Copy
Jezelf even laven

Oooh, soms is het zo fijn om even je hart op te halen aan moois! Deze nieuwsbrief barst van mooiigheid, met de woorden van Toon Hermans. 

Ach, laat ik ook direct twee coupletten uit zijn gedicht "Er moeten mensen zijn" toevoegen, die tekst past zo mooi bij al het onderstaande: 
 

Ja, er moeten mensen zijn met tranen als zilveren kralen

Die stralen in het donker

En de morgen groeten

Als het daglicht binnenkomt op kousenvoeten

 

Weet je, er moeten mensen zijn die bellen blazen

En weten van geen tijd

Die zich kinderlijk verbazen

Over iets wat barst van mooiigheid
***

Als je de basiscursus de Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie doorloopt, dan heb je al eens kennisgemaakt met de bijzondere foto's van Ronald Peeters en Florry Vyth Dreese.

Vandaag deel ik graag bijzondere nieuwe projecten van hen. En ik deel graag het portfolio van Gemma Boelhouwer, die recent afstudeerde. 
 
Bijzondere fotoprojecten van Ronald Peeters

Ronald Peeters voegde een aantal nieuwe project toe in de Fotogalerie op zijn website Leven in verwondering. Hierboven zie je foto's uit het project Hidden mystery of Sundew. Dauw op zonnedauw. Hieronder ook nog foto's van het project Morning Diamonds van Ronald Peeters. 

Echt een aanrader om daar de tijd voor te nemen en het op je in te laten werken. Wat een feest!

Daarnaast kun je deze zomer en komend najaar zijn werk bewonderen bij verschillende exposities en organiseert hij weer zijn prachtige diapresentaties op zaterdag 17 september en op vrijdag 7 oktober 2022. Bekijk hier de agenda om al zijn activiteiten te zien. Doe hem de groeten als je langsgaat en leuk als je mij nog even laat weten hoe je het ervaren hebt. 
Hierboven ook nog foto's van het project Morning Diamonds van Ronald Peeters. 
Fotokunst van Florry Vyth Dreese in gezondheidscentrum

Herinner je je ook nog de foto's van Florry Vyth-Dreese? Ze werkte voorheen als immunoloog en wetenschappelijk onderzoeker op het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek. Met digitale fluorescentie-technieken maakte ze foto’s van cellen in afweer tegen kankercellen. Ze raakte gefascineerd door de schoonheid van de kleuren en patronen van de cellen in ons lichaam. Ze noemt het immuno-art, het is kunst uit wetenschap.
De foto's van Florry Vyth-Dreese zijn gebruikt door Het Architectenbureau voor gezondheidscentrum De Kandelaar in Naaldwijk. Hierboven zie je hoe prachtig dat eruit ziet. Mocht je in de buurt zijn, neem dan even een kijkje.

De opbrengsten van haar kunst worden gebruikt ter ondersteuning van onderzoek naar immunobehandeling van patiënten met kanker. 

Portfolio en evaluatie kersverse afgestudeerde

En ten slotte deel ik nog moois van eigen bodem: Gemma Boekhouwer startte in oktober met de basiscursus in de nieuwe versie. Ze gaf de cursus een tien en ze geeft aan dat de feedback op haar werk in belangrijke mate (ook een tien) heeft bijgedragen aan haar ontwikkeling.  

Ze schrijft in haar evaluatie: 

"Alle lof voor de geweldig leuke manier waarop de cursus is gegeven. Er is een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Dank ook voor de steeds weer positieve feedback.

Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is met andere ogen naar je omgeving te kijken en te ontdekken dat er zoveel schoons is zó dichtbij; met recht: de nieuwe wondere wereld.

De cursus was een geweldig nieuwe ervaring, waar ik mij buiten de andere thema's van fotografie, zeker meer mee ga bezighouden!" 

 

Bekijk het volledige portfolio van Gemma Boelhouwer op de pagina van de Academie op Facebook. Like of volg de pagina direct even als je er bent, dan blijf je op de hoogte van nieuwe portfolio’s van afgestudeerden. 

Veel moois! 
Iris & Emmaly

PS. De nieuwe workshop: "Door de ogen van de fotograaf" voor 17 juni as op het Hembrug-terrein die ik de vorige keer aankondigde heb ik noodgedwongen doorgeschoven naar na de zomer. 

 Volgende week blijkt er namelijk een groot internationaal event (The Next Web) plaats te vinden op het Hembrug-terrein. Dat is niet handig in combi met de workshop. 

Dus de nieuwe workshop: Door de ogen van de fotograaf op het Hembrug-terrein staat nu ingepland op vrijdag 16 september.

Extra lang
Op basis van de reacties van twee cursisten die zich bezorgd afvroegen of ze wel voldoende toe zouden komen aan het maken van foto's als ze ook nog journalist zouden moeten zijn, heb ik besloten de workshop een uur langer te laten duren (NB! Voor dezelfde prijs, en ook de nabespreking is langer dan gebruikelijk: 1,5 uur ipv 1 uur).  Meer info.

Ik heb nog een plaatsje vrij voor je. Je kunt je inschrijven via de knop hieronder. 

 

Jaaa, ik doe mee met de workshop: Door de ogen van de fotograaf
Facebook
Link
Site
Email
Copyright © 2022 Academie voor Abstracte Fotografie, All rights reserved.


Wijzig je naam of e-mailadres 
Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp