Copy
 Nieuwsbrief september 2019
View this email in your browser

Libau, adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe

  Voorwoord

Voor u ligt de veertiende editie van onze nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief wil Libau u op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen binnen en buiten ons werkveld. Wilt u nadere informatie of wilt u reageren? Dan kan dat via info@libau.nl of 050-3126545.


De herfst komt er weer aan! Lekker buiten in de plassen stampen en achter dwarrelende blaadjes aanrennen, met een goed boek en een warme trui op de bank en kijken naar de hoe de herfststormen de blaadjes meevoeren of met een kop goede chocolademelk onze nieuwsbrief lezen? Wij weten het wel, trekken onze regenlaarzen aan en gaan naar buiten, genieten van de herfstige natuur en daarna lekker warm binnen onder het genot van een kop chocolademelk aan een goed boek én onze nieuwsbrief beginnen.


Wij wensen u veel leesplezier!

Bijeenkomst erfgoed in het Omgevingsplan   Bijeenkomst erfgoed in het Omgevingsplan


Op dinsdag 10 september heeft de bijeenkomst “Van Omgevingsvisie op weg naar Omgevingsplan” plaatsgevonden. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Libau Steunpunt Cultureel Erfgoed, Steunpunt Erfgoed Drenthe en Steunpunt Monumentenzorg Fryslân, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van een landelijke serie bijeenkomsten over de Omgevingswet die de RCE … Lees verder »

Een schot in de roos, de eerste Groninger erfgoedloketfair!   De eerste Groninger erfgoedloketfair!


Met volle tevredenheid kijkt het Erfgoedloket Groningen terug op de eerste erfgoedloketfair die 5 september plaats vond op het terrein van het openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. De fair werd georganiseerd door het Erfgoedloket Groningen en EPI-kenniscentrum. Deze twee organisaties bieden ondersteuning bij problemen die ontstaan als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Aanleiding voor … Lees verder »

Schetsontwerp natuur- & duurzaamheidspark Steendam   Schetsontwerp Steendam


Onder de titel Gas(t)vrij Steendam werkt het dorp Steendam hard aan het verduurzamen van de eigen energievraag. Door verschillende maatschappelijke vraagstukken met elkaar te proberen te verbinden steekt het dorp haar nek uit. Dit leidt tot innovatieve oplossingen zoals het natuur- en duurzaamheidspark waarvoor Libau het schetsontwerp maakte. In dit schetsontwerp worden zonnepanelen, een lijnopstelling … Lees verder »

Jaarverslag 2018   Jaarverslag 2018


Het Libau jaarverslag 2018 is uit. In dit jaarverslag kunt u zien hoe veelzijdig de opbrengsten kunnen zijn van het werken aan ruimtelijke kwaliteit. De meerwaarde, die ontstaat als het lukt om onze expertise te kunnen verbinden met de ambities en belangen van gemeenschap, burgers en maatschappelijke groeperingen. ... Lees verder »

Landelijke teamdag in Appingedam en Delfzijl  Teamdag in Appingedam en Delfzijl


Op dinsdag 25 juni vond de jaarlijkse landelijke teamdag van het team Ruimtelijke Kwaliteit Nederland plaats in Appingedam en Delfzijl. De organisatie was dit jaar in handen van Libau en wij hebben er voor gekozen om deze dag zowel de stedenbouwkundige en cultuurhistorische kwaliteiten en uitdagingen in Groningen onder het voetlicht te brengen als wel de … Lees verder »

Beste nieuwe gebouw van Groningen   Beste nieuwe gebouw van Groningen


De Nicolaasschool in Haren is uitgeroepen tot het beste gebouw van Groningen 2018 in het kader van de Dag van de architectuur Groningen. Naast een trotse gebruiker, MAAS architecten is ook Libau verguld met deze verkiezing. Libau heeft de gemeente ondersteund bij de stedenbouwkundige inpassing van de school, de spelregels voor architectuur opgesteld en het … Lees verder »

Kwaliteitsgids Noordenveld   Kwaliteitsgids Noordenveld

Gebiedseigen doorontwikkeling op basis van karakteristieken.


Op 20 juni jongstleden vond de laatste werkgroep plaats in het kader van de Kwaliteitsgids van Noordenveld. Met deze kwaliteitsgids anticipeert de gemeente op de komst van de Omgevingswet. De kwaliteitsgids vormt een nadere uitwerking van de omgevingsvisie van de gemeente. In de kwaliteitsgids zijn op hoofdlijnen de ruimtelijke … Lees verder »

Dorpen in Groningen – Westerwolde   Dorpen in Groningen – Westerwolde


Gemeente Westerwolde heeft Team Ruimtelijke Kwaliteit van Libau in het kader van het huisadviseurschap gevraagd om ondersteuning. Overeenkomstig Dorpen in Groningen wil de gemeente ruimte geven aan bouwinitiatieven mits hiermee de karakteristieken van dorpen worden versterkt. De gemeente noemt dit ‘structuurversterkend bouwen’. Op 5 juni hebben we een startgesprek gehad aan de keukentafel van een … Lees verder »

In de media:


“Liefde in tijden van aardbevingen”

Onlangs is onze directeur Theo Hoek geïnterviewd voor de digitale nieuwsbrief van de federatie ruimtelijke kwaliteit. In dit interview komt de liefde voor het Groninger land en de ruimtelijke kwaliteit duidelijk naar voren, maar ook de uitdagingen waar we met z’n allen voor staan komen aan bod. Hier kunt u het gehele interview lezen.

"Geef iets moois terug voor al die zonnepanelen"


In de Trouw van 5 juli stond een column van Patrick Jansen waarin hij reageert op het Klimaatakkoord. Hij doet hierin een oproep de aanleg van zonnepanelen te koppelen aan een grote opknapbeurt van het landelijk gebied. Deze gedachte wordt door ons van harte onderschreven. Hier kunt u de column lezen.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft geabonneerd op de nieuwsbrief van Libau.

Libau
Hoge der A 5
9712 AC Groningen
050-312 65 45

info@libau.nl

 


 
Als u deze email ten onrechte heeft ontvangen of als u uw abonnement op de nieuwsbrief wilt opzeggen kunt u uw emailadres uit onze verzendlijst verwijderen door hier te klikken.


Email Marketing Powered by Mailchimp