Copy

Het beestje bij de naam

What's in a name? Maakt het uit hoe iets heet? Een roos zou even heerlijk geuren als we haar een andere naam hadden gegeven en toch... hou zouden we de geur ervaren als we een roos 'stinkende winde' hadden genoemd?

Het was ploeteren de afgelopen maanden. Door het moeras. Te weinig inschrijvingen. Geen leven in de brouwerij. Het stroomde niet en ik moest er hard aan trekken. Met uitzondering van de meimaand, waarin we op Professional Imaging stonden.

 Mijn hoofd zocht naarstig naar verklaringen. Het einde van twee corona-jaren, het uitbreken van de oorlog, stijgende energieprijzen, dalend consumentenvertrouwen? Maar er bleef aldoor iets knagen. 

En ineens bedacht ik waar het aan zou kunnen liggen: aan de benaming van mijn cursussen.  

Tot 2021 was mijn aanbod heel simpel. Ik had maar één cursus en die had eigenlijk niet echt een naam. Het was de cursus Abstracte Fotografie, niet heel poëtisch, maar het werkte.
 
Toen kwam er vorig jaar een cursus bij en die noemde ik de cursus Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis, een veel leukere naam. Daardoor ontstond de behoefte aan een nieuwe naam voor mijn eerste cursus. En prijsvraag leverde een prachtige naam op: De Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie. 

Ik was er superblij mee, maar al snel bleek dat cursisten de namen geregeld door elkaar husselden. Ze ervoeren de Wondere Wereld ook als een Ontdekkingsreis en de Ontdekkingsreis als een Wondere Wereld.

Dus besloot ik eind november 2021 om er de termen Basiscursus en Vervolgcursus toe te voegen aan de cursussen.

En daar ging het mis...

Tenminste dat denk ik als ik er nu op terugkijk. De naam basiscursus klinkt alsof het voor beginners is. En alsof de vervolgcursus voor gevorderden is. Niets is minder waar.

Want de Wondere Wereld is namelijk helemaal geen basiscursus. Alles wat ik kon bedenken in 2019 zit er in en alles wat ik vorig jaar kon toevoegen, heb ik eraan toegevoegd. De Wondere Wereld is gewoon dé Complete Cursus, waarin je alles leert wat er maar te leren valt op het gebied van Abstracte Fotografie. 

En de Ontdekkingsreis is wel een mooi vervolg op de Wondere Wereld, maar het is geen vervolgcursus qua abstracte fotografie. Je leert er geen nieuwe technieken meer bij voor het maken van abstracte foto's. Je leert om met de abstracte foto's uit je archief een stapje verder te gaan. Het is vooral speelse verbreding, waarin we abstracte fotografie combineren met schilderen, schrijven, collages, digitale kunst, muziek en film. Wel een vervolg dus, maar eigenlijk ook iets totaal anders. 
 
Dus vanaf nu gaan we beide beestjes bij hun eigenlijke naam noemen:
 
Complete Cursus en Creatieve Verbreding!
 
Want dat dekt echt de lading: De Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie is echt de complete cursus en de Ontdekkingsreis is echt een creatieve verbreding. Dat is wat het is, wat het eigenlijk altijd is geweest en wat het vanaf nu zal blijven.  

Zo, dat lucht op! Laten we hopen dat met deze nieuwe duidelijkheid alles weer mag stromen. Moge de inschrijvingen weer binnenstromen, moge corona ons leven niet opnieuw stilzetten, moge er vrede komen in de Oekraïne en in de rest van de wereld, moge de prijzen weer omlaag gaan en het consumentenvertrouwen weer flink omhoog. Dansen op de tafels! 

Hopla! Een fijne zomer! 

Emmaly en Iris

PS 1. Ik ben benieuwd naar de reacties. Herkennen jullie de verwarring? Hoe voelen de nieuwe benamingen voor jou?

PS2: Ik ga komende week bij Buitenkunst nieuwe inspiratie opdoen. Dus het kan zijn dat je als Ontdekkingsreiziger even geduld moet hebben voor je feedback krijgt op je opdracht. Emmaly buffelt lekker door, dus je kunt gewoon door in de Wondere Wereld.
Doe mee met de complete cursus: 
De Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie!
en leer stap voor stap hoe jij de prachtigste abstracte foto's maakt.

Nieuw: Als je je nu inschrijft voor de Complete Cursus, dan kun je voor € 35,- direct een half jaar extra verlenging regelen!  
Of gun jezelf een creatieve verbreding: 
Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis
Heerlijke uitstapjes vanuit de Abstracte Fotografie naar andere kunstvormen!
Hieronder nog een kleine uitsmijter over Berni Bierens. Zij doorliep de Wondere Wereld en doet nu mee met de Ontdekkingsreis. Zij werkte mee aan het project Pakje Kunst. Aanrader als je in de buurt van Deventer woont! Pak je kunst! 
Facebook
Link
Site
Email
Copyright © 2022 Academie voor Abstracte Fotografie, All rights reserved.


Wijzig je naam of e-mailadres 
Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp