kræver oftest kun ét klik, før netværket tages som gidsel.

Vi har skrevet en liste med overordnede råd:
  1. Tag altid backup af dine filer
  2. Hold altid din antivirus opdateret.
  3. Opdater altid dine programmer med de seneste sikkerhedsopdateringer.
  4. Åben ikke vedhæftede filer i mails, hvis du er i tvivl om hvad det er.
  5. Download ikke faktura fra Dropbox, bed om at få tilsendt en PDF i stedet.
  6. Download ikke faktura i Excel- eller Word-format. Igen, bed om faktura i PDF.
  7. Undgå at downloade ting fra pop-ups og skumle hjemmesider.
  8. Undgå at være logget ind som administrator. Jo større adgang du har til netværket, jo mere kan ransomware ramme.

Få styr på din it-sikkerhed i dag

Vi leverer løsninger til vores kunders it-sikkerhed. Løsninger vi har kaldt "As a Service". Det betyder meget kort, at du outsourcer din it-sikkerhed til os. Vi leverer løsninger indenfor backup, antivirus, serverovervågning og support. Fokuser på din kerneforretning, og lad os stå for din it-sikkerhed.
Læs mere om vores løsninger
Følg os på de sociale medier
Vil du ikke længere modtage nyhedsbreve fra Systemcenter Randers
Afmeld nyhedsbrev