Copy
Kan du inte läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att läsa det på webben.


GOD JUL OCH GOTT NYTT 2017


Nu lackas det verkligen mot jul, för de flesta ett välkommet avbrott både i arbetslivet och i kalenderåret. Jag älskar känslan av att vända blad och med förväntan se fram emot vad ett nytt år kan innehålla! 2017 blir året då vi realiserar det första spadtaget för Ostlänken, Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt. 2017 blir också året ett år med samarbete över gränserna, i spåren av att regionfrågan fallit för den här gången. Vi ser också fram emot att ta 100-listan i vidare cirklar och fylla på med kompetenta styrelsekvinnor.

Läs mer >>

 

MEDLEMSPORTRÄTT
UNDER YTAN MED OCEAN MODULES


Med två tredjedelar av världens yta täckt av vatten är arbetsområdet för Ocean Modules i Åtvidaberg riktigt stort. De arbetar med obemannade undervattensfarkoster och har kunder i hela världen, 95 procent av deras produkter går på export.

Läs mer

MEDLEMSPORTRÄTT
ÖSTGÖTA KÖK HAR EN PLATS FÖR ALLA


När Östgöta Kök grundades var det ett tvåmannaföretag, tolv år senare finns det en mindre koncern med ett 50-tal anställda som satsar på allt från finedining, delikatessdisk, skärgårdshotell/restaurang och hemlagad pasta till catering, skolmat, hamburgerrestaurang och färdigrätter att ta med.

Läs mer

EAST SWEDEN INFRA CLUSTER
RAPPORTSLÄPP 18 JANUARI - OSTLÄNKENS FÖRVÄNTADE TILLVÄXTEFFEKTER


18 januari presenterar vi resultatet av rapporten: Ostlänkens förväntade tillväxteffekter under byggtiden 2017-2028. Under mötet gästas vi bland annat av Charlotta Mellander som är professor i nationalekonomi vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Läs mer

UTBILDNING
INCOTERMS® 2010 – INTERNATIONELLA VILLKOR - 7 FEB

Vet du vilka leveransvillkor som används i ditt företag och vad dessa egentligen innebär? Vikten av att använda rätt leveransvillkor är grundläggande för hur affärens resultat  i slutändan kommer att bli. Denna utbildning hjälper dig att komma fram till det som passar just din affär.

Läs mer

UTBILDNING
DOKUMENTHANTERING VID EXPORT & IMPORT - 8 FEB 

Upplever du dokumenthanteringen vid export/import som krånglig och omfattande? Då är detta utbildningen för dig. Export och importdokumentation är en grundläggande utbildning för dig som hanterar internationella affärer rent praktiskt.

Läs mer

UTBILDNING
DIPLOMUTBILDNING I STYRELSEARBETE - START 28 FEB

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för företagets utveckling. Ett företags konkurrenskraft ökar om styrelsen är rätt sammansatt, gör rätt saker och har rätt arbetsformer. Handelskammaren har därför skapat en utbildning för ett starkt och effektivt styrelsearbete.

Läs mer

AFFÄRSNÄTVERK
SKEPPNINGSNÄTVERKET 2017


Affärsnätverket SHIPPING är nätverket för dig som arbetar med internationell handel. Du som arbetar med import, export och skeppning fyller en viktig funktion för ditt företag. Med rätt kunskaper och genom att förbereda sig inför kommande förändringar i tid kan ditt företag göra bättre affärer. Efter ett uppskattat och framgångsrikt år med affärsnätverket SHIPPING i Sörmland kommer vi nu inför 2017 även att erbjuda detta nätverk till företagen i Östergötland.

Läs mer

EAST SWEDEN INFRA CLUSTER
VÄX MED OSTLÄNKEN


Riksdagen har fattat beslut att anta infrastrukturpropositionen för åren 2018 till 2029. Beslutet innebär att Ostlänken kommer att byggas och planen för byggstart Ostlänken ligger fast. Det betyder att första spadtaget tas för byggandet av Kardonbanan i Norrköping under 2017. Det finns stora möjligheter att växa med Ostlänken och göra affärer. En del har redan gjort det - vilka affärsmöjligheter ser du?

Läs mer

PODCAST #21 - VI ÄR PÅ SLUSH

Slush i Helsingfors, Europas hetaste mötesplats för startup-företag är denna gång inspelningsplatsen för podden. Mitt i myllret av över 17000 deltagare från hela världen för vi ett stojigt samtal med regionala företrädare och gör nedslag i trender och möjligheter.

Lyssna här

PODCAST #22 - TIPS & TRIX FÖR ATT LYCKAS MED DIN EXPORT

Följ med Magnus Lindahl ansvarig för Internationell handel på Handelskammaren i ett samtal med Peter Hellman – vår konsult, partner, utbildare och expert på frågor som rör exportteknik bl a betalning, leverans, försäkring, tull, skatt och dokumenthantering.

Lysna här

KALENDER

18 JAN  OSTLÄNKENS FÖRVÄNTADE TILLVÄXTEFFEKTER NORRKÖPING

25 JAN  FÖRÄNDRING I USA & FÖR VÄRLDEN ESKILSTUNA

25 JAN  FÖRÄNDRING I USA & FÖR VÄRLDEN LINKÖPING

16 FEB  SOCIETY QUEST NORRKÖPING


Östsvenska Handelskammaren
Dalsgatan 13, 602 32 Norrköping
www.ostsvenskahandelskammaren.se
info@ostsvenskahandelskammaren.se
Copyright © 2016, All rights reserved.