Copy
Rovict Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief Rovict maart 2017

Hoe helpen we je verder?

We willen graag dat je goed met ESIS werkt. Meestal lukt dat wel, de meeste dingen spreken voor zich. Toch kan je wel eens tegen iets aanlopen. Wat kan je dan doen?

We zetten het even voor je op een rijtje.


Omdat niemand alle kennis zomaar paraat heeft, zorgen wij ervoor dat:

  • de Help altijd up to date is.
De Help is bereikbaar via het vraagteken rechtsboven in je ESIS-scherm. Hier vind je uitgebreide informatie en Stappenplannen over de werking van ESIS. En je kan via de Help instructievideo’s bekijken.
 
  • de veelgestelde vragen actueel zijn. Je vindt ze op de website van Rovict, www.rovict.nl onder <Support> (FAQ’s). Trouwens, ook via de Help vind je de veelgestelde vragen.
  • bij nieuwe processen Stappenplannen beschikbaar zijn. Deze vind je ook op de website van Rovict, bij <Support>, bij de veelgestelde vragen (FAQ’s).
En tenslotte helpen we je verder met
  • scholing. Ook op de website vind je informatie over allerlei vormen van scholing. Van een Werkplektraining bijvoorbeeld wordt veel gebruik gemaakt. Heel handig: we komen bij je op school en werken – wanneer je dat wil tenminste – in jullie eigen ESIS-omgeving.
Bel met Rovict om te kijken welke vorm van scholing het beste bij jullie past.
 
Telefoon en e-mail
Heb je bovenstaande zaken geprobeerd en kom je er nog niet uit, dan kan je telefonisch of per e-mail contact opnemen met de helpdesk.
  • TelefoonVoor een korte vraag kan je bellen met 035 603 90 90.
           De helpdesk is telefonisch te bereiken op:
           ma-di-do    10.00 – 15.00
           wo-vrij  9.00 – 12.00

24/7 bereikbaarEen e-mail is een handige manier om een antwoord te krijgen. Gebruik het envelopje rechtsboven elke pagina in ESIS of stuur je e-mail naar support@rovict.nl. Zet ook even je brinnummer in het bericht. Uiterlijk binnen 2 werkdagen heb je een reactie – maar meestal veel eerder.


Liever persoonlijk telefonisch contact?

Het kan een uitkomst zijn om nét even wat meer tijd te hebben met iemand aan de telefoon die ESIS supergoed kent. Zodat je in alle rust kan uitleggen waar je tegenaan loopt en een ESIS-deskundige de tijd heeft om met je mee te kijken.
 
Onze ervaring is dat zo’n telefonische wegwijs fijn is en goed werkt. Dus we doen het graag.
 
De Rovict-medewerker belt je wanneer het jou uitkomt en heeft dan alle tijd om samen met jou te kijken waar je tegenaan loopt.

Zo’n servicegesprek kost wel geld, namelijk € 21,- per kwartier excl. BTW. Meestal duurt zo’n gesprek niet meer dan een kwartier. En dus is je probleem en misschien al je wekenlange ergernis in een kwartiertje verholpen.
 
Wanneer kunnen we je bellen?
Wil je hiervan gebruik maken, stuur dan een mail naar info@rovict.nl. Het is handig wanneer je alvast wat gegevens vermeldt, zoals:
 
Je naam, je telefoonnummer, de naam en het brinnummer van je school en het onderwerp of het paginanummer van ESIS waar je bent vastgelopen.
En vergeet vooral niet je voorkeurmoment aan te geven waarop je gebeld wilt worden!


De nieuwe SCOL

Bij de komende voorjaarsafname krijgen de SCOL en de LeerlingSCOL twee nieuwe schalen:
              Welbevinden
       Sociale veiligheid

Daarnaast kan je in aanvulling op de SCOL vanaf de voorjaarsafname ook Aantasting van de sociale veiligheid monitoren. Deze aanvulling geldt alleen voor de LeerlingSCOL.
 

Veilig op school
Met deze uitbreiding heb je nog betere handvatten om te bevorderen dat de leerlingen zich veilig en prettig voelen. Bovendien ben je hiermee in staat te voldoen aan de wettelijke eis: jaarlijkse monitoring van de veiligheidsbeleving van je leerlingen. De Onderwijsinspectie houdt hier toezicht op.

Belangrijk
In een brief aan de school is uitgebreide informatie na te lezen. Hierin staat ook waarom wij vanaf nu de SCOL voor afname 2016-2017 2 Voorjaar tijdelijk hebben dichtgezet.

Leerlingen beoordelen zèlf

Het is een wettelijke eis om jaarlijks de veiligheidsbeleving van je leerlingen te monitoren. De inspectie wil ook dat de leerlingen zelf die vragen beantwoorden.

Monitoren moet

Om aan de monitoringsverplichting te voldoen, heb je dus de LeerlingSCOL nodig. Werken jullie nog niet met de LeerlingSCOL, maar willen jullie dat wel? Stuur dan een e-mail hierover naar info@rovict.nl. En vergeet je brinnummer niet!

Regeren is vooruitzien

Zorg dat je op tijd klaar bent voor de eindspurt - hij is altijd korter dan je denkt.... Weet bijvoorbeeld hoe je handig de Eindtoets invoert en een Overstapdossier verstuurt. 

Hoe was het ook alweer?Lees het na in het Stappenplan Invoeren Eindtoets. Of, superhandig: bekijk het filmpje hiervan.  Dit is het Stappenplan: Overstapdossier voorbereiden en klaarzetten.

En hier zijn nog veel meer tips en trucs over invoeren toetsen en over OSO.
 

Abonnement op het DLE Boek

Als ESIS-gebruiker werk je met de meest recente DLE-gegevens van tests en toetsen. Voorwaarde is dat je beschikt over het DLE Boek. Je krijgt dan niet alleen een DLE-score, maar ook de DLE-schaal, en dus een genuanceerder beeld van het niveau van de leerling.

BOOM Testuitgevers heeft een mooie aanbieding in petto. 

Om te profiteren van de korting dien je de kortingscode LAS2017 in te vullen in het afrekenproces.