Copy
Kan du inte läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att läsa det på webben.


KRÖNIKA: Hur har ni haft det?


På ett halvår hinner det hända mycket i det lilla, men inte så mycket i det stora. Sedan vi sågs sist har jag bytt tusen blöjor och burit sju ton bebis, beräknat på fem timmars musikaldansande vyssande per dag. Ryggen tog stryk så jag har också lagt ett antal timmar hos kiropraktorn för att mjuka upp den. Senaste tiden har hundratals barnmatsburkar inhandlats och hälften av innehållet kastats. Yngsta fröken Palmér vill inte äta sånt som serveras ur burk utan det som vi andra äter. Vilket blir otroligt kladdigt och leder mig till antalet tvättmaskiner som jag kört sedan vi sågs sist …

Läs mer>>


 

NAMNINSAMLINGEN ÄR STARTAD - RÖSTA FÖR SÖRMLAND


”Rösta för Sörmland” är ett nystartat folkinitiativ för en folkomröstning om Sörmlands ingående i den tilltänkta Svealandsregionen. Initiativtagare är Östsvenska Handelskammaren och Företagarna i Nyköping/Oxelösund. 

Läs mer

PODCAST: VI MÖTER SUPERTALANGEN SUAD ALI


I detta avsnitt av #snackpåkammarn gästas vi av Suad Ali. Hon blev utsedd till en av Sveriges supertalanger och vinnare i kategorin årets opinionsbildare av veckans affärer. Hon har den senaste tiden blivit mycket uppmärksammad och vi har sett henne på omslaget av den senaste Åhlénskatalogen samt som krönikör på Sveriges ledartidning CHEF. Vi pratar vi karriär, drivkrafter, ledarskap och om jobbet på migrationsverket.

Läs mer

DIPLOMKURS I STYRELSEARBETE - START 17 NOVEMBER


Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för företagets utveckling. Ett företags konkurrenskraft ökar om styrelsen är rätt sammansatt, gör rätt saker och har rätt arbetsformer. Handelskammaren har därför skapat en utbildning för ett starkt och effektivt styrelsearbete.

Läs mer

BENCHMARKINGEVENT MED EAST SWEDEN INFRA CLUSTER - 15 NOV


Redan nästa år 2017, landar århundradets tillväxtchans Ostlänken i vår region. Vad kan vi lära oss från tidigare infrastrukturprojekt såsom Malmö C och Citytunneln i Malmö? Vilka möjligheter och utmaningar tar vi med oss in i projekt Ostlänken. Välkommen till mötet i Linköping den 15 november. Notera också 8 december i era kalendrar. Då släpper vi rapporten om tillväxteffekterna av Ostlänken. 

Läs mer

7 VANOR HOS MYCKET LYCKLIGA MÄNNISKOR

Visst har du någon gång undrat varför vissa människor verkar så otroligt lyckliga? Författaren Gregory Ciotti har studerat ämnet och på u99. com delar han med sig av sina observationer. Vad som är lycka definieras olika av varje individ men Ciotti har funnit några gemensamma nämnare.

Läs mer

KRÖNIKA: SANNINGEN OM STÄDERNAS NÄRINGSLIVSKLIMAT

För ett par veckor sedan kom det årliga rankingresultatet från Svenskt Näringsliv kring de svenska städernas näringslivsklimat, nedslående läsning för ganska många av länets kommuner. Åtminstone om man tillhör de större av dem i länet eller landet. 

Läs mer

KALENDER

20 OKT  RÖSTA FÖR SÖRMLAND KATRINEHOLM

20 OKT  RÖSTA FÖR SÖRMLAND ESKILSTUNA

21 OKT  FREDAGSFYS OCH FREDAGSMYS NORRKÖPING

21 OKT  FLER NYANLÄNDA I JOBB GER BÄTTRE AFFÄRER LINKÖPING

25 OKT BESÖKSNÄRINGEN - EN AV SVERIGES OCH VÄRLDENS STÖRSTA NÄRINGAR NYKÖPING

26 OKT  HALVTID I MANDATPERIODEN LINKÖPING

28 OKT  HALVTID I MANDATPERIODEN ESKILSTUNA

8 NOV  OSTLÄNKEN - ÅRHUNDRADETS TILLVÄXTCHANS FÖR MOTALA MOTALA

10 NOV  FLER NYANLÄNDA I JOBB GER BÄTTRE AFFÄRER NORRKÖPING
15 NOV  BENCHMARKINGEVENT MED ESIC LINKÖPING

18 NOV EXPORTFRUKOST VISBY - SAVE THE DATE

23 NOV  PÅ SCEN - ANNA BREMER NYKÖPING - SAVE THE DATE

1 DEC FLER NYANLÄNDA I JOBB GER BÄTTRE AFFÄRER MOTALA


Östsvenska Handelskammaren
Dalsgatan 13, 602 32 Norrköping
www.ostsvenskahandelskammaren.se
info@ostsvenskahandelskammaren.se
Copyright © 2016, All rights reserved.