Copy
MSL uutiskirje 11.10.2016
Eikö kirje näy oikein? Klikkaa tästä

Uutuuskirja unohdettujen tilojen taiteesta

Paikan tuntu. Kohtaamisia unohdetuissa tiloissa -kirja sisältää ajatuksia ympäristöön vaikuttamisesta taiteen keinoin, tulkintoja ajan hengessä muuttuvasta taiteilijan roolista sekä makupaloja ympäri Suomen toteutetuista ympäristötaideteoksista ja kulttuuriteoista.
Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen 26.10.2016 klo 11–13 elokuvateatteri Orioniin, Eerikinkatu 15, Helsinki.
Lue lisää


Ympäristösivistys

Sininen ajatus ja vihreä elämys Pudasjärven taidepolulla

Sinivihreät rusetit ja hyvänmielen linnut koristavat metsiä ja luontopolkuja Pudasjärvellä. Rusetit ja linnut valmistuvat MSL:n Hyvän mielen paikan työpajassa, johon on haettu innostuksen kipinää ITE-taiteen ilmaisutavoista. Taidepajaa vetää taiteilija Kari Tykkyläinen, ja mukana on maahanmuuttajia ja paikkakuntalaisia. Tykkyläinen haastaa koulut ja kyläyhdistykset mukaan solmimaan rusetteja, joissa hehkuvat sininen ajatus ja vihreä elämys. Lue juttu Iijokiseudussa. Kuva Maiju Teeriaho.


Kansalaisvaikuttaminen

Lähiruokatreffit kiinnostivat Vaalassa

Pohjois-Suomen 5E -hanke järjesti Vaalan Asemalla Lähiruokatreffit, joiden tavoitteena oli tuoda yhteen tuottajia ja muita lähiruoasta kiinnostuneita. Lähiruokatreffeillä välitettiin viestiä kiinnostuksesta lähiruokaa kohtaan sekä innostettiin ja evästettiin tuottajia tuomaan esille omien tilojensa tuotteita, sillä kysyntää olisi ja paikallisia tuotteita arvostetaan.
Lue lisää


ITE-taide

ITE-veistoksille löytyi koti Ilomantsista

Keijo Ikosen betoninen veistossarja on löytänyt uuden kodin Ilomantsista Tuhannen karhun maan -veistospuiston yhteydestä. Värikkäiden hahmojen rivistössä nähdään ajanviettäjiä shakkilaudan ja baaritiskin äärellä sekä tanssin pyörteissä. Veistosten siirto Joensuun Lehmosta tuli ajankohtaiseksi taiteilijan kuoltua vuonna 2015. 

Pellervo Lukumiehelle taiteilijaeläke


Taiteen keskustoimikunta on myöntänyt kuvataiteen taiteilijaeläkkeen toivakkalalaiselle Pellervo Lukumiehelle. Lukumies on monessa mielessä elämäntavaltaan ja -katsomukseltaan lähellä ITE-taiteilijoita. Lue Minnamaria Koskelan artikkeli ITEnetistä.
Kuva Matti Salmi.

Maahenki

Helsinki mielessäin

Helsinki mielessäin on Kari Haklin rakkaudentunnustus kotikaupungille, sen kaduille, rakennuksille ja ihmisille. Hakli on suorittanut merkittävän elämäntyön arkkitehtuurin kuvaajana. Asiakkaina ovat olleet niin museot kuin yksittäiset suunnittelutoimistot. Toimeksiantojen ohessa hän on tarkkaillut jatkuvasti kameralla ympäristöä omilla ehdoillaan. Pitkä kokemus kaupunkia kohdanneiden muutosten tallentajana on kasvattanut Kari Haklissa kiintymystä Helsinkiä ja etenkin kantakaupunkia kohtaan.
Elämän mittaisesta työstä syntyi laaja kuva-arkisto, josta avautuu kaunis muotokuva osin jo kadonneesta Helsingistä ja sen asukkaista. Kirja nyt MSL Expressin lukijoille 25% prosentin alennuksella (ovh 45€) + postituskulut.

Maahenki on jälleen mukana Helsingin Kirjamessuilla 27.–30.10. Meidät ja kauniit kirjamme löydät osastolta 6e79.
Veikko Neuvonen ja Kati Lintonen esittelevät teosta I.K. Inha toiveiden mailla Minna Canth -lavalla perjantaina 28.10. klo 12.00. Onerva Hintikka puhuu Pako Lapin sodasta -kirjastaan torstaina 13.30 Eino Leino -lavalla. Tervetuloa!

Kustantamon kausitarjoukset MSL Expressin lukijoille:

Helsinki in my mind 43€ – 25% + postikulut

maahenki@msl.fi
www.maahenki.fi

MSL Express on Maaseudun Sivistysliiton sähköinen uutiskirje. Se kertoo yhdeksän kertaa vuodessa MSL:n koulutus- ja kulttuuritarjonnasta. MSL uutiskirjeen voit tilata omaan sähköpostiisi osoitteesta msl.fi/uutiskirjeen-tilaus/

 

PERU TÄMÄN KIRJEEN TILAUS

PÄIVITÄ TIETOJASI

KLIKKAA TÄSTÄ JOS VIESTI EI NÄY OIKEIN


Email Marketing Powered by Mailchimp
maaseudun sivistysliitto logo

Maaseudun Sivistysliiton keskustoimisto sijaitsee Helsingissä ja aluetoimistot Oulussa, Saarijärvellä ja Joensuussa.

 

MAASEUDUNSIVISTYSLIITTO@MSL.FI

MSL.FI

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube