Copy
 Nieuwsbrief Open Monumentendag 2018
View this email in your browser

Libau, adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe

  Open Monumentendag 2018

Voor u ligt een speciale editie van onze nieuwsbrief, in het kader van de Open Monumentendag. Wilt u nadere informatie of wilt u reageren? Dan kan dat via info@libau.nl of 050-3126545.

 

Nu iedereen weer terug is van vakantie en de stad weer gonst van de nieuwe energie (en de nieuwe studenten) kijken wij uit naar het komende weekend. Want Open Monumentendag is voor ons "erfgoed mensen" toch een beetje de start van het culturele jaar. En met het thema In Europa is het als pakhuis natuurlijk extra speciaal.

 

In deze nieuwsbrief kunt u lezen hoe wij onze monumentendag besteden, maar we hebben natuurlijk ook nog een aantal tips voor u om de rest van het weekend mee te vullen.

  Pakhuis Libau opent haar deuren

In navolging van het grote succes twee jaar geleden zal Libau dit weekend haar deuren openen en wel op zaterdag 8 september van 10 tot 14 uur.

U kunt dan onder begeleiding van een gids door het pakhuis, van de historische schouw in de kelder tot de graanzolder. De rondleidingen starten om 10:00, 11:00 12:00 en 13:00

Tevens zal om 10:30, 11:30, 12:30 en 13:30 een lezing worden verzorgd over de (bouw)geschiedenis van het pakhuis.

 

Wij hopen u dan te zien!

    Wat is er te doen in de Stad?

Na een bezoek aan het Pakhuis Libau kunt u rustig een wandeling maken langs de vele monumentale panden. Veel van deze panden hebben echter ook de deuren open. Op de interactieve kaart van de gemeente Groningen (klik hier) kunt u zien welke panden open zijn en wat u daar kunt doen. Meer informatie over het programma van de Open Monumentendag in de stad Groningen vindt u hier.

  Wat is er te doen in Groningen?

Niet alleen in de stad, ook in de provincie Groningen zijn natuurlijk vele bijzondere en aansprekende monumenten. De landelijke organisatie van de Open Monumentendag heeft een aantal aanraders in deze mooie provincie verzameld.

Klik hier voor de aanraders in de provincie Groningen

   Wat is er te doen Drenthe?

Onze inspirerende provincie Drenthe mag natuurlijk niet ontbreken in deze nieuwsbrief. Ook voor deze provincie heeft de landelijke organisatie van de Open Monumentendag een aantal aanraders verzameld.

Klik hier voor de aanraders in de provincie Drenthe

  Meer informatie???

Wilt u meer informatie over de landelijke Open Monumentendag, of wilt u weten wat er in uw gemeente gebeurd tijdens de Open Monumentendag? Kijk dan eens op de landelijke website van de Open Monumentendag, of klik op uw eigen gemeente:
 

Aa en Hunze

Haren

Pekela

Appingedam

Hoogeveen

Stadskanaal

Assen

Leek

Ten Boer

Bedum

Loppersum

Tynaarlo

Borger-Odoorn

De Marne

Veendam

Coevorden

Marum

Westerveld

Delfzijl

Meppel

Westerwolde

Eemsmond

Midden-Drenthe

Winsum

Emmen

Midden-Groningen

De Wolden

Groningen

Noordenveld

Zuidhorn

Grootegast

Oldambt

 


U ontvangt deze email omdat u zich heeft geabonneerd op de nieuwsbrief van Libau.

Libau
Hoge der A 5
9712 AC Groningen
050-312 65 45

info@libau.nl

 


 
Als u deze email ten onrechte heeft ontvangen of als u uw abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen kunt u uw emailadres uit onze verzendlijst verwijderen door hier te klikken.


Email Marketing Powered by Mailchimp