Copy
Nytt från styrelsen April 2016
View this email in your browser

Hej kära förening!

Vitsipporna lyser vita i björkdungarna och äppelträdets knoppar gör sig redo att slå ut i praktfull blom utanför mitt fönster.
Gångerna två har styrelsen träffats sedan årsmötet. Vid det första tillfället fördelades roller inom styrelsen och vi gick igenom årsmötet och försökte identifiera konkreta frågor som styrelsen behöver följa upp.
Vid det andra tillfället fanns en rad praktiska frågor på agendan. Dessa samsades med frågan om föreningens välmående.

 

  • Missionsgalan – samlade in rekordstora 110 tusen kronor att fördela på arbetet i den persiska föreningen, svältande i Etiopien och Ulf Ekängens missionsarbete i Tanzania. TACK för allas insatser!
  • Ekumenik - efter påskens lyckade gudstjänster med Triangelkyrkan och Skarpnäckskyrkan planerar vi för fortsatt ekumenik i sommar och jul. Förhoppningsvis blir det också en vinterkonferens sista helgen i januari tillsammans med BK och S:ta Clara.
  • Föreningsmöte – 22/5. Lägg datumet på minnet! Efter gudstjänst och sopplunch får vi möjlighet att tillsammans gå igenom var vi står nu, vart vi är på väg och hur vi når dit.
  • Rekrytering – närmsta tiden annonserar vi i Dagen och Budbäraren om ny präst som kan vara med och leda föreningens arbete och samarbeta med våra andra föreningar. Annons ligger också på vår hemsida. Be för att rätt person gör sig redo!
  • Bemanning av utskott och team. Vi behöver bli några fler! Är du idéspruta och samordnare, road av kommunikation, duktig på ekonomi eller bara sugen på att vara med och forma det som händer i kyrkan så finns det plats i programutskottet, kommunikations- och inte minst ekonomiteamet. Kom och var med!

Vår kyrka sjuder av aktivitet alla tider på dygnet. Allt det arbete som dagligen utförs är en magnifik uppvisning i hur vi, ni använder våra händer för himmelriket på jorden. Vi vill värna om att viljan, kraften, värmen och generositeten får fritt flöde.

Jag tänker på Paulus ord i Romarbrevet: 
Låt er förvandlas genom förnyelsen av era tankar så att ni kan avgöra vad som är Guds vilja; det som är gott, behagar honom och är fullkomligt.

Det är min bön för styrelsen, att kunna avgöra vad som är Guds vilja och behaga Honom. Amen!
 
Styrelsen gm
Camilla Öberg, ordförande
2016-04-21

Nu har Hammarbykyrkan ett swish-nummer. Med hjälp av det numret kan du direkt från din mobiltelefon betala in gåvor eller betala avgifter till EFS missionsförening i Hammarbykyrkan. Detta kräver i sin tur att du skaffar swish app till din telefon.

swish-numret är 1234 1950 12


Följ oss på Facebook också!

Eller besök vår hemsida där du hittar senaste nytt och information om samlingarna i kyrkan och mycket mer.


 

 
Copyright © 2016 Hammarbykyrkan, All rights reserved.


Vill du uppdatera hur du tar emot mail från oss?
Du kan updatera dina inställningar eller avbryta prenumerationen på detta nyhetsbrev

Email Marketing Powered by MailChimp