Copy

Ga je mee op reis? 

Na de zinderende zomerdagen wordt het tijd om plannen te maken voor het najaar. Want we kunnen natuurlijk nog een mooie nazomer tegemoet gaan, maar de dagen worden alweer korter en de eerste onweersbuien zijn alweer achter de rug. En ja, je kunt er donder op zeggen dat er weer een onstuimige herfst op ons wacht. Laten we hopen dat ons quarantaines bespaard blijven, maar heb je al een plan voor regenachtige dagen en donkere avonden?

Hoe zou het zijn om dit najaar op Ontdekkingsreis te gaan? 

Om jezelf geregeld onder te kunnen dompelen in een creatief bubbelbad. Je te laven aan moois, je handen te laten wapperen, je brein te prikkelen en jezelf te verrassen? Je blijft thuis en tegelijkertijd ga je op avontuur. Volgens mij ga je jezelf daar een enorm plezier mee doen! 

In de vervolgcursus 'Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis' maak je uitstapjes vanuit de abstracte fotografie naar andere kunstvormen. Je gaat met jouw archief aan abstracte foto's nieuwe dingen doen. Je gaat schilderen op foto's, woord en beeld combineren, collages maken, je maakt nieuwe stappen met fotonabewerking, je combineert jouw foto's met muziek. Je gaat op zoek naar de betekenis van kunst in jouw leven, je geeft betekenis aan jouw abstracte foto's, je ontdekt jouw creatieve eigenheid en nog veel meer. 

Een grote boost voor jouw creativiteit. 

In deze nieuwsbrief even een klein voorproefje. Een snackje. Een traktatie: een leuke opdracht uit de Ontdekkingsreis voor wie tijd en zin heeft om vandaag of komend weekend iets creatiefs te doen. 

Ter inspiratie drie collagegedichten die Ontdekkingsreizigers Willy Bijl, Marleen 't Hart en Sietske Ebus maakten op basis van deze opdracht. Grappig om te zien dat het eigenlijk een soort affiches geworden zijn voor de Ontdekkingsreis. Zoals je ziet bij de opdracht hier onder, was de inhoud van de opdracht volkomen vrij. Mooi om te zien waar ze op gericht raakten door de Ontdekkingsreis.

Collagegedicht van Willy Bijl 
Collagegedicht van Marleen 't Hart
Collagegedicht van Sietske Ebus

Zin om iets creatiefs te doen vandaag? Hierbij het recept uit de Ontdekkingsreis voor het maken van een collagegedicht: 

Maak een Collage-gedicht

Bij deze opdracht maak je een collage met woorden en/of tekstfragmenten en je maakt het af met foto's.

Nodig:

  • een boek met tekst (en eventueel ook beeld) waar je uit mag knippen
  • schaar en lijm

Opdracht:

Kies een boek waar je tekstfragmenten uit kunt halen. Het kan een roman zijn of een dichtbundel. Het kan zelfs een tijdschrift zijn.

Je kunt bijvoorbeeld iets kopen in een kringloopwinkel, maar er staan tegenwoordig op veel plekken boekenkastjes op straat, waar je een boek in kunt leggen of uit kunt halen.

  1. Knip uit het boek een aantal zinnetjes of woorden die je aanspreken
  2. Hussel er mee tot het een gedicht wordt
  3. Kies een passende achtergrond. Dit kan een geprinte foto van jezelf zijn of een foto uit een boek of tijdschrift. Je kunt zelf ook er iets bij tekenen of schilderen.
  4. Plak je gedicht op de achtergrond.
  5. En fotografeer jouw collagegedicht. 
Eet smakelijk! 

Mee op Ontdekkingsreis?


Heb je de smaak te pakken gekregen? Ga dan lekker mee op reis! 
Weet je wat, ik deel ook nog even de reacties en resultaten van de Ontdekkingsreizigers uit de pilotgroepen. Zodat je kunt horen hoe zij de Ontdekkingsreis beleven. Let's go! 

Veel moois,
Emmaly & Iris 

Header: beschilderde foto van Iris
Belevenissen van Ontdekkingsreizigers (10 minuten)
Jaaa, ga mee op reis! 

Met de Ontdekkingsreis gun je jezelf inspiratie voor vele uren creativiteit en plezier. Een nieuwe impuls voor nog meer moois! Geef de Ontdekkingsreiziger in jezelf ruim baan! 
Ontdek hier de Ontdekkingsreis
Facebook
Link
Site
Email
Copyright © 2022 Academie voor Abstracte Fotografie, All rights reserved.


Wijzig je naam of e-mailadres 
Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp