Copy
 Nieuwsbrief oktober 2016
View this email in your browser

Libau, adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe

  Voorwoord Theo Hoek

Voor u ligt de eerste editie van onze nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief wil Libau u op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen binnen en buiten ons werkveld.

Neemt u ook eens een kijkje op onze website, daar staat veel informatie over onze organisatie en onze activiteiten. Zo organiseren wij excursies, kennis- en informatiebijeenkomsten en hebben we bijvoorbeeld “het omgevingswetspel” ontwikkeld. Wilt u nadere informatie of wilt u reageren? Dan kan dat via
info@libau.nl of 050-3126545.

 Netwerkbijeenkomst A&O Groningen

Op donderdag 3 november aanstaande zal de netwerkbijeenkomst Actualiteiten & Ontwikkelingen 2016 in de provincie Groningen plaatsvinden. Een dag bestemd voor erfgoedprofessionals, startend of meer ervaren en werkzaam/betrokken bij erfgoedthema’s in onze provincie, zoals cultuurhistorie, ruimtelijke ordening, bouw- en woningtoezicht, groen, landschap. Kennis hebben van erfgoed is belangrijk bij de realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. En het … Lees verder »

 

 WERK& Ulrum werkgroepbijeenkomst

Op dinsdag 18 oktober heeft de werkgroep WERK& Ulrum vergaderd. Onderwerp van gesprek was de opzet voor het werkboek dat een aantal enthousiaste dorpsbewoners onder leiding van Tim Willems-Kruize van Libau en Annet Ritsema van Specht architecten maken. Het werkboek wordt opgesteld voor de Olle kern van Ulrum. Dit werkboek bestaat uit allerlei principes en … Lees verder »

 

  Libau on Tour 24 november

Emmen is, behalve de grootste gemeente van Drenthe (ca 109.000 inwoners), ook een gemeente met veel dynamiek en ontwikkelingen. Met name in en rond het centrum. De verplaatsing en uitbreiding van de dierentuin speelt daar een belangrijke rol in, maar er zijn ook andere programmadragers zoals het nieuwe Atlastheater. Ambities, plannen, resultaten, tendensen en ontwikkelingen, … Lees verder »

 Visie Norgerduinen

Op 14 oktober heeft gemeente Noordenveld een symposium georganiseerd voor ruim 130 deelnemers over het gebied Norgerduinen Tim Willems-Kruize van Libau was gevraagd als één van de gespreksleiders. In drie sessies keek hij samen met de deelnemers vanuit het perspectief van de bewoner naar de huidige kwaliteiten van het gebied. Ook werd stil gestaan bij … Lees verder »

 Ruimtelijk Ontwikkelings Perspectief

Maandag 3 en dinsdag 11 oktober heeft Libau het Ruimtelijk Ontwikkelings Perspectief aan de raadscommissie van Veendam en de raad van Pekela gepresenteerd. Het Ruimtelijk Ontwikkelings Perspectief is een kwalitatief ruimtelijk basisdocument dat op een integrale wijze de unieke kwaliteiten van Veendam en Pekela verwoordt en verbeeldt. Aan de hand van kaarten en toelichtingen is … Lees verder »

 Omgevingsspel gemeente Loppersum

Onder het mom ‘we vergaderen al genoeg’ heeft de gemeenteraadscommissie van Loppersum op 10 oktober het, door ons ontwikkelde, interactieve omgevingsspel gespeeld. Als casus werd het plaatsen van een zonnepaneelveld in het fictieve dorp Dubbelsum gebruikt. Aan de hand van het spel hebben we met elkaar gediscussieerd over de rol van de raad en wat er … Lees verder »

 Teken de petitie!

Federatie Instandhouding Monumenten, Kunsten ’92 en Erfgoedvereniging Bond heemschut zijn een campagne gestart om te protesteren tegen het kabinetsvoornemen om in de begroting 25 miljoen euro voor de instandhouding van monumenten te schrappen. Hieronder vallen niet alleen meer dan 30.000 woonhuizen, maar ook honderden boerderijen, buitenplaatsen, molens landgoederen, tuinen en parken . Meer dan de … Lees verder »

 

 Drents Goud

Natuurvereniging Zuidwolde, Drents Landschap, Landschapsbeheer Drenthe, Heemschut, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Steunpunt Erfgoed Drenthe en stichting Libau, de adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit in Groningen en Drenthe, organiseren samen een symposium over het verdwijnen van kleinschalige landschapselementen in de provincie Drenthe. Deze landschapselementen staan veelal onder druk door functieverlies terwijl zij van grote waarde zijn voor … Lees verder »

 

  WERK& Ulrum gaat verder met stap 2

Aantrekkelijk en fijn leven in de Oude kern Met een leuke groep dorpsbewoners zijn we dinsdag 13 september 2016 gestart met stap 2 van WERK& Ulrum. In deze tweede stap richten we ons op de Olle kern die bestaat uit de bebouwing op de twee wierden, de Noorderstraat en het buurtje rondom Louten. Deze stap … Lees verder »

 U ontvangt deze email omdat u zich heeft geabonneerd op de nieuwsbrief van Libau.

Libau
Hoge der A 5
9712 AC Groningen
050-312 65 45

info@libau.nl

Als u deze email ten onrechte heeft ontvangen of als u uw abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen kunt u uw emailadres uit onze verzendlijst verwijderen door hier te klikken.


Email Marketing Powered by Mailchimp