Copy
Wat is The Hang-Out 070?
The Hang-Out 070 is een huiskamerproject voor LHBTQ+ (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender, queer, etc.) jongeren met verschillende culturele achtergronden in Den Haag. Bij The Hang-Out 070 worden activiteiten georganiseerd door en voor de jongeren zelf, die bijdragen aan communitybuilding, identiteitsvorming, en de zelfacceptatie. Naast projectcoördinator Bianca van Guine wordt The Hang-Out 070  gesteund door een groep kernleden, die gezamenlijk zorgdragen voor de organisatie.
The Hang-Out 070 is iets langer dan een jaar actief. De groep jongeren die wordt bereikt is divers in culturele achtergrond, genderidentiteit en seksuele oriëntatie en komt voor een groot deel uit Den Haag. Naast de reguliere events organiseert The Hang-Out 070 ook evenementen die toegankelijk zijn voor een breder publiek.
De locatie van The Hang-Out 070 is niet openbaar. Hiermee houden wij bewust rekening met de privacy en veiligheid van jongeren. Een geïnteresseerde jongere kan via een email contact met  ons opnemen. Het Hang-Out concept is bedacht door Gert-Jan Verboom. In 2015 begon hij de 1e Hang-Out locatie, genaamd The Hang-Out 010 in Rotterdam. Onze Hang-Outs werken nauw samen en hebben veel onderling contact.
Foto: Jurgen Schouten
Pride Walk The Hague
Op 10 juni, na maandenlang voorbereid, werd de eerste Pride Walk in Den Haag gehouden!
De Pride Walk had drie doelen:
  1. Om Den Haag te laten zien dat de LHBTQ+ gemeenschap in de stad leeft
  2. Om met LHBTQ+ groepen gevoelens van trots, saamhorigheid, en geschiedenis te delen
  3. Om de culturele diversiteit van de stad te reflecteren
Het was een geweldig succes. De stoet bestond uit meer dan 600 deelnemers en 40 vrijwilligers van verschillende afkomsten en identiteiten. Burgemeester Paulien Krikke was erbij, en ook de Haagse brassband Legendairs en werd begeleid door Roze in Blauw, een LHBTQ+ tak binnenin het politiecorps. Met de Pride Walk The Hague is zeker een nieuwe traditie geboren.
Foto: Vincent van Dordrecht
Hand-in-Hand
Begin juni werd een jonge vrouw die hand-in-hand liep met haar vriendin op het Schouwburgplein in Rotterdam in elkaar geslagen. Jongeren van The Hang-Out 010 en The Hang-Out 070 kwamen in actie: zij wilden duidelijk maken dat de hand van je partner vasthouden gewoon moet kunnen. Zij riepen mensen op om op het Schouwburgplein een hand-in-handketting te vormen. Meer dan 200 mensen deden mee aan deze actie.
#mylgtbtqlife
Van mei tot juli was de foto expositie #mylgbtqlife achtereenvolgens te bekijken in Leiden University College The Hague, de Haagse Hogeschool, bibliotheek Loosduinen en bibliotheek Schilderswijk.
The Hang-Out 070 wilde in Den Haag de LHBTQ+ diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken. Daarom hebben wij een mylgbtqlife-expositie samengesteld. De expositie bestaat uit 10 mooie portretfoto’s en persoonlijke verhalen van Haagse LHBTQ+ jongeren. Met woord en beeld laten zij zien wie zij zijn, wat hun passies zijn, en waar zij voor staan. De exposities werden bijgestaan met gespreksavonden voor bezoekers en waren zeer leerzaam.
In het najaar is een #mylgtqlife tentoonstelling te bewonderen in het Haagse Atrium.
Terugblik: 14 juli - Het is Donker in de Kast
Georganiseerd door kernlid Anysha, dit evenement gaf de nodige aandacht voor depressie binnenin de LHBTQ+ community. Kennis, openheid, en solidariteit stonden centraal bij deze bijeenkomst. Het was een safe space - de sfeer voelde warm, veilig en vertrouwd. Er werd naar elkaar geluisterd, er werd met elkaar gesproken, er werd met respect en empathie gehandeld.
Er werd het 'Depressiespel' gespeeld, een ervaring die zo goed mogelijk een idee gaf hoe het voelde om met depressie te leven. Dit spel is ontworpen om de ervaring van iemand met depressie na te bootsen, wat heel emotioneel confronterend kan zijn. Er waren zelfs deelnemers die even een time-out nodig hadden.
In onze maatschappij heerst er een taboe op depressie – als mentale ziekte wordt het niet serieus genomen. Vooral jongeren schamen zich om het gesprek aan te gaan, laat staan daarbij hulp te zoeken. Daarom organiseerde The Hang-Out 070 een evenement dat draait om de erkenning en herkenning van depressie.
Urban Dance Class
Sinds augustus kunnen jongeren twee keer per maand bij The Hang-Out 070 deelnemen aan Urban Dance Classes. Kernlid en tevens dansdocent Feri bereidt intense en leuke choreografie voor­ waardoor je in anderhalf uur tijd beweegt, plezier hebt, en leert. Door zijn soepele manier van coachen wordt dansen voor iedereen echt een feestje. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden: check onze Facebook voor meer informatie.
Daarnaast is The Hang-Out 070 gepartnerd met een nieuw dansproject: Impro Dance Jams. Voor meer informatie, check de Facebookpagina.
Gendermonologen in Den Haag
Rotterdams theatergezelschap Macabre geven op 13 oktober een uniek optreden van hun show Gendermonologen. In de voorstelling navigeren de performers van Macabre door de wereld die bestaat tussen man en vrouw: een 'transformance' over gender en beleving als rekbaar begrip. Samen met Macabre organiseert The Hang-Out 070 een veganistische dialoogdiner voor de show begint.

Kaartjes voor deze educatieve en artistieke avond zijn nog verkrijgbaar hier,
Voor meer informatie over events, check onze Facebook of onze website http://www.thehang-out070.nl/. Als je meer wilt weten over The Hang-Out 070 stuur dan een mail naar welkom@thehang-out070.nl.

Copyright © 2017 The Hang-Out 070, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief, zodat jij iedere twee maanden op de hoogte bent van alles wat gebeurt in The Hang-Out 070.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Hang-Out 070 · Burgemeester Monchyplein 257 · Den Haag, Zh 2585 DK · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp