Copy
Beste bewoners van het buitengebied van Rhenen,

Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen van breedband in het buitengebied. Voor vragen kunt u terecht bij breedband@o-gen.nl of op onze website breedband.o-gen.nl

 

Snel internet in het buitengebied? Zet uw buren aan tot actie

Voor een leefbaar buitengebied is snel internet van cruciaal belang. Gebiedscoöperatie O-gen heeft het initiatief genomen om samen met verschillende Utrechtse gemeenten (waaronder Rhenen) een  traject te starten om glasvezel in het buitengebied te realiseren.
 
U heeft zich al uitgesproken over breedband in het buitengebied van Rhenen. Maar de meeste van uw buren nog niet. Tot nu toe hebben slechts 94 van de 561 huishoudens gereageerd op onze enquête, en dat is niet genoeg. Spoor daarom uw buren aan om ook hun te mening geven over de aanleg van snel breedband in het buitengebied.
 
Tot half november kan de enquête worden ingevuld. Daarna gaan we de balans voor het buitengebied van Rhenen opmaken. Want ook voor gemeente Rhenen geldt dat uiteindelijk 50% van de huishoudens moet instemmen met de aanleg van breedband in het buitengebied.

Meldt u aan als buurtambassadeur

Verscheidene bewoners hebben zich al aangemeld als buurtambassadeur. Dit zijn buurtbewoners die ondersteunen bij het informeren van hun buurtgenoten over breedband in het buitengebied. Wilt u zelf ook snel internet in uw buurt? Meldt u dan aan als buurtambassadeur via breedband@o-gen.nl of in de enquête.

Op de website staat het schema met de buurtambassadeurs die zich al hebben gemeld. Daar is ook te zien voor welke straten we nog buurtambassadeurs zoeken.

Interesse van marktpartij voor de aanleg van glasvezel

Op basis van de uitkomsten van de interessepeilingen bij andere gemeenten in de provincie Utrecht, heeft Investeringsmaatschappij CIF aangegeven glasvezel aan te willen gaan leggen. De gemeenten en O-gen zijn momenteel met CIF in gesprek om de afspraken over de aanleg van glasvezel vast te leggen in een convenant dat begin 2017 getekend gaat worden. Goed nieuws dus waar ook de bewoners van Rhenen van kunnen profiteren. Voorwaarde is dat zich voldoende buurtambassadeurs hebben aangemeld en dat voldoende mensen in Rhenen de enquête hebben ingevuld.

Actieve betrokkenheid van de provincie Utrecht

Twee weken geleden hebben 28 Utrechtse gemeenten, Gebiedscommissie-West, Gebiedsraad O-gen en provincie Utrecht de intentieverklaring “snel internet buitengebied Provincie Utrecht” ondertekend. Voor u is dit van belang omdat de provincie hiermee de aanleg van glasvezel ondersteunt. Niet alleen door geld ter beschikking te stellen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, maar ook door actief mee te werken om eventuele provinciale aanlegbelemmeringen weg te nemen.
Wilt u meer informatie, mail dan naar breedband@o-gen.nl
Kijk voor meer informatie op breedband.o-gen.nl
breedband in het buitengebied
breedband@o-gen.nl


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
O-gen · Burg. Royaardslaan 1 · Scherpenzeel, 3925 ZJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp