Copy

De kus van de focus

Waar kijk je naar, waar luister je naar en wat voel je daarbij? De wereld biedt ons een overvloed aan mogelijkheden. Er is zoveel te zien en te horen. En temidden van die kermis aan prikkels is het de kunst om te bepalen waar jij jouw tijd en aandacht aan besteedt. En dat geldt zowel voor de buitenwereld als voor jouw binnenwereld.

Waar ben je op gericht? Waar wil je ver van blijven? Waar hou jij van? Wat maakt je blij? Jouw focus maakt je uniek. Dus belangrijk om af en toe even te focussen op jouw focus ;-)

In deze nieuwsbrief ligt mijn focus op: 
- een mooi bericht van een cursist die besloot haar focus te verleggen
- een workshop die je bewust maakt van jouw focus als abstracte fotograaf en
- een gratis avondje voor nieuwe cursisten met de focus op kennismaking.

Veel moois! 
Iris (& Emmaly natuurlijk)

Wat zegt je ziel?

Ik ben geregeld ontroerd door wat ik zie of hoor van cursisten, zo ook van onderstaande reactie van Anna Lammers bij haar inschrijving voor de basiscursus Zilver: 

"Ik wil je graag laten weten wat voor mij de doorslag heeft gegeven om mee te gaan doen met je programma. Een praktische reden is de aanbieding, waardoor de prijs voor mijn wat smallere beurs heel aantrekkelijk werd. 

Maar… er is een nog veel wezenlijkere reden. De stem van mijn ziel fluistert steeds harder dat ze er behoefte aan heeft om creatief expressie te geven aan wat in me leeft. Dat ze wil genieten van iets moois maken. 

En eindelijk heb ik besloten om gehoor aan deze stem te geven en de stemmetjes van ‘dat kan ik echt niet, al dat digitale gedoe vind ik te lastig, ik heb geen goede camera (en geen geld voor een betere)’ minder belangrijk te maken."


Prachtig. Mijn hart maakt een huppeltje bij dit soort berichten!
Dank voor je toestemming, Anna, om het te mogen delen.


Spiksplinternieuwe workshop:
Door de ogen van de abstracte fotograaf 


Ineens kreeg ik een plannetje voor een nieuwe workshop:  

Wat gaat er allemaal om in het hoofd van de abstracte fotograaf? Wat ziet hij of zij? Welk gevoel roept dat op? Wat wil hij of zij laten zien en welke keuzes maakt hij/zij daarbij? 

Het lijkt mij heel interessant om dat proces eens nader te onderzoeken. Vandaar dat ik op vrijdag 17 juni 2022 een bijzondere workshop ga geven met als titel: Door de ogen van de abstracte fotograaf. 

Een workshop waarin we op een bijzondere manier aandacht aan het proces van het fotograferen.

Om mee te kunnen doen heb je een camera of smartphone nodig waarmee je ook video's kunt opnemen. 

Het wordt een experiment. We gaan met elkaar uitzoeken hoe dit werkt en wat het oplevert. Het lijkt mij heel erg leuk en superleerzaam!
Kijk en luister hier wat we gaan doen

Zo ziet de workshop er uit: 

Met verschillende werkvormen maak je kennis met jouw unieke manier van kijken en fotograferen.

We werken onder andere in tweetallen, waarbij de één de fotograaf is en de ander de journalist. De fotograaf wordt door de journalist gevolgd in zijn/haar zoektocht naar abstracte foto's. De fotograaf vertelt daarbij hardop wat hij/zij ziet, denkt en welke keuzes hij/zij maakt en welke alternatieven hij/zij onderzoekt.

De journalist legt dat proces vast op video en stelt daarbij verdiepende vragen. Uiteraard krijg je daarvoor van mij een goede houvast. Iedereen kan dit. Daarna draaien we de rollen om. 

Na afloop sturen jullie zowel foto's als video's van 'the making of' naar mij toe en maak ik daar een compilatie van.

Vervolg: Foto & film-Avondje

Twee weken later ontmoeten we elkaar in een Zoombijeenkomst en bekijken we met elkaar de oogst van de workshop. En we wisselen onze ideeën uit, zowel over het resultaat als over het proces.

Ik denk dat dat super leuk en leerzaam zal zijn. Uiteraard zal ik daar na afloop iets over delen in één van de komende nieuwsbrieven. 

Lijkt het je wat? Er is plek voor maximaal 8 personen.

Praktische zaken

Datum: vrijdag 17 juni 2022 13.00-16.00 uur
Plaats: Hembrug-terrein in Zaandam
Foto & film-Avondje: donderdag 30 juni 20.00-21.45 uur via Zoom
Prijs: € 95,- inclusief filmavondje, entree Museum of Humanity en consumpties.
 
Ja, ik wil meedoen met deze workshop!

Gratis kennismaken met
Avondje Fotobesprekingen


Nog meer leuks! Voor iedereen die net begonnen is en voor iedereen die op dit moment bezig is met de basiscursus de Wondere Wereld van de Abstracte Fotografie: een bijzondere variant van ons maandelijkse Avondje Fotobesprekingen.

Een kennismakingsbijeenkomst
bedoeld om op een speelse manier kennis te maken met elkaar, met onze Avondjes fotobesprekingen en met de mogelijkheid om vragen stellen over alle aspecten van de cursus. 

Je mag mij voor deze avond twee abstracte foto’s toesturen die jij gemaakt hebt, waarvan ik er één zal uitkiezen om te bespreken.

Wanneer: maandagavond 20 juni 2022 20.00-21.45 uur via Zoom.
(dus vanuit je eigen huis of vakantieadres)
Prijs: gratis

Meld je even aan met een mailtje als je mee wilt doen. 

Facebook
Link
Site
Email
Copyright © 2022 Academie voor Abstracte Fotografie, All rights reserved.


Wijzig je naam of e-mailadres 
Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp