Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Sonneveld Zorgadvies
De zomer is voorbij, tijd voor de tweede nieuwsbrief voor Sonneveld Zorgadvies. Hierin aandacht voor de Inspectie, coaching, lezingen, patiëntenmeningen en nog meer.

Een bezoek van de Inspectie, altijd spannend

Onlangs heb ik succesvol een tandartspraktijk ondersteund nadat deze door de Inspectie na twee bezoeken (tijdelijk) gesloten werd. Dit was voor deze praktijk ingrijpend. Het kan voorkomen dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ook een keer een bezoek brengt aan uw tandartspraktijk. Hiervoor kunnen zij verschillende redenen hebben. Lees hier verder om te weten hoe u in uw praktijk hiermee om kan gaan.

Zit iedereen op de juiste plek in uw praktijk? 

Heeft u het idee dat binnen uw tandartspraktijk al uw medewerkers op de juiste plek zitten? Dat uw medewerkers voldoende gemotiveerd zijn en dat zij bijdragen aan een optimale prestatie van uw praktijk? Als loopbaan- en persoonlijk coach zet ik mensen in hun kracht. Door bewustwording van houding en gedrag worden verbeterpunten zichtbaar en kunnen we toewerken naar een win-win situatie voor uw praktijk en uw medewerker! Meer informatie vindt u bij Femke Derksen Coaching.
 

Uw kwaliteitsbeleid is onmisbaar voor uw praktijk

Sonneveld Zorgadvies ondersteunt tandartspraktijken bij hun kwaliteitsbeleid. Een goed kwaliteitsbeleid is een onmisbaar en een essentieel onderdeel van de totale praktijkvoering. Samen maken wij een planning zodat na een jaar uw praktijk voldoet aan de eisen. Elke maand heeft een thema (bijvoorbeeld patiëntendossier of infectiepreventie). Hierdoor houdt u overzicht en geeft het u rust zodat u meer tijd kunt besteden aan het belangrijkste in uw praktijk: de patiëntenzorg. Hiervoor bied ik een kwaliteitsabonnement aan. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Lezingen voor het hele team

Hein van der Woerdt, tandarts en sinds drie jaar ook werkzaam als hoofdvisiteur voor de KNMT, en ik geven samen lezingen voor het hele team over verschillende onderwerpen op het gebied van kwaliteit. Deze lezingen zijn ideaal om te combineren met uw (jaarlijkse) praktijkuitje.

De nuttige mening van de patiënt 

Het lijkt zo logisch: een zorgverlener die naar zijn patiënten luistert. Toch hoor je vaak genoeg dat dit te weinig gebeurt. En dat terwijl die patiënten zoveel nuttige informatie hebben voor de zorgverlener. Zelfs zo nuttig dat de IGZ de ervaring van patiënten meeneemt in haar toezicht, zo blijkt uit het nieuwsbericht op Skipr. Dit is onderzocht door Sorien Kleefstra, die op dit onderwerp woensdag 6 juli is gepromoveerd. Leuk detail is dat ik paranimf van Sorien was op die dag. Zij stelt dat een belangrijke manier om kwaliteit van zorg te beoordelen is evaluatie vanuit het perspectief van de patiënt. Hoe dit ook erg interessant is voor de tandarts leest u hier.

Voldoet u aan de regels?

Regelmatig hoor ik van tandartsen dat zij niet zeker weten of zij aan alle eisen en verplichtingen voldoen. En als zij weten waaraan zij moeten voldoen is de vertaling naar de praktijk vaak lastig. In mijn e-boek staat beschreven hoe u kunt voldoen aan de eisen: De succesvolle visitatie voorbereiding! - In 7 stappen met een gerust hart aanmelden. Hier kunt u het e-boek downloaden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sonneveld Zorgadvies · Vordingstraat 27 · Ewijk, 6644 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp