Copy

Vedenalaiset vapaamatkustajat: alusten pohjien puhdistus ratkaisuna vieraslajien torjuntaan

Itämerellä liikennöi vuosittain lähes 8 000 laivaa ja noin 3,5 miljoonaa huvivenettä. Nämä alukset muodostavat eräänlaisen liikkuvan saariston vesieliöille, jotka voivat joko kiinnittyä alusten pohjiin tai päätyä painolastivesisäiliöihin meriveden mukana.

Osa näistä ”vapaamatkustajista” on vieraslajeja, jotka eivät ilman ihmisen tarjoamaa apua päätyisi luontaisen esiintymisalueensa ulkopuolelle. Uudessa ympäristössä vieraslajin vaikutukset voivat kuitenkin olla arvaamattomia. Projektitutkija Miina Karjalainen avaa Complete-hankkeessa tutkittua aihepiiriä yhdessä Wega Group Oy:n Eveliina Klemolan kanssa. Lue lisää

Save the Day! Complete-hankkeen loppukonferenssi järjestetään 9-10.2.2021. 

 

Suomalaispoijut testikäytössä yli talven Nevalla
 

Ensimmäinen Meritaito Oy:n valmistama poiju on asennettu Nevan vesialueelle Venäjälle. Testin tavoitteena on varmistaa poijujen toimintaa ympärivuotisessa käytössä virtaavassa vedessä. 

Tutkimuksen toteuttaa Admiral Makarov State University of Maritime and Inland Shipping ja se tehdään tiiviissä yhteistyössä väylien ylläpidosta vastaavan venäläisen osapuolen (Administratsiva Volgo-Balt) kanssa. 

Kokeilu on osa rajat ylittävää yhteistyötä, jota INFUTURE-hanke toimillaan tavoittelee. 

Lue lisää

Rahtivirrat Suomen ja Venäjän välisillä sisävesiväylillä 


Saimaan kanava on ollut toiminnassa jo 164 vuotta. Suurimmat tavaravirrat Saimaan alueelle tulevat Venäjältä, joka on alueen suurin kauppakumppani.

Venäjän sisävesiliikenneverkko on merkittävä ja erityisesti verkon kaakkoisosat ovat Suomelle tärkeitä. Venäjän sisävesiväyläjärjestelmän kautta kulkee vuosittain 120 miljoonaa tonnia rahtia, ja sen sisävesiliikenneverkossa on 131 sisävesisatamaa. 

Osana INFUTURE-hanketta on tutkittu Venäjän ja Suomen välisen sisävesiliikenteen rahtivirtoja.

Lue lisää
Facebook
Twitter
Website
Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus 
Keskuskatu 7
48100 Kotka
www.merikotka.fi

Peru uutiskirjeen tilaus tästä.
 


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kotka Maritime Research Association · Keskuskatu 10 · Kotka 48100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp