Copy
Emilia Luoma projektitutkijaksi VISIIRI-hankkeeseen 


FM Emilia Luoma on aloittanut Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskuksen projektitutkijana VISIIRI-hankkeessa. Luoma siirtyi Merikotkaan Helsingin yliopiston Bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta, jossa hän on työskennellyt väitöskirjatutkijana Kalatalouden ja ympäristöriskien tutkimusryhmässä. Hänen väitöstutkimuksensa tavoitteena on syventää systeemistä ymmärrystä liittyen meriympäristön hallintaan sekä etsiä menetelmiä ja käytäntöjä, joilla tukea kestävää kehitystä. 

Lue lisää

Vuosi 2021 yksissä kansissa


Tutkimuskeskuksen vuosikertomus 2021 on julkaistu. Mennyt vuosi on ollut vahvaa ja määräitetoista sisälstä kehittämistä, joka lähti liikkeelle tutkimuskeskukseslle tehdyn tutkimustoiminnanarvioinnin ehdotuksista. Vuosikertomuksessa tutkimusjohtaja Annukka Lehikoinen kuvaa uuden tutkijaverkoston rakentamista ja sen toiminnan suunnittelua yhdessä tutkijoiden kanssa. Lisäksi julkaisussa kuvataan lyhyesti viime vuonna käynnissä olleita tutkimushankkeita. 

Lue vuosikertomus tästä
 

Tutkimushankkeita

VISIIRI-hanke on avaus vihreään siirtymään


Hankkeen on tavoitteena selvittää kysely- ja haastattelumenetelmän keinoin logistiikkasektorin kohtaamia haasteita ja ongelmia vihreän siirtymän toteuttamisessa. Lisäksi selvittetään digi- ja kiertotaloussektorin yritysten osaamisen ja innovaatiopotentiaalin hyödyntämismahdollisuuksia ongelmien ratkaisemiseksi ja vihreän siirtymän toteuttamiseksi Kymenlaakson alueella. 

Lue lisää
 

Virtuaaliharjoituksilla voidaan tukea varautumista 
 

Digitaalinen Merikarhu 2.0 ja SIMREC -hankkeissa tutkitaan ja kehitetään digitaalisten ja virtuaalisten oppimisympäristöjen mahdollisuuksia kriisivalmiusharjoitteiden tukena. Erityisesti pandemia-aikana toimijoilla on ollut vaikeuksia toteuttaa lakisääteisiäkään harjoituksia jatkuvasti eläneiden rajoitteiden vuoksi.

Lue lisää
 
Itämeri-kylä avautuu Kotkan Meripäiville 

Itämeri-kylä on toiminnallinen näyttely, joka on toteutetaan usean toimijan yhteistyönä Kotkan Meripäivien aikana 27.-30.7.2022. Kylän tarkoitus on välittää ajankohtaista tietoa Itämerestä ja tarjota arkipäivän mahdollisuuksia Itämeren suojeluun.

Tänä vuonna Itämeri-kylässä vietetään syntymäpäiviä. Itäisen Suomenlahden kansallispuisto täyttää 40 vuotta ja Itämeri-kyläkin järjestetään jo kymmenettä kertaa. Itämeri-kylän teemoina ovat luonnon monimuotoisuus ja roskaantuminen. Tarjolla on myös ajankohtaista tietoa kestävästä ja turvallisesta pienveneilystä. 

Tarkemmat tiedot Itämeri-kylästä löydät tästä

Ota seurantaan myös Merikotkan Facebook niin saat nopeasti tietoosi tapahtumaan liittyvät päivitykset. 

ITÄMERI-KYLÄN YHTEISTYÖKUMPPANIT 2022
Uusimmat julkaisut
Halonen, J. (toim.) 2022. Jätevesialtaasta öljyntorjunta-altaaksi. Öljyntorjunnan testaus- ja harjoitusympäristön kehittäminen. Xamk Kehittää 188. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Kotka.

Hukkinen, J., Eronen, J. T., Janasik, N., Kuikka, S., Lehikoinen, A., Lund, P. D., Räisänen H., Virtanen, M. J. (2022). The policy operations room: Analyzing path-dependent decision-making in wicked socio-ecological disruptions. Safety Science 146.

Olaniyi, E.O., Prause, G., Gerasimova, V., Inkinen, T. (2022). Clean Cruise Shipping: Experience from the BSR. Sustainability, 14, 5002.

BahooToroody, A., Abaei, M. M., Valdez Banda, O., Montewka, J., Kujala, P. (2022). On reliability assessment of ship machinery system in different autonomy degree; A Bayesian-based approach. Ocean Engineering 254.

Kondratenko, A. (2022). Goal-based optimization in Arctic offshore support vessel design and fleet composition. Doctoral thesis. Aalto university, Department of Mechanical Engineering.

Lue lisää

Toivotamme kaikille
hyvää ja turvallista kesää! 

Facebook
Twitter
Website
Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus 
Keskuskatu 7
48100 Kotka
www.merikotka.fi

Peru uutiskirjeen tilaus tästä.