Copy
Kan du inte läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att läsa det på webben.


KRÖNIKA
MED EN GRÄNSLÖS VISION OM EAST SWEDEN


Vision East Sweden är 20 stora bolag i Östergötland och Sörmland, som Ericsson, Holmen, Lundbergs, SAAB, Studsvik, Länsförsäkringar och Handelsbanken, som är övertygade om att tillväxtstråket från Stockholm till Östergötland har alla möjligheter att utvecklas till en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner. Det är redan idag ett pärlband av växande, välmående städer med ett stort antal pendlare varje dag. En funktionell region som dessutom har århundradets tillväxtchans runt hörnet när Sveriges i modern tid största infrastrukturprojekt ska realiseras och tusentals bostäder byggas.

Läs mer här >>

HEJ KRISTIN!
VÄLKOMMEN TILL HANDELSKAMMAREN


Sålt pizza på telefon, jobbat i norska paviljongen på Disney World och älskar att sjunga Celine Dion i duschen – det är Kristin som kommer jobba med medlemsrelationer på Handelskammaren. Vill ni lära känna henne lite mer så ska ni fortsätta läsa den här intervjun.

Läs mer

LEDIGA JOBB
ROBIN SÖKER KOLLEGA


Vi utökar vårt team med ännu en viktig person. Är du den rätta?

Marknads- och kommunikationsavdelningen består idag av tre personer med en marknadschef, eventansvarig och kommunikationsansvarig. Nu behöver vi stärka upp med en kommunikatör.

Läs mer

MEDLEMSPORTRÄTT
SPECIALISERING ÄR GYNNSAMT FÖR SSAB


I en tuff bransch med hård konkurrens gäller det att hitta egna vägar till framgång. För SSAB i Oxelösund består receptet av specialisering och differentiering.

Läs mer

MEDLEMSPORTRÄTT
MARKNADENS MODERNASTE LAGERSYSTEM GER UPPSVING


De senaste åren har RMS Lagerinredningar satsat hårt på försäljning. Tillsammans med en ny toppmodern produktserie har arbetet verkligen burit frukt.

Läs mer

ARTIKEL
OSTLÄNKEN KOMMER GE VÄRLDENS SKJUTS FRAMÅT FÖR ATT KUNNA GIFTA IHOP ÖSTERGÖTLAND OCH SÖRMLAND

I höstas föll förslaget om den nya regionindelningen och diskussionerna om nya regioner har tonats ned. Därför bjöd landshövding Elisabeth Nilsson och landshövding Liselott Hagberg tillsammans med Handelskammaren och Vision East Sweden in till ett möte för att diskutera tillväxtstråket och framtidsregionen East Sweden.

Läs mer

PRESSMEDDELANDE
ENKLARE OCH TRYGGARE ATT KÖPA HUS I SPANIEN - MIMOVE.COM LANSERASS


I höstas lanserades MiMove.com. En bostadsportal som ska göra det säkrare att hitta och köpa bostad i Spanien. Bakom idén står it-bolaget PREK. Sajten och tjänsten MiMove.com har utvecklats och tagits fram för personer som bor i annat land och vill köpa sitt ”second home” i Spanien. 

Läs mer

NÄTVERK
NÄTVERKET LEDARE


Vi väljer nu att slå ihop våra affärsnätverk till ett enda ”LEDARE” där vi samlar alla som har ett intresse för ledarskap och personlig utveckling. Du är välkommen oavsett bransch, erfarenhet och kön men med ett starkt intresse för dessa frågor. Vi ser att en bred sammansättning av individer kommer att bidra till spännande och mångsidiga diskussioner. 

Läs mer

STYRELSEARBETE
INNOVATIONSFÖRMÅGA OCH LÅNGSIKTIG ÖVERLEVNAD - VILKEN ÄR STYRELSENS ROLL OCH ANSVAR?


Hur balanserar man uthållig lönsamhet med långsiktig överlevnad? Är medarbetarna och företagets intressenter engagerade i idéutvecklingen? Vad är det som krävs av en styrelse i den nya innovationsparadigmen? Hur styr man kreativiteten till rätt områden?

Läs mer

EVENT
INTRESSERADE AV ATT TRÄFFA STUDENTER?


Är ni som företag intresserade utav att träffa studenter? Den 28e februari arrangerar studentkåren StuFF ett arbetsmarknadsevent i Norrköping där ni får möjligheten att träffa studenter från LiUs största studentkår med över 17 olika program vid den filosofiska fakulteten och utbildningsvetenskap. 

Läs mer

KALENDER

28 FEB  GRÄNSLÖS FRUKOST NORRKÖPING
28 FEB  DIPLOMUTBILDNING I STYRELSEARBETE LINKÖPING

1 MARS  BRIGHT EAST #24 LINKÖPING

2 MARS SKAPA BALANS PÅ ARBETSPLATSEN LINKÖPING

7 MARS  UPPSTARTSTRÄFF NÄTVERKET SHIPPING NORRKÖPING

9 MARS  KORRUPTION - HUR ANGÅR DET MITT FÖRETAG? LINKÖPING
9 MARS  MORGONSOFFAN: NÄRINGSRIKA NYFÖRVÄRV ESKILSTUNA

14 MARS GRÄNSLÖS FRUKOST ESKILSTUNA
22 MARS DIPLOMUTBILDNING I STYRELSEARBETE VISBY

4 APRIL  UPPFRÄSCHNINGSKURS I STYRELSEARBETE NORRKÖPING

6 APRIL THE WINNER TAKES IT ALL LINKÖPING


Östsvenska Handelskammaren
Dalsgatan 13, 602 32 Norrköping
www.ostsvenskahandelskammaren.se
info@ostsvenskahandelskammaren.se
Copyright © 2017, All rights reserved.