Copy
Kan du inte läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att läsa det på webben.


KVOTERINGSFÖRSLAG - ETT VÄLKOMMET HOT

Det är inte bara ett aktivt och professionellt styrelsearbete utan ett jämställt styrelsearbete som påverkar tillväxt och lönsamhet. Bolag som är jämställda har gett dubbelt så mycket tillbaka till aktieägarna som genomsnittet på Stockholmsbörsen. Det visar en jämförelse från Avanza mellan börsbolag och de 32 jämställda bolag som finns på AllBrights lista. De senaste tre åren har de jämställda bolagen haft en kursutveckling på 65 procent medan Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index varit 32 procent

 LÄS MER >>

 

ARTIKLAR

SPENDERFEST MED SKATTEBETALARNAS PENGAR

Regeringens budget för 2017 är en besvikelse för alla oss som efterfrågar rejäla strukturreformer för att möta de stora samhällsutmaningar Sverige står inför de kommande åren. Istället för slagkraftiga regelreformer för att stärka Sveriges företag och internationella konkurrenskraft är årets budgetproposition ett uttryck för traditionell socialdemokratisk politik – utbyggda offentliga system för att åtgärda samhällsutmaningar, i huvudsak finansierat av statliga medel och skattehöjningar.
Läs mer

BESVIKELSE FÖR REGIONENS STÖRRE STÄDER I SVENSKT NÄRINGSLIV RANKING

Årets ranking av det lokala företagsklimatet innebär förstås en besvikelse för våra större städer Linköping, Norrköping, Nyköping, Eskilstuna och Motala – alla går tillbaka kraftigt, lite eller står still i förhållande till förra årets resultat.

Läs mer

BARA 27% ÄR KVINNOR I REGIONENS BOLAGSSTYRELSER

För drygt ett år sedan genomförde Östsvenska Handelskammaren, ALMI, Norrköpings näringslivskontor, NuLink, Region Östergötland samt Tillväxtverket en undersökning om hur det ser ut med kompetens och jämställdhet i styrelserna i regionen. Nu har en uppföljning genomförts. Resultaten av enkäten visar att det fortfarande är en snedfördelning i styrelserummen där endast 27% är kvinnor.

Läs mer

ADMINISTRATIVA GRÄNSER FÅR INTE HINDRA TILLVÄXTEN

Förra veckan besökte Civilminister Ardalan Shekarabi Norrköping och Handelskammaren för att diskutera förslaget till regionindelning, tillsammans med lokala partikollegorna Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping och Urban Granström, kommunalråd i Nyköping.

Läs mer

VAR FÖRSVANN TILLVÄXTPERSPEKTIVET? 

KRÖNIKA
Häromdagen fick vi fint besök på Handelskammaren! Civilminister Ardalan Shekarabi deltog på ett frukostmöte med temat ”den pågående regionindelningsprocessen”. Ämnet låter kanske inte helt upphetsande, men över sjuttio personer från näringslivet hade hittat dit så något mer än ministerns flugförsedda, propra uppsyn måste ha dragit.

Läs mer

VI VILL SKAPA ETT MER INKLUDERANDE ARBETSLIV - NYTT MÅNGFALDSNÄTVERK INVIGT


Förra veckan lanserades mångfaldsnätverket Diversity Charter Östergötland. Landshövding Elisabeth Nilsson och Anita Jernberger, ordförande i regionutvecklingsnämnden invigde och klippte det gul/blåa bandet.

Läs mer

NORRKÖPING KNYTS NÄRMARE STOCKHOLM

Den 13 september arrangerade Östsvenska Handelskammaren och Norrköpings kommun frukostseminariet ”Norrköping – en stark aktör i Stockholms tillväxtregion”. 

Läs mer

NYA MEDARBETARE

TIDSOPTIMISTEN SOM HÄNGT MED BJÖRN BORG OCH SERVERAT KAFFE TILL KUNGEN - LOTTI LINDQUIST ÄR VÅR NYE MEDLEMSANSVARIG 

Välkommen till Handelskammaren säger vi till Lotti Lindquist som under Martin Callmeryds föräldraledighet kommer vara medlemsansvarig på Handelskammaren. Vill ni lära känna Lotti lite mer så ska ni fortsätta läsa den här artikeln.

Läs mer

JAG GILLAR MINA PAPPERSHÖGAR - ORDNING OCH REDA SKA DET VARA

De orden kommer från Anna Högberg som sedan en dryg månad tillbaka är ny ekonomiansvarig på Handelskammaren. Anna är ekonomen som är uppvuxen i Skebokvarn men har hittat ro och kärleken i Valdemarsvik. Men vem är Anna och vad kommer hennes största fokus vara på Handelskammaren? Det kan ni läsa om i intervjun.

Läs mer

TV-SPELSNÖRD SOM GILLAR ATT SKRIVA - VÄLKOMMEN TILL HANDELSKAMMAREN LINDA!

När ni nu tittar in på Kammarforum och Cleantech Park i Linköping kommer ni mötas av härliga Linda Petersson. Linda kommer göra allt för att du som besökare, konferensgäst och kund ska få god service och trivas hos oss. Vem är Linda då? Jo TV-spelsnörden som gillar att skriva!

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HANDELSKAMMAREN MARIA - NU BLIR DET FREDAGSFIKA PÅ KONTORET! 

Maria Daréus är Kammarforums nya ansikte i Norrköping. Maria kommer se till att ni som gäster kommer få den bästa servicen, det godaste kaffet och verkligen trivas hos oss. Dessutom kommer hon se till att det blir fredagsfika på kontoret! Välkommen Maria – du är efterlängtad.

Läs mer

OSTLÄNKEN & EAST SWEDEN INFRA CLUSTER

VAR MED OCH VINN EN UPPHANDLING

Missa inte möjligheten att vara med och vinna en upphandling. Den 4 oktober kl. 10:00-12:00 i Nyköping hälsar ESIC er varmt välkomna till höstens första klustermöte -  Johan Sundin gästar ESIC för att berätta om Ostlänkens upphandlingsprocess.

Läs mer

OSTLÄNKEN - ÅRHUNDRADETS TILLVÄXTCHANS FÖR MOTALA

Välkommen till ett seminarium om hur vi i Motala kan vara innovativa och skapa ökade värden för invånare och företag vid genomförande av Ostlänkenprojektet?

Läs mer

OSTLÄNKEN - NU ÅKER VI!

Ostlänken är på spåret och snart startar ett av vår tids största infrastrukturprojekt! Måndag 17 oktober erbjuder vi en fantastisk chans för dig som företagare att få en bild av tillväxten och utvecklingen i vår region. På Culturums scen i Nyköping syns och hörs talare från Trafikverket, kommunerna och företagare i regionen.

Läs mer

MISSA INTE

VÄLKOMMEN TILL ETT AV LÄNETS STÖRSTA FORUM FÖR AFFÄRER

Nu har du chansen att träffa och nätverka med närmare 200 utställande företag samt besöka mässans intressanta föreläsningar och seminarium. Kanske du lockas av att veta mer om hur vädret påverkar företagets affärer eller hur ordlös kommunikation kan skapa goda relationer?

Läs mer

VÄRLDSJÖFARTENS DAG 29 SEPTEMBER

Årets Världssjöfartens Dag att uppmärksammas torsdagen den 29 september kl 15.00-17.00 på Östsvenska Handelskammaren i Norrköping. Temat är Sjöfartens roll för den globala handeln. Eftermiddagen avslutas med mingel.

Läs mer

KALENDER

27 SEPT  GRÄNSLÖS FRUKOST  ESKILSTUNA

29 SEPT  MORGONSOFFAN ESKILSTUNA

4 OKT  KLUSTERMÖTE EAST SWEDEN INFRA CLUSTER NYKÖPING

5 OKT  MER AFFÄRER I ÖSTERRIKE, SCHWEIZ OCH BALKAN ESKILSTUNA
5 OKT  COFFEE BY LEVILJA NORRKÖPING

5 OKT  MER AFFÄRER I ÖSTERRIKE, SCHWEIZ OCH BALKAN NYKÖPING
6 OKT  MER AFFÄRER I ÖSTERRIKE, SCHWEIZ OCH BALKAN LINKÖPING

7 OKT  COFFEE BY LEVILJA LINKÖPING
13 OKT  DRINK BY FKP SCORPIO  NORRKÖPING
17 OKT  OSTLÄNKEN BÖRJAR NU NYKÖPING


Östsvenska Handelskammaren
Dalsgatan 13, 602 32 Norrköping
www.ostsvenskahandelskammaren.se
info@ostsvenskahandelskammaren.se
Copyright © 2016, All rights reserved.