Copy

Korona vei Itämeri-kylän verkkoon 

Itämeren aarteet -peli on verkkoversio suositusta Itämeri-kylä tapahtumasta, jota on järjestetty usean vuoden ajan Kotkan Meripäivien yhteydessä. Itämeren aarteet -pelin ensimmäinen versio julkaistiin Itämeri-päivänä.  Pelissä liikutaan Kotkansaarella ja tutustutaan Itämeren aarteisiin pelikarttaan merkittyjen rastien avulla.

Pelin tavoitteena on lisätä pelaajan tietämystä Itämeren aarteista ja sen kautta herättää kiinnostus Itämeren suojelemiseen. Peli on avoinna lokakuun loppuun, joten vielä ehdit pelaamaan.

Peliohjeet löydät tästä
UUSIA TUTKIMUSHANKKEITA

Merikarhusta moderni vähäpäästöinen ja digitaalinen oppimisympäristö 


Digitaalinen Merikarhu 2.0 -hanke selvittää automatiikan ja koneoppimisen, sekä älykkäiden järjestelmien tarjoamia mahdollisuuksia Merikarhu-koululaivan polttoainetalouden parantamisessa ja päästöjen kustannustehokkaassa vähentämisessä. Tämän lisäksi Merikarhua kehitetään kohti modernia ja monipuolista digitaalista oppimisympäristöä, joka palvelee niin merenkulku- ja pelastusalan opiskelijoita, kuin sidosryhmien lakisääteistä harjoitustoimintaa.

Hankkeen pääpartnerina toimii Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Ekami). 

Lue lisää  

Keskiössä satamien turvallisuusriskien tunnistaminen ja hallinta  


Turvallinen logistiikan tulevaisuus (TLT) -hanke kehittää ja toteuttaa tutkimustietoon perustuvaa yhteistoiminnallista turvallisuussuunnittelua satamalogistiikan kontekstissa. Hankkeessa koostetaan ja analysoidaan työturvallisuuteen liittyviä aineistoja Kymenlaakson satamasidonnaisia toimijoita osallistaen. Tavoitteena on tunnistaa erityisesti häiriötilanteiden, kuten koronan kaltaisten pandemioiden sekä sään ääri-ilmiöiden synnyttämiä turvallisuusriskejä ja auttaa toimijoita yhteisen innonvoinnin ja pilotoinnin kautta riskien arviointi- ja hallintatyössä. 

Hankkeen pääpartnerina toimii Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

Lue lisää

SAVE THE DAY!

Sisävesiliikenteen kehittämiseen tähtäävän INFUTURE
hankkeen asiantuntijaseminaari 30.11. - 1.12.2021

Seuraa Twitterissä @CBC_INFUTURE
 
Facebook
Twitter
Website
Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus 
Keskuskatu 7
48100 Kotka
www.merikotka.fi

Peru uutiskirjeen tilaus tästä.