Copy
Volg IFIKZ op Twitter
vind IFIKZ leuk
Website
Email ons

 

I-FIKZ DAAGT JE UIT!  OKTOBER 2016
In de maand september rondden we de Expeditie Industrie af. Oktober wordt speciaal want dan organiseert I-FIKZ Zaansafari’s, de Cacaomaand en de Nacht van de Industriecultuur. Lees verder wat je allemaal in kunt meemaken rond erfgoed, cultuur en industrie in de Zaanstreek.

Oktober is de Zaanse Cacaomaand!

De Cacaomaand 2016 begint al op vrijdag 30 september, met 3 exclusieve rondleidingen bij Royal Duyvis Wiener! Speciaal voor IFIKZ stelt Duyvis Wiener het Technology Centre open voor 3 kleinschalige rondleidingen. De rondleidingen zijn gratis, maar vooraf aanmelden mét je naam en e-mail is noodzakelijk! Kijk op onze site voor meer info of reserveer meteen je plek hieronder. 

 
foto:Duyvis Wiener Technology Center
Ja, ik wil een rondleiding bij Royal Duyvis Wiener
CACAO Foodmarket 

De cacaomaand 2016 opent op zaterdag 1 oktober officieel met de Cacao Foodmarket in Wormerveer, het historisch epicentrum van de cacao-industrie. Verder staan elke zaterdagavond in oktober de Zaansafari’s in het teken van cacao.
En de hele maand zijn er lezingen, workshops en proeverijen in het Zaans Museum, het cacaolab Zaans Gedaan en bij diverse lokale ondernemers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een proeverij bij de Euforij op 9 oktober, met als speciale gast Marijke Pette?  Of een ‘high chocolate’ bij Groeneveld Eten op 23 oktober? Check onze agenda voor alle Cacao activiteiten.


foto:I-FIKZ, beeld: Hanneke de Graaf
Doe de CACAO Fietsroute 
Tenslotte kun je de geschiedenis van de cacao- en chocolade-industrie de hele maand ontdekken met onze cacaofietsroute. Net als vorig jaar kun je de geschiedenis van de cacao- en chocolade-industrie de hele maand ontdekken met onze cacaofietsroute.  
De komende tijd laten we via social media highlights los die je tijdens de route kunt tegenkomen.Deze route is vorig jaar ontstaan en wordt aangevuld met nieuwe cacao-hotspots!
De komende tijd laten we via social media highlights los die je tijdens de route kunt tegenkomen.foto:I-FIKZ, beeld: Hanneke de Graaf
Ja, ik fiets in oktober de cacaoroute
Nacht van de Industriecultuur 

De avond van 22 oktober staat in het teken van industriecultuur. Dan bruist het in de Project.Fabriek op het Hembrugterrein vanaf 18:00 tot in de kleine uurtjes. Concerten van o.a. Lavalu, Rajakymoes! en het Ensemble Rei omlijsten een talkshow over transitie. Poëtische interventies van Arjen Duinker en Kees 't Hart, videokunst van BringYourOwnBeamer WorldWide, theater en food, maken het tot een avond vol zintuigelijk genot.  
De Nacht van de Industriecultuur scherpt de discussie, voedt de geest en staat in het teken van transitie en beweging. Zijn de huidige snelle veranderingen een zegen of vormen zij een uitdaging?
 foto: Lavalu

In de avond en nacht van zaterdag 22 oktober loopt er een lint van artistiek aangelichte industriële panden langs de Zaan. De projecties van multimedia kunstenaar Machteld Aardse op de molens en Phenix verbeelden op een prachtige manier ambacht, identiteit en trots van de Zaanse industriecultuur. Dit bijzondere en niet te missen lichtspektakel is goed te zien vanaf het water maar ook op de oevers van de Zaan. 

foto:I-FIKZ
Ik wil op de hoogte blijven over de Nacht van de Industriecultuur

Zaansafari Cacao en het Cacaodiner 

Ontdek de geheimen van de Zaanse maakindustrie tijdens een boottocht in het donker. 
Zaterdagavond 29 oktober is er een Zaansafari special met een driegangen Cacao Diner.  Cacao! De zinnenprikkelende Zaanstreek was ooit de provisiekast van Nederland en is nog steeds wereldwijd toonaangevend in de voedingsmiddelenindustrie. In de Cacaomaand oktober gaan we dieper in op de cacaoproductie die de Zaanstreek o zo specifiek doet geuren. Het Cacao-diner is de afsluiting en de kroon op het I-FIKZ jaar.Met borrelen, netwerken en genieten van de Zaan, drager van de Zaanse identiteit. 

foto: Ruben Timman/nowords.nl
 
JA, ik bestel het unieke Cacao-diner arrangement op 29 oktober
Chocolade en Zaanse Cacaomaand!

Ook zijn er de hele maand lezingen, workshops en proeverijen in het Zaans Museum, het cacaolab Zaans Gedaan en bij diverse lokale ondernemers. Genieten, smullen en veel te weten komen over de geschiedenis en productie van cacao en chocolade,  Verder staan elke zaterdagavond in oktober de Zaansafari’s in het teken van cacao.
De Zaansafari Cacao vaart in oktober! 
Aan boord verhaalt meesterverteller Hans Kuyper over de big five van de Zaanstreek. Iets over het boekje de verbazing? Maar er speelt zich nog meer af tijdens een Zaansafari. De oevers van de Zaan zorgen voor vele verrassingen en culturele hoogstandjes. Meevaren?foto:RubenTimman/nowords.nl
 
JA, ik boek nu mijn ticket(s) voor een ZaanSafari Cacao!Met de activiteiten van IFIKZ wil de stichting een nieuwe, creatieve verbintenis tot stand brengen tussen het industrieel erfgoed, de maakindustrie en de Zaanse samenleving. Wilt u meer informatie over de organisatie? Bezoek www.ifikz.nl/ 

Volg IFIKZ op Twitter
vind IFIKZ leuk
Website
Email ons
U vindt meer informatie over alle evenementen op  www.ifikz.nl
Copyright © 2016 IFIKZ, All rights reserved.


U ontvangt dit bericht eenmalig omdat u contact of deelnemer bent van Festival Industriecultuur/ IFIKZ
Wilt u in het vervolg geen uitnodiging meer ontvangen? Volg dan de link:
unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp