Copy
Dé opleider voor beheer van vastgoed en infra

Bekijk deze e-mail in uw webbrowser.


Vanaf 6 maart a.s. organiseren wij in opdracht van de Hogeschool Utrecht en de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) de Leergang NEN 2767 Conditiemeten voor gebouwen en gebouw gebonden installaties. In deze nieuwsbrief speciale aandacht voor deze vernieuwde, zeer praktijkgerichte leergang.

In deze nieuwsbrief

 


 
Revolutionaire samenwerking tussen Hogeschool Utrecht en NVDO

Al vele jaren wordt de markt opgeleid in Conditiemeting volgens de NEN 2767. Tot voor kort deden de NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud) en Hogeschool Utrecht dat separaat van elkaar. Vanaf januari 2017 zijn de opleidingen geïntegreerd om zodoende de markt op een meer uniforme manier op te leiden.

Conditiemeting volgens de NEN 2767 is een objectieve methode om de kwaliteit van vastgoed en infra te meten. De methode wordt door rijksoverheden, commercieel vastgoedbeheerders en woningcorporaties, aannemers en installateurs gebruikt voor onderhoudsplanningen, prestatiecontracten, verdeling van onderhoudsbudgetten en het bijhouden van benchmarkgegevens.

Binnen de vernieuwde leergang NEN 2767 worden inspecteurs opgeleid om NEN-2767 inspecties en aanvullende (BOEI) inspecties uit te voeren, hierover vakkundig te rapporteren en leren adviseurs een advies uit te brengen op basis van de inspectie-uitkomsten. 
 
Opzet van de leergang

Binnen de leergang leiden we inspecteurs en / of adviseurs op binnen hun eigen specialisatie Bouwkunde, WTB-installaties & Transport of E-installaties. Vanaf september 2017 worden de specialisaties Infra (civiele kunstwerken) en Monumenten toegevoegd. 


De leergang bestaat uit 4 blokken van ieder 4 lesdagen. Belangrijke speerpunten binnen de opleiding zijn praktijkinspecties en vakkennis. Ieder blok wordt afgerond met een toets of examen.

 


 

Doelgroep en toelatingseisen

De leergang NEN 2767 Conditiemeting is geschikt voor:

  • Inspecteurs en adviseurs in dienst van beheerders / eigenaren;
  • Inspecteurs en adviseurs in dienst van uitvoerende organisaties zoals aannemers en installateurs;
  • Inspecteurs en adviseurs in dienst van onafhankelijke adviesorganisaties.

Gelet op het belang van de inspecties en hieruit volgende adviezen, worden toelatingseisen gesteld aan het niveau van de deelnemers:

  • Inspecteurs-variant: MBO opleiding binnen eigen specialisatie succesvol afgerond + meerjarige, relevante werkervaring;
  • Adviseurs-variant: minimaal een MBO+ opleiding binnen eigen specialisatie succesvol afgerond + meerjarige, relevante werkervaring.
Resultaat na afronden van de leergang

Nadat het examen binnen de leergang succesvol is afgerond, ontvangen de deelnemers:
 

Inspecteurs-variant:
  • NVDO / HU certificaat ‘Inspecteur NEN 2767 Conditiemeting Gebouwde Omgeving'
  • Automatische bijschrijving in het NVDO-register ‘Inspecteurs Conditiemeting / BOEI’
Adviseurs-variant:
  • NVDO / HU diploma ‘Adviseur NEN 2767 Conditiemeting Gebouwde Omgeving’
    ►Post-Hbo diploma
Het certificaat en diploma zijn basis voor registratie bij Sertum en certificatie bij Hobéon.
Cursusplanning, programma-onderdelen en deelnamekosten

Belangrijke data
6 maart '17
- start van de leergang (inspecteurs en adviseurs)
3 juli '17 - examen inspecteurs
9 oktober '17- examen adviseurs

Lestijden
van 15.00 uur tot 21.00 uur (theoriedagen)
van 8.00 uur tot 16.00 uur (praktijkdagen)

Klik hier voor een volledig overzicht van alle cursusdata en programma-onderdelen.

Kosten van deelname
Leergang NEN 2767 inspecteur: € 5.450,- excl. BTW (*)
Leergang NEN 2767 voor adviseur: € 5.450,- excl. BTW (*)
Leergang NEN 2767 voor inspecteur + adviseur: € 6.450,- excl. BTW (*)

*Werkzaam bij een NVDO-lidbedrijf? Dan wordt een ledenkorting van 5% verleend!

Ervaringen van een oud-cursist: Ko Nieuwenhuijse

Ko Nieuwenhuijse, consultant maintenance engineering bij Tata Steel volgde in 2015 de leergang NEN 2767 / BOEI via de NVDO.

Ko vertelt dat hij in 2012 voor het eerst kennis maakte met de NEN 2767-norm. Vanuit zijn functie als consultant werkte Ko destijds binnen Tata Steel mee aan een project om een eenduidig inspectieregiem voor alle trappen, leuningen en bordessen op het terrein van Tata Steel te ontwikkelen. Het doel: één standaard inspectiemethode voor de gehele site. Ko vertelt: "Gaandeweg het project kwam ik erachter dat mijn kennis van de NEN 2767 onvoldoende was. Om me op dit vlak verder te ontwikkelen, volgde ik de 10-daagse NVDO-leergang NEN 2767 / BOEI voor bouwkundig inspecteurs. Een zeer praktijkgerichte opleiding, waarbij we veel geoefend hebben met het zelfstandig uitvoeren van inspecties. Ik heb de opleiding ervaren als erg leerzaam; dagelijks heb ik nog profijt van de kennis die ik destijds heb opgedaan. Binnen onze organisatie zijn we inmiddels al heel wat stappen verder in het toepassen van de NEN 2767-methodiek; een prachtig instrument! 

Ko benadrukt ook dat gedegen kennis van de NEN 2767 en BOEI-methodiek ook voor opdrachtgevers en beheerders onontbeerlijk is. Ko: "Opdrachtgever en opdrachtnemer moeten op dezelfde golflengte zitten. Dat is de sleutel tot succes op de weg naar effectief en efficiënt inspectiemanagement en om uiteindelijk tot een succesvol assetmanagement te komen" .


 

Introductiebijeenkomst Leergang NEN 2767 bij Tata Hoogovensmuseum groot succes
Op vrijdag 10 februari jl. organiseerden we in samenwerking met de NVDO en HU een ontbijtsessie op locatie bij het Tata Steel Hoogovensmuseum in Velsen-Noord. Tijdens deze introductiebijeenkomst presenteerden we de vernieuwde leergang NEN 2767 voor potentiele deelnemers en hun leidinggevenden. Tijdens de zeer goed bezochte bijeenkomst vertelden ook vertegenwoordigers van grote asset-owners (Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat en Ymere) wat het belang en de toegevoegde waarde van NEN 2767-inspecties is.
 

Bekijk hier de presentaties van deze bijeenkomst.

Klik hier om direct aan te melden voor de leergang NEN 2767
Voor vragen of meer informatie over deze leergang kunt u contact opnemen met Harriet Walhout, manager opleidingen via 06-12450526 of hwalhout@wvstraining.nl

Download hier de PDF-flyer van de Leergang NEN 2767 Conditiemeting

WVS Training is onderdeel van Helix

Email
LinkedIn
Website

Afmelden nieuwsbrief.

Copyright © 2017 WVS Training, all rights reserved.