Copy
 Nieuwsbrief mei 2017
View this email in your browser

Libau, adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe

  Voorwoord

Voor u ligt de vijfde editie van onze nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief wil Libau u op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen binnen en buiten ons werkveld. Wilt u nadere informatie of wilt u reageren? Dan kan dat via info@libau.nl of 050-3126545.

Deze nieuwsbrief werd samengesteld onder het genot van een heerlijk zonnetje, de lente is nu toch echt begonnen en stiekem kijken we alweer uit naar de zomer. Ook in het Pakhuis hebben we even stilgestaan bij dit nieuwe begin. Na de lente welkom geheten te hebben genoten we van een heerlijk ontbijt. Wij kunnen er de komende tijd weer vol goede moed tegen aan!

 

        

Steunpuntbijeenkomsten Groningen  Steunpuntbijeenkomsten Groningen

Ook in 2017 organiseert het Steunpunt Cultureel Erfgoed Groningen een reeks Steunpuntbijeenkomsten. De aftrap werd gegeven op woensdag 19 april door de gemeenten De Marne, Ten Boer, Delfzijl, Appingedam, Winsum, Eemsmond, Slochteren en Loppersum, samen met de Omgevingsdienst Groningen en de provincie. Belangrijk thema op de bijeenkomst van 19 april was de inventarisatie van karakteristieke … Lees verder »

Vooraankondiging symposium “Krimp gaf ons de ruimte”  Vooraankondiging symposium in Ulrum

Op 30 mei wordt in Ulrum het minisymposium “Krimp gaf ons de ruimte” gehouden. Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van de afsluiting van het WLE-traject in Ulrum en heeft voornamelijk tot doel ervaringen te delen. Binnenkort verschijnt het definitieve programma van het symposium, wij zullen deze ook op onze website plaatsen. De organisatoren … Lees verder »

Vooraankondiging symposium “Krimp gaf ons de ruimte”  Monumentenwachter in een monument

Monumentenwachter Jan Olthof is al ruim 25 jaar in dienst en is al 35 jaar eigenaar van een rijksmonument. Dit levert natuurlijk een schat aan ervaring én mooie verhalen op. Van die laatste verschijnen er steeds meer online. Eind vorig jaar heeft Jan al een stuk geschreven over zijn ervaringen vanuit 25 jaar monumentenwachter zijn. Nu is ook zijn ervaring als monumentenwachter én monument-eigenaar op schrift gesteld. Klik hier voor het artikel.

7de Libau on tour in Winschoten verplaatst naar september  7de Libau on tour in Winschoten verplaatst

Met Libau-on-tour wil Libau door middel van bezoek en informatie op locatie het gesprek voeren over ruimtelijke processen, projecten en plannen. Doelgroep vormen met name Groninger en Drentse bestuurders en ambtelijke adviseurs.  De 7de Libau on tour bijeenkomst zal plaatsvinden in september in Winschoten. Indien u tot de doelgroep behoort en bij deze bijeenkomst aanwezig … Lees verder »

Inventarisatie karakteristieke objecten in de gemeente Slochteren  Inventarisatie karakteristieke objecten

In opdracht van de gemeente Slochteren heeft Libau de afgelopen maanden gewerkt aan een lijst met karakteristieke objecten. In verband met de bedreiging van het gebouwde erfgoed als gevolg van de gaswinning vindt de gemeente het van belang om naast de 74 rijksmonumenten ook ander waardevol erfgoed in beeld te hebben en te beschermen. Bij … Lees verder »

Bosschouw Oosterduinen te Norg  Bosschouw Oosterduinen te Norg

Op zo’n beetje de eerste dag dat het kwik de 20 graden aantikte, stond de bosschouw in recreatiegebied Oosterduinen te Norg op het programma. Met vertegenwoordigers van de vereniging van huiseigenaren Oosterduinen, gemeente Noordenveld, Staatsbosbeheer, Brandweer, Natuur- en Milieufederatie Drenthe en Team Ruimtelijke Kwaliteit van Libau zijn de thema’s en opgaven voor een veilig verblijf … Lees verder »

Gebiedskwaliteitenkaart Middag Humsterland  Gebiedskwaliteiten Middag Humsterland

In opdracht van de gemeente Zuidhorn heeft Libau de in het veld waarneembare gebiedskwaliteiten van heel Middag Humsterland in een kaart vertaald. De kaart is samengesteld op basis van een bureauonderzoek waarbij gebruik is gemaakt van uiteenlopende bronnen en borduurt voort op de kaart bij de erfgoednota van de gemeente Winsum. Beschikbare informatie over de … Lees verder »U ontvangt deze email omdat u zich heeft geabonneerd op de nieuwsbrief van Libau.

Libau
Hoge der A 5
9712 AC Groningen
050-312 65 45

info@libau.nl

 


 
Als u deze email ten onrechte heeft ontvangen of als u uw abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen kunt u uw emailadres uit onze verzendlijst verwijderen door hier te klikken.


Email Marketing Powered by Mailchimp