Copy
Merikotkan uutiskirje
Joulukuu 2019

Kestävää ja suunnitelmallista merenkulkua

Meriliikenne vaikuttaa meriin ja meriä ympäröivään luontoon. Se tuottaa päästöjä niin mereen kuin ilmaan. Laivojen polttoaineet, niiden huollossa käytetyt kemikaalit ja jätevedet kuormittavat meriä. Myös onnettomuudet aiheuttavat ympäristöhaittoja.

On tärkeää, että merien hyödyntäminen on suunnitelmallista ja kestävällä pohjalla. Merikotkassa tutkitaan meriliikenteeseen liittyviä ympäristövaikutuksia. Tutkimuksesta vastaa Helsingin yliopiston professorit Sakari Kuikka ja Päivi Haapasaari tutkimusryhmineen sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun logistiikan ja merenkulun tutkimusryhmä.

Lue lisää

Ajankohtaista juuri nyt

COMPLETE -materiaali saatavilla
 

Kunnianhimoinen COMPLETE-hanke pyrkii parantamaan vieraslajien hallintaa Itämeren alueella. Hanketoteuttajat ja yhteistyökumppanit edustavat kaikkia Itämeren ympärysvaltioita, joten kansainväliselle yhteistyölle on hankkeessa loistavat edellytykset. 

Erinomainen osoitus tästä oli COMPLETE-hankkeen järjestämä sidosryhmäkonferenssi, johon osallistui suuri joukko asiantuntijoita, viranomaisia, yrityksiä ja muita tahoja, joita vieraslajiasia koskettaa. 

Konferenssin materiaalin 
voit ladata verkkosivuilta.

 

SIMREC - yhteistyötä itärajan yli


Syksyllä alkanut SIMREC (Simulators for Improving Cross-Border Oil Spill Response in Extreme Conditions) -hanke pyrkii pienentämään Suomenlahden öljyvuotoriskejä.

Tavoite on tehostaa torjuntaviranomaisten yhteistyötä yhdenmukaistamalla koulutusympäristöjä ja kehittämällä rajan yli tapahtuvaa yhteistyötä nimenomaan onnettomuustilanteita silmällä pitäen.

Keskeisenä tavoitteena on soveltaa uuden sukupolven simulaattoriympäristöjä sekä koulutusalustoina että harjoitusten osana. 

Lue lisää hankkeesta.

Merikotkan väki kiittää kaikkia
kumppaneita hyvästä yhteistyöstä
ja tukijoita panoksestanne 
kestävän merenkulun tutkimukseen! 

Facebook
Twitter
Website

Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus

www.merikotka.fi


Voit perua uutiskirjeen tilauksen laittamalla pyynnön osoitteeseen merikotka@merikotka.fi. 

 


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kotka Maritime Research Association · Keskuskatu 10 · Kotka 48100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp