Copy
Wat een verschil!  

Eén van onze studenten, Tiny Wijbenga, schreef bij haar evaluatie van de Complete Opleiding Abstracte Fotografie: "Met veel plezier volg ik de opleiding abstracte fotografie. Zoals jullie kunnen zien lever ik de opdrachten met grote tussenpozen in. De reden hiervoor is onder andere dat ik meestal niet tevreden ben over foto's die ik gemaakt heb en daarom vaak iets opnieuw doe. Bijvoorbeeld: nog een keer naar die ene container fietsen die 20 km verderop staat. Dat doe ik met groot plezier maar het kost wel meer tijd. Dat vind ik geen probleem en ik hoop jullie ook niet. Ik zie verschil tussen de foto's van "vroeger" en "nu", dat motiveert om door te gaan."

Ik was benieuwd naar het verschil tussen haar 'voor en na' foto's en vroeg haar naar wat voorbeelden. Ze dook in haar archief en zocht naar foto's die ze maakte van vergelijkbare onderwerpen vóór en nu tijdens de cursus. 

Superinspirerend voor Emmaly en mij om te zien wat de effecten van de cursus zijn. Ze maakte al mooie foto's, maar haar laatste foto's zijn toch echt wel een wezenlijke sprong vooruit. En dan heeft ze nog twee modulen voor de boeg ook! 

Ook zin om eens zo'n terugblik in je eigen archief te doen? Hieronder zie je een opdracht ter inspiratie. Enne... misschien kan ik er nog eens een nieuwsbrief aan wijden als je me je foto's mailt.

Veel moois, 
Iris en Emmaly

Header: Bellenfoto's voor de cursus en nu van Tiny Wijbenga
Voor en na de cursus  

Bekijk hieronder de foto's van Tiny Wijbenga. Komt haar naam je bekend voor? Dat kan kloppen. Haar zus Gretha ging haar voor, die deed zowel de complete opleiding Abstracte Fotografie als de Ontdekkingsreis. 
Foto's van een container
Links voor de cursus, rechts nu
Foto's van een plant
Links voor de cursus, rechts nu
Foto's met scherptediepte
Links voor de cursus, rechts nu
Foto's met weerspiegelingen
Links voor de cursus, rechts nu
Foto's met sierui
Links voor de cursus, rechts nu (dubbelopname)
Opdracht: Duik in je eigen archief

1. Selecteer vijf abstracte foto's die je maakte voor je de cursus startte. Je kunt daarbij putten uit de opdracht "Inspiratiemap Eigen Archief".

2. Kies vijf abstracte foto's uit die je aan het eind van de cursus gemaakt hebt (bv uit je portfolio) en die aantonen dat je echt betere foto's hebt leren maken. Hoe meer het vergelijkbare onderwerpen zijn, hoe makkelijker het verschil te zien is.

3. Beschrijf jouw verhaal in woorden. Waar je stond met jouw fotografie voor je startte met de cursus? Wat heb je geleerd? Wat is er veranderd in jouw fotografie? Wat doe je nu anders dan voorheen? Fotografeer je meer of op een andere manier? Doe je andere dingen met je foto's dan voorheen?

Heel fijn als je jouw verhaal concreet wilt maken met wat voorbeelden. (bv. weer plezier in het fotograferen, website gemaakt, expositie georganiseerd, boek gemaakt, eigen kunst aan de muur, aangesloten bij fotoclub, oid)

Zin om jouw verhaal te delen? Heel tof! Mail je foto's en je verhaal naar mij. 
Ook zin om jouw foto's en jezelf als fotograaf een boost te geven?
Schrijf je nu in: 
Complete Opleiding Abstracte Fotografie!
Of gun jezelf een creatieve verbreding: 
Abstracte Fotografie op Ontdekkingsreis
Heerlijke uitstapjes vanuit de Abstracte Fotografie naar andere kunstvormen!
Uitgaanstip: Edward Burtynsky in Helmond

Ten slotte nog een uitgaanstip: In Museum Helmond is een tentoonstelling met de naam Anthropoceen met fotograaf Burtynsky in de hoofdrol. Te zien tot 11 september.

Edward Burtynsky is één van de fotografen die ik in de Complete Opleiding Abstracte Fotografie behandel. Zeker niet al zijn foto's zijn abstract. Maar er zitten wel hele mooie abstracte foto's in zijn oevre. En die laat ik natuurlijk zien in de opleiding. 

Dank voor de tip, Willy Bijl. 
Facebook
Link
Site
Email
Copyright © 2022 Academie voor Abstracte Fotografie, All rights reserved.


Wijzig je naam of e-mailadres 
Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp