Copy
Kan du inte läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att läsa det på webben.


KARTRITANDE - HUR SVÅRT KAN DET VARA?


Sverige är ett litet land, men även små länder är indelade i mindre enheter. I Sveriges fall förhåller vi oss till områden som landskap, län, regioner, kommuner, tätorter städer, församlingar och byar. Gränser och områden där vi människor, olika organisationer, företag och myndigheter styckar Sverige på olika sätt.

För snart ett år sedan fick den sk indelningskommittén uppdraget att se över nuvarande uppdelning i län och landsting och istället komma med förslag på en ny regionindelning som skulle bestå av väsentligt färre och därmed också större enheter. De har under våren haft delredovisningar och också presenterat ett förslag på ny indelning som istället för nuvarande 21 delar består av 6. Syftet är ju att större enheter ska bli effektivare och innebära besparingar och högre tillväxt genom ökat samarbete och samordning. So far so good… Läs mer.

 

EAST SWEDEN ÄR NÄRHET, VÄXANDE FÖRETAGSAMHET OCH LIVSKVALITET!

På uppdrag av Vision East Sweden har WSP tagit fram en rapport i syfte att kartlägga East Swedens regionala styrkor. Resultaten av rapporten presenterades under ett event den 1 juni. Rapporten fokuserar på de styrkor som Östergötland och Södermanland delar och där visar rapporten tre huvudstyrkeområden.

Läs mer

VI HÄLSAR VÅRA 41 NYA MEDLEMMAR VÄLKOMNA TILL HANDELSKAMMAREN!

Som medlem i Handelskammaren är du med och påverkar utvecklingen av vår gemensamma tillväxtregion – East Sweden. Tillsammans tar vi aktiv ställning för regionens attraktivitet och framtid. Under våren har 41 drivna företag inom mängder av branscher valt att bli medlem i Handelskammaren med ett gemensamt fokus på tillväxt.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EAST SWEDEN ARENA I ALMEDALEN!


Med över 30 programpunkter finns vi tillsammans med Region Östergötland, Linköpings kommun och Linköpings universitet på plats i Visby den 4-6 juli. East Sweden Arena finns i år på på Strandvägen 4 vid Wisby Strand och där kommer vi under tre dagar lyfta viktiga frågor för regionen. 

Läs mer

NY UPPDATERAD KOSTNADSANALYS FÖR HÖGHASTIGHETSJÄRNVÄGEN

Det har hänt mycket i projekt Ostlänken den senaste tiden. Trafikverket har presenterat en uppdaterad kostnadsanalys för höghastighetsjärnväg och en utredning på befintliga stambanor. De senaste veckorna har också Sverigeförhandlingen gjort en överenskommelse med berörda kommuner längs Ostlänkens sträckning – vilket visar på ytterligare steg mot att Ostlänken blir verklighet.

Läs mer

GOTLANDSSNUS TAR PLATS I FINRUMMET

När Henrik Jakobsson blev varslad från Flextronics tog entreprenörsdrömmen fart. Istället för att flytta från Gotland för att få jobb så såg Henrik till att folk flyttade till Gotland för att jobba med honom stället. Gotland blev det nya navet för snustillverkning.

Läs mer

INTERSPECTRAL VILL FÅNGA INSIDAN

Vad har Medelhavsmuseet i Stockholm, British Museum i London, Biblioteket i Alexandria, The Field Museum i Chicago och Singapore Science Center gemensamt? Jo, de använder sig av visualiseringsteknik från det Norrköpingsbaserade företaget Interspectral.

Läs mer

STUDSVIK ÖPPNAR NYA DÖRRAR

Studsvik har mer än 65 års erfarenhet av kärnteknik och tjänster för kärntekniska miljöer. De arbetar internationellt med kärnkraftsindustri inom avfallshantering, konsulttjänster samt bränsle och materialteknik.

Läs mer

ESTLÄNDSKA FÖRETAG PÅ BESÖK

Under ledning av den estniska Handelskammaren besökte en grupp med utvalda estniska företag vår region i syfte att träffa potentiella partners. Detta var det andra besöket på lika många år och det kom till tack vare den mycket positiva utvärderingen efter resan 2015 vilket gjorde att den estniska Handelskammaren fick förfrågningar om och arrangerade en ny resa även 2016.

Läs mer

SKIPPA DET FLUFFIGA ROSA MANAGEMENTSNACKET!

De orden kommer från Sofia Kacim som under toppmötet den 1 juni pratade om hur man attraherar framtidens unga talanger, generation Y som 90-talisterna kallas. 

Läs mer

PODCAST #18: ÅRETS KVINNLIGA LEDARE

Anna Brynås blev under våren utsedd till årets kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna med motiveringen att hon med en äkta, ödmjuk och rolig personlighet leder ett framgångsrikt team med engagemang för affärsmässig hållbarhet. Spännande tycker vi och bjöd in till ett samtal där Anna delar med sig av tips och kunskap som tagit henne till positionen som VD och koncernchef på Swedish Biogas i Linköping.

Läs mer

BÄTTRE INTEGRATION MED EAST SWEDEN HACK

East Sweden Hack arrangeras för fjärde året i rad i Östergötland och går av stapeln första helgen i september. I år kommer tävlingen fokusera på samhällsutmaningar och teamen som tävlar kommer fokusera på att hitta smarta lösningar för någon av dessa utmaningar. Kategorierna som det tävlas i är; integration, hälso- och sjukvård, miljö och kommunikationer samt energi och hållbarhet. 

Läs mer

KALENDER

25 AUG  DRINK BY EST KAPITAL NORRKÖPING - SAVE THE DATE

25 AUG  MER AFFÄRER I MALAYSIA OCH INDONESIEN ESKILSTUNA

25 AUG  MER AFFÄRER I MALAYSIA OCH INDONEDIEN LINKÖPING

30 AUG  INSPIRATION NIGHT LINKÖPING - SAVE THE DATE

 


Östsvenska Handelskammaren
Dalsgatan 13, 602 32 Norrköping
www.ostsvenskahandelskammaren.se
info@ostsvenskahandelskammaren.se
Copyright © 2016, All rights reserved.