Copy
Rovict Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief Rovict juli 2016

Inhoud

Belangrijke update OPP en Groepsplannen

Vaardigheidsgroei in Ontwikkelingsperspectief en Groepsplannen
In onze vorige Nieuwsbrief hebben we het reeds aangekondigd en nu is het dan ook zo ver: de modules Ontwikkelingsperspectief en Groepsplannen in ESIS zijn uitgebreid met nieuwe functies. In de modules OPP (Ontwikkelingsperspectief) en Groepsplannen. U kunt vanaf nu namelijk zelf kiezen of u de toetsgrafieken in het OPP, de behaalde groei en het stellen van doelen wilt raadplegen met DLE óf met vaardigheidsgroei.

Deze nieuwe functionaliteiten zijn in nauw overleg met onze Klankbordgroep IB ontworpen. Gedurende twee jaar samenwerken is deze definitieve versie ontstaan, ook dankzij input van onze ESIS Contactpersonen en overige betrokken ESIS-gebruikers. Allen hartelijk dank hiervoor!

Dit is een belangrijke update waar de ESIS-gebruikers flink van zullen profiteren. Welke nieuwe onderdelen erin zitten en wat daarmee allemaal mogelijk is, staat uitgebreid beschreven in de Releasenotes. Daarin staan veel voorbeelden van schermafdrukken en beschrijvingen.
Of u kiest voor vaardigheidsgroei of DLE, heeft consequenties. Hoewel u altijd weer kan aanpassen, is het verstandig om zorgvuldig te kiezen. 
Neemt u dan ook de tijd om de Releasenotes op uw gemak te bekijken. 

Voorbeeld

Geplande vaardigheidsscore als stippellijn zichtbaar
U kunt in de stap Geplande groei (Mijn Menu > Onderwijs/Mijn Groep > Leerlingdossiers – Ontwikkelingsperspectief Geplande groei) een geplande vaardigheidsgroei per afnamemoment opgeven. Die geplande groei wordt als stippellijn in de grafiek getekend.

ESIS App

U kunt aan de slag met de ESIS App.
De ESIS App geeft u toegang tot informatie over leerlingen, ouders, groepen en jaargroepen. Tevens kunt u e-mailen naar alle schoolmedewerkers en agenda’s delen.

Let op

  • In het activatiescherm vult u uw brincode in, gevolgd door 2 x 123456789. Dus bijvoorbeeld 01AA00123456789123456789)
  • In de ESIS app kunt u een inlogaccount aanmaken met het e-mailadres dat bij de medewerker staat. Verwart u dit niet met het e-mailadres van de ESIS gebruiker. Een ESIS gebruiker hoeft geen medewerker in ESIS te zijn en omgekeerd, een medewerker in ESIS hoeft geen ESIS gebruiker te zijn.

Regionale bijeenkomsten

Dit najaar organiseert Rovict op 6 verschillende plaatsen in het land informatiebijeenkomsten. Op 21, 22, 24, 28 en 29 november en 1 december, in Sittard, Tilburg, Alkmaar, Arnhem, Assen en Rotterdam gaan we de vernieuwde onderdelen van het OPP en Groepsplannen verder toelichten.
Na schooltijd, tussen 17.00 en 19.30 en met koffie/thee, soep en een broodje.
Zet u vast een van deze data in uw agenda? Na de zomer kunt u zich op de site van Rovict hiervoor opgeven.

Bewerkersovereenkomst

Deze zomer ontvangt uw bevoegd gezag per post ons voorstel.