Copy

Onderhoudsmanagement | Vastgoedinspecties | Projectbegeleiding

Bekijk deze e-mail in uw webbrowser.

Speciale editie voor woningcorporaties
 

U ontvangt deze nieuwbrief met speciaal voor woningcorporaties geselecteerde onderwerpen over onderhoudmanagement en onderhousbeleid. In deze editie kunt u lezen over:

- WSW prefereert NEN 2767 conditiemetingen
-
Helix start met conditiemetingen voor Vestia
- Blijvend 10% op uw onderhoudskosten besparen

Waarborgfonds Sociale Woningbouw prefereert NEN 2767 conditiemetingen voor onderhoudsbeleid

Steeds meer woningcorporaties gebruiken conditiemeten volgens NEN 2767 om keuzes in het onderhoud beter te onderbouwen, risico’s te kunnen afwegen en hun onderhoudskosten te verlagen. Maar wist u dat naast deze voordelen een conditiemeting ook een betere beoordeling van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) oplevert?
 
Het WSW heeft sinds 1 januari 2014 de 24 Business Risk vragen geïntroduceerd om te kijken of de corporatie in control is. Regelmatige conditiemetingen leiden tot een beter kwaliteit van het onderhoudsbeleid en de onderhoudsprognose. De basis van risicomanagement is ‘hoe groter de onvoorspelbaarheid, hoe groter het risico’. Conditiemeten verlaagt de onvoorspelbaarheid over de onderhoudsstaat van de woningen.

Lees meer over de invloed van conditiemetingen op de beoordeling door het WSW.
 

Helix start met conditiemetingen voor Vestia

Sinds kort werkt Vestia met het nieuwe softwarepakket VastWare en heeft zij besloten de informatie (inventarisatiegegevens) met betrekking tot de technische staat van het woningbezit te laten verzamelen door externe adviesbureaus.

Vestia heeft bij meerdere adviesbureaus een offerteaanvraag gedaan, waarbij de keuze is gevallen op een drietal partijen, waaronder Helix. Medewerkers van Helix gaan de zogenaamde 0-meting uitvoeren voor de regio Haaglanden.

Lees meer over de werkzaamheden van Helix bij Vestia.
 

Blijvend minimaal 10% op uw onderhoudskosten besparen

Door naar het vastgoedproces van uw corporatie te kijken kunt u minimaal 10% op uw onderhoudskosten besparen. Deze besparing is blijvend. U bepaalt de richting en de ambitie van het verbetertraject. In samenwerking met u en uw medewerkers helpt Helix u in drie stappen naar deze blijvende kostenbesparing. 
 
Lerend verbeteren
Helix helpt u grip te krijgen op uw onderhoudskosten door het onderhoud van uw vastgoed ‘slimmer en slanker’ aan te pakken. Het proces bestaat uit drie fases. Helix kan u per fase ondersteunen: van het advies tot de implementatie.
 
U bepaalt, Helix faciliteert
U bepaalt de richting en de ambitie van het verbetertraject. De inhoudelijke informatie komt van u, uw medewerkers en de ervaren adviseurs van Helix. Helix faciliteert het veranderproces, monitort het juiste verandertempo en zorgt voor draagvlak.
 

Download hier de brochure

 NEN 2767-kennisbank
 

Lees artikelen

   Uit de praktijk

  Nieuws

Lees artikelen

E-mail
LinkedIn
Website
Afmelden nieuwsbrief.
Copyright © 2016 Helix, all rights reserved.