Copy
Kan du inte läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att läsa det på webben.


KRÖNIKA: Ostlänken, någon?


Oavsett om du är en ung, gammal, nyinflyttad eller ingrodd här i regionen tror jag nog att du hört ett och annat om Ostlänken. Och det ska sägas, det är verkligen värt att lyssna på! Ostlänken är Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt och den dras rakt igenom tillväxtstråket från Stockholm till Linköping. Och det kommer innebära jobb, mer jobb än vad vi har rätt utbildad personal till.

>> Läs mer

 

MEDLEMSPORTRÄTT
GOTLAND GRAND NATIONAL


Gotland Grand National är världens största endurotävling och har arrangerats oavbrutet i 33 år på Tofta skjutfält utanför Visby. Det är stort event som förra året lockade 3 200 tävlande från 12 olika nationer. För besöksnäringen på Gotland är det en stor tillgång, hela eventet landar på cirka 23 000 gästnätter och cirka 70-75 miljoner kronor spenderas på resa, äta, bo och shoppa.

Läs mer

MEDLEMSPORTRÄTT
LEINE & LINDE AB


Arbete i ogästvänliga miljöer kräver pålitlig teknik av hög kvalitet. Leine & Linde i Strängnäs tillverkar robusta pulsgivare som ofta hittas i de mest oväntade sammanhang.

Läs mer

MEDLEMSPORTRÄTT
PPAM SOLKRAFT

Förnybara energikällor är framtiden – det är det nog inte många som tvivlar på. Utvecklingen går fort och intresset växer. Elproduktion via solceller är ett alternativ och idag står solelen för 5-10 % av elproduktionen i Sverige. Men det kan öka kraftigt menar Andreas Molin som 2011 startade företaget PPAM Solkraft AB.

Läs mer

DEBATT
ÄR DIN ORDFÖRANDE OCKSÅ EN MAN? 


Styrelsen är företagets viktigaste resurs. Det är styrelsen som ska styra företaget mot framtiden, fatta de avgörande strategiska besluten och säkra bolagets fortsatta framgång. Omvärldens snabba utveckling ställer nya krav på ledamöterna när det gäller digitalisering, teknik och snabbt skiftande beteendemönster, något som landets valberedningar har att fundera på nu när säsongen för bolagstämmor närmar sig. 

Läs mer

100-LISTAN
VI SÖKER FLER VASSA OCH KOMPETENTA KVINNOR SOM ANNA

Anna är en del av 100-listan – en kompetensbank för regionens erfarna och kompetenta kvinnor som är redo att skapa värde i fler styrelser.

Vi vet att det finns fler kvinnor som platsar på listan och vi behöver din hjälp för att hitta dem! Nominera dig själv eller någon annan på länken.

Nominera

EAST SWEDEN INFRA CLUSTER
YTTERLIGARE 6000 ÅRSARBETEN NÄR OSTLÄNKEN BYGGS


Ostlänken böjar byggas i år i Norrköping. Tidigare har undersökningar visat att det krävs 19 000 årsarbeten för att klara bygget. Det genom byggandet av själva järnvägen samt resecentra i städerna längs sträckningen. Under onsdagen presenterades en tredje rapport, som East Sweden Infra Cluster tagit fram, och den visar på ytterligare 6000 årsarbeten och det i kringliggande branscher såsom handel och restaurang.

Läs mer

KRÖNIKA
AFFÄRER PÅ ANDRA SIDAN ÖSTERSJÖN
 

Finland utsågs hösten 2016 till EUs mest intressanta land för direkta investeringar. Den höga utbildningsnivån, forskning & utveckling samt en enastående företagskultur där både innovationer och traditionell industri får plats pekas ut som orsakerna. Ändå landar Finland bara på plats sex bland Sveriges varuexportländer. Har vi kanske mer att lära?

Läs mer
 

REPORTAGE
UPPKOPPLAD, BORTKOPPLAD, AVKOPPLAD
 

Tillsammans med 2016 års vinnare av East Sweden Hack fick jag chansen att följa med till Las Vegas och besöka världens största teknikmässa, Consumer Electronic Show, CES.  Efter tre dagar och 104 617 steg kan jag konstatera att det finns mycket cool teknik, innovativa lösningar och att allting är uppkopplat.

Läs mer

UTBILDNING
DIPLOMKURS I STYRELSEARBETE

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för företagets utveckling. Ett företags konkurrenskraft ökar om styrelsen är rätt sammansatt, gör rätt saker och har rätt arbetsformer. Handelskammaren har därför skapat en utbildning för ett starkt och effektivt styrelsearbete.

Läs mer

UTBILDNING
INCOTERMS 2010 - INTERNATIONELLA LEVERANSVILLKOR - 7 FEB

Vet du vilka leveransvillkor som används i ditt företag och vad dessa egentligen innebär? Vikten av att använda rätt leveransvillkor är grundläggande för hur affärens resultat  i slutändan kommer att bli. Denna utbildning hjälper dig att komma fram till det som passar just din affär.

Läs mer

UTBILDNING
DOKUMENTHANTERING VID EXPORT & IMPORT - 8 FEB

Upplever du dokumenthanteringen vid export/import som krånglig och omfattande? Då är detta utbildningen för dig. Export och importdokumentation är en grundläggande utbildning för dig som hanterar internationella affärer rent praktiskt.

Läs mer

NÄTVERK
NÄTVERKET SHIPPING

Handelskammarens nätverk för dig som arbetar med internationell handel.

Du som arbetar med import, export och skeppning fyller en viktig funktion för ditt företag. Med rätt kunskaper och genom att förbereda sig inför kommande förändringar i tid kan ditt företag göra bättre affärer.

Läs mer

NÄTVERK
LEDARE - UPPSTART 14 FEB

Vi väljer nu att slå ihop våra affärsnätverk till ett enda ”LEDARE” där vi samlar alla som har ett intresse för ledarskap och personlig utveckling. Du är välkommen oavsett bransch, erfarenhet och kön men med ett starkt intresse för dessa frågor. Vi ser att en bred sammansättning av individer kommer att bidra till spännande och mångsidiga diskussioner.

Läs mer

PODCAST: AFFÄRER I DET ÖSTRA GRANNLANDET

Finland utsågs 2016 till det land inom EU som är mest attraktivt för externa investeringar. I dagens podd möter vi Patrik Lindfors som beskriver sin syn på affärsklimatet ur Finlands Centralhandelskammares perspektiv.

Lyssna

FILMER FRÅN EVENTET "OSTLÄNKENS FÖRVÄNTADE TILLVÄXTEFFEKTER"

På länken kan ni se föredragen av Fredrik Sunnergren, Charlotta Mellander och Mikael Åhrberg från eventet "Ostlänkens förväntade tillväxteffekter"

Titta

KALENDER

7 FEB  UTBILDNING INCOTERMS LINKÖPING

8 FEB  UTBILDNING DOKUMENTHANTERING NORRKÖPING

8 FEB  HUR GIFTER VI IHOP ÖSTERGÖTLAND OCH SÖRMLAND FULLT - VRETA

16 FEB  SOCIETY QUEST FÅ PLATSER KVAR - NORRKÖPING
17 FEB  PÅ SCEN: ANNA BREMAN NYKÖPING

28 FEB  GRÄNSLÖS FRUKOST NORRKÖPING SAVE THE DATE

6 APR  UPPHANDLINGSEVENT LINKÖPING SAVE THE DATE


Östsvenska Handelskammaren
Dalsgatan 13, 602 32 Norrköping
www.ostsvenskahandelskammaren.se
info@ostsvenskahandelskammaren.se
Copyright © 2017, All rights reserved.