Copy

Ik maak er van ...

Harten, oh nee Schoppen. Ken je het nog, dat moment in het kaartspel waarop jij met het opleggen van de boer mag bepalen 'wat je ervan maakt"? Waarop je de kans had om het hele spel naar je hand te zetten waarbij je je medespelers compleet kon verrassen?

In de complete cursus de Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie daag ik mensen in de laatste module uit om iets speciaals te gaan doen met hun foto's.

Inge Busser maakte:
Een memoryspel

En ze zei dit erover: "Een memoryspel met 25 van mijn abstracte foto’s. Ik dacht ‘wie het kleine niet eert…’ Ik wil ook nog een foto groot afdrukken, voor aan de muur, maar de keuze zal wat tijd kosten. En ik wil nog een paar keer foto’s insturen voor de online bespreking, en/of een workshop bij jullie doen. Genoeg plannen dus! En wie weet nog een keer meedoen met de vervolgcursus, als ik de filmpjes zie van andere cursisten hierover, dan krijg ik wel zin. Leuk ook om buiten mijn comfortzone te komen misschien;-) Voor nu hartelijk dank voor deze hele fijne cursus en wie weet tot ziens!"

Marijke Kievits maakte een 

Tabblad Abstract op mijn website

Ze schreef dit bij diezelfde opdracht:
"Ik heb mijn portfolio van deze cursus op mijn website gezet (www.marijkekievitsfotografie.nl). Daarnaast ben ik van plan een van de foto's op groot formaat te laten printen om in de tuin op te hangen. 
Ik heb veel plezier beleefd aan deze cursus, ik wil jullie dan ook heel erg bedanken voor alle opdrachten en feedback. Ben er niet heel snel door heen gegaan dus heb er lang van kunnen genieten;-). 

Zelf heb ik altijd wel wat stimulans nodig om tijd vrij te maken en op pad te gaan om foto's te maken. Hiervoor heb ik met een aantal oud-cursisten van een andere cursus een klein fotoclubje opgericht. De eerste opdracht heb ik bedacht en een inleiding voor gegeven. Onderwerp: abstracte architectuur fotografie. Ben benieuwd wat iedereen er van gemaakt heeft. Daarnaast vind ik het altijd leuk om verder te leren, dus heb ik mij opgegeven voor de basis opleiding fotografie aan de fotovakschool. Weer heel anders, maar misschien kan ik iets uit deze cursus toch meenemen."

Uit de evaluaties

Inge gaf 2 x een 10, zowel voor de cursus als voor de feedback. Marijke gaf een 9 voor de cursus en een 8 voor de feedback. Beiden vonden dat de cursus het geld helemaal waard is. 

Redenen op te gaan doen:

  • Marijke: Mijn eigen fotografie stijl ontdekken, iets anders proberen, al langer geïnteresseerd in abstracte beelden.
  • Inge: Ik wilde weer meer lol in het fotograferen krijgen en kijken of ik abstracte fotografie onder de knie kon krijgen

Wat heb je geleerd:

  • Marijke: Denk dat ik vooral zekerder ben geworden over wat ik maak, maar ook het anders kijken en 'door' iets heen kijken waardoor je een abstract beeld kunt maken
  • Inge: Ben weer gaan spelen, van alles uitproberen met onderwerpen en technieken

Hoe ervaren? 

  • Marijke: Ik heb er veel plezier aan beleefd, veel geleerd en online was goed georganiseerd. 
  • Inge: Heel erg leuk en verslavend, goede feedback waar je nooit lang op hoeft te wachten. Het maakt enthousiast!

Brons bij wedstrijd Fotobond!

En dan is er nog een cursist die er iets moois van gemaakt heeft: Corrie Groen. Ze rondde in juli 2020 de complete cursus De Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie af en is zich nu creatief aan het verbreden in de Ontdekkingsreis. 

Corrie Groen won Brons bij een wedstrijd van de fotobond met deze foto: 

Corrie schrijft dit erover: Dat is een verrassing! In de 15 jaar dat ik lid ben van de Fotobond is zo'n eer mij niet eerder te beurt gevallen. Ik heb heel bewust voor een abstracte foto gekozen om de Bond een beetje op te porren. Van harte gefeliciteerd, Corrie!  

Ten slotte hier onder nog de portfolio's van Marijke en Inge. Geniet ervan en laat het je inspireren om vandaag je camera te pakken of je archief in te duiken en er iets moois van te maken. 

Veel moois, 
Emmaly en Iris

De portfoliofoto's van Marijke Kievits. 
Klik hier om ze op Facebook allemaal en op groter formaat te zien
De portfoliofoto's van Inge Busser 
Klik hier om ze op Facebook allemaal en op groter formaat te zien
Krijg je er ook zin in om mooie abstracte foto's te maken en om dan met die abstracte foto's weer meer moois te maken? Schrijf je nu in voor de complete cursus:
De Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie!
en leer stap voor stap hoe jij de prachtigste abstracte foto's maakt.

Nieuw: Als je je nu inschrijft voor de Complete Cursus, dan kun je voor € 35,- direct een half jaar extra verlenging regelen!  
Of gun jezelf een creatieve verbreding: 
Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis
Heerlijke uitstapjes vanuit de Abstracte Fotografie naar andere kunstvormen!
Facebook
Link
Site
Email
Copyright © 2022 Academie voor Abstracte Fotografie, All rights reserved.


Wijzig je naam of e-mailadres 
Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp