Copy

Nieuwsbrief Sonneveld Zorgadvies
Dit is de eerste nieuwsbrief van Sonneveld Zorgadvies. Mijn nieuwsbrief bevat onderwerpen op het raakvlak van ontwikkelingen in de mondzorg en de bezigheden van Sonneveld Zorgadvies.

Nieuwe richtlijn infectiepreventie

De nieuwe richtlijn infectiepreventie is onlangs door de KNMT goedgekeurd. Dit jaar is nog een overgangsjaar maar vanaf 1 januari 2017 moet uw praktijk voldoen aan de richtlijn. De nieuwe richtlijn is overzichtelijker. Op de site van de KNMT staat veel informatie over de nieuwe richtlijn. Zelf heb ik een blog geschreven over de veranderingen van de nieuwe richtlijn. 

Visitatie, hoe bereid ik me voor?

Tegenwoordig staan steeds meer tandartsen positief tegenover visitatie. Het is dan ook dé manier om de kwaliteit in uw praktijk te laten toetsen door collega’s. Maar ook een erg leerzame en leuke manier. Veel tandartsen willen wel meedoen maar weten niet hoe zij zich moeten voorbereiden. Daarom heb ik een e-book geschreven: De succesvolle visitatie voorbereiding! - In 7 stappen met een gerust hart aanmelden. Wilt u dit boek gratis ontvangen? Vraag deze dan hier aan.

Ondersteuning van uw kwaliteitsbeleid

Sonneveld Zorgadvies ondersteunt tandartspraktijk bij hun kwaliteitsbeleid. Samen maken wij een planning zodat na een jaar uw praktijk voldoet aan de eisen. In de maand oktober bijvoorbeeld staat het personeelsbeleid centraal. Dan zorgen we ervoor dat in die maand invulling hieraan wordt gegeven, bijvoorbeeld door het houden van functioneringsgesprekken en is er aandacht voor taakdelegatie en het personeelsdossier. Hierdoor houdt u overzicht en geeft het u rust zodat u meer tijd kunt besteden aan de patiëntenzorg. Hiervoor bied ik een kwaliteitsabonnement aan. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met mij op!
 

MBA in een dag: Masterclass voor tandartsen

Op vrijdag 18 maart was MBA in een dag: een uiteenzetting van management technieken en stijlen gegeven door managementgoeroe Ben Tiggelaar. Twee weken later op 8 april verzorgde ik, samen met Alexander Tolmeijer, de aanvullende Masterclass voor tandartsen. Daarin beschreven wij de patiëntenreis in de tandartsenpraktijk en hoe u deze kunt optimaliseren. Hier vindt u een impressie van die dag en hier vindt u een overzicht van de dia’s.

Help ook kinderen met schisis in Indonesië: Sumbing Bibir

Enkele jaren geleden tijdens mijn promotieonderzoek bij het Radboudumc kwam ik in aanraking met de Stichting Sumbing Bibir. Deze stichting helpt kinderen met schisis in Indonesië, India en Tanzania waardoor zij weer een goede toekomst hebben in hun land. Wilt u weten welke projecten deze stichting uitvoert of wilt u, net als Sonneveld Zorgadvies, ook Sumbing Bibir helpen? Kijk op de website voor meer informatie. 

Radiologie

De Inspectie heeft aangegeven dat zij radiologie als speerpunt hebben voor het jaar 2016 en 2017. Dit houdt in dat u moet voldoen aan de eisen van de richtlijn. Vergeet hierbij niet dat als uw assistent röntgenfoto’s maakt in het personeelsdossier moet staan dat zij bekwaam is (door beiden ondertekend).


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sonneveld Zorgadvies · Vordingstraat 27 · Ewijk, 6644 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp