Copy
MSL uutiskirje 29.3.2017
Eikö kirje näy oikein? Klikkaa tästä

Tulevaisuuden kunta on kumppanuuskunta

Ajankohtaisen kumppanuusteeman ympärille kokoonnuttiin kansanedustaja Petri Honkosen kutsumina maaliskuussa. Tavoitteena oli aloittaa monialainen ja -ääninen vuoropuhelu siitä mikä voisi olla Maaseudun Sivistysliiton rooli tulevaisuuden kunnan kumppanina.
Onnistuneen kumppanuuden kautta kunnat paikallisyhteisöinä vahvistuvat. Kumppanuuden kautta on mahdollista lisätä kuntien elinvoimaisuutta vahvistamalla paikallisia erityispiirteitä ja vahvuuksia. Vahva ja elinvoimainen paikallisyhteisö pystyy myös nykyistä paremmin huolehtimaan yksittäisten kuntalaisten hyvinvoinnista. Yhdessä tekeminen ja erilaiset kumppanuusverkostot takaavat sen, että toiminta ei ole vain yhden toimijan vastuulla.
Kuva: Kuntaliitto
Lue lisää

Elinvoimainen maaseutu tarvitsee yrittäjiä

Maaseudun Sivistysliitto on nostanut yrittäjyyden yhdeksi kärkiteemaksi ja käynnistänyt keskustelun maaseutuyrittäjyyttä edistävien toimenpiteiden tarpeista ja toiveista. Haluamme olla mahdollistamassa kehittäjien ja yrittäjien kohtaamisia ja vuoropuhelua, yhteisen tekemisen mallia. Lue lisää kehittämispäällikkö Elina Vehkalan blogista.

Kohtaamisia, verkostoja ja yhdessä tekemistä

Kotoverkostoja maaseutualueille -hankkeessa ideoidaan yhteistä tekemistä maaseutualueen toimijoiden ja eri maista tulleiden ihmisten kanssa, tuetaan toiminnan käynnistämisessä ja välitetään viestiä muualla kokeilluista toimintamuodoista. Ajatuksena on herätellä kiinnostusta ja luoda mahdollisuuksia monikulttuuriselle toiminnalle maaseutualueilla sekä rakentaa yhteistyöverkostoja. Hanke käynnistyi irakilaisen ruokaillan merkeissa Juuan Polvelassa. Ilta järjestettiin yhteistyössä Polvelan kyläyhdistyksen ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen Kaiku-hankkeen kanssa.
Kuva: Mustafa Kamil
 

ITE-taide

Vapaavirkkausta ja villikirjontaa Oulussa

Riemukas ja värikäs ITE käsillä -näyttely avautui Oulussa Pohjois-Pohjanmaan museossa. Villi kattaus erilaisin käsityötekniikoin tehtyä ITE-taidetta on esillä koko kesän. Yhteistyössä ITE-museon kanssa toteutettu näyttely kuuluu MSL:n laajempaan ITE-käsityöhankkeeseen, joka tarjoaa virikkeitä käsityötekniikoiden rohkeaan, luovaan ja taiteelliseen käyttöön itseilmaisun välineenä. Kuvassa Johanna Sepän villivirkkausta, kuva Minna Haveri.
Lue lisää 

Kuvablogi Pirkanmaan ITE-taiteesta

Tiedätkö itseoppineita, omaperäisiä taiteentekijöitä Pirkanmaalta? Etsintäkuulutus on annettu, ja nyt voit tehdä ilmiantoja. Uusi kuvablogimme jakaa innostavia kertomuksia alueen ITE-taiteilijoista ja toimii myös näppäränä vinkkien lähettämisen kanavana.

ITE kivikaudessa

Kierikin kivikauden kylässä Yli-Iissä järjestetään taiteilija Kari Tykkyläisen vetämä taideleiri ITE-taiteilijoille. Teemana on  moottorisahalla veistettävät toteemipatsaat ja ihmistä esittävät veistokset. Kuvassa Eero Leinosen veistos, kuva Lauri Oino.
Lue lisää

Ympäristösivistys

Metsäkävelyä keskikaupungille Jyväskylässä

Lasikuutiossa esitetty video metsäkävelystä kaikkina vuodenaikoina toi metsäiset äänet, kuvat ja vähän tuoksujakin Jyväskylän keskustaan kävelykadulle. Arjen kiireet ja kevään tuulet jäivät seinien ulkopuolelle. Tämän rauhoittavan kokemuksen tarjosi luontolähtöistä palveluista tiedottava LuoKSE-hanke Keski-Suomessa. Katso lisää kokemuksia ja kuvia täältä. MSL toteuttaa LuoKSe-hankkeen tiedotusta. Tutustu myös Metsäkeskuksen ja Suomen Mielenterveysseuran Hyvän mielen metsäkävely -videoon. Kuva: Heli Kallio-Kauppinen

Meremme tähden

Raumalla kuudetta kertaa järjestettävä Meremme tähden -tapahtuma sukeltaa pinnanalaiseen luontoon. Ohjelmassa on tietoiskuja, työpajoja, tutustumiskäyntejä ja siivouskampanja vesistöjen rannoilla. MSL esittelee teemaan viime kesänä tuottamansa yhteisöllisen Kalanmaha - ympäristötaideteoksen sekä Rauman uimahallissa toteutetun vedenalaisten konserttien, äänimaisemien ja veistosten Life Aquatic -kokonaisuuden. Lue lisää kotisivulta ja Facebook-tapahtumasivulta.

Tapahtumatuottajaa etsitään Syötävään Puistoon

Kiinnostaako kesätyö Mustikkamaan saaressa Helsingissä? Etsimme osa-aikaista tapahtumatuottajaa huhti-syyskuulle Syötävään Puistoon, yhteisöllisen kaupunkiviljelyn ja kulttuuritapahtumien paikkaan.
Lue lisää

Maahenki

Maahengelle kolmoisvoitto Vuoden kaunein kirja -kilpailussa

Kustantamo Maahenki on saanut ennätykselliset kolme palkintoa Vuoden kaunein kirja -kilpailussa. Maahengen Musta taide -julkaisusarjan teokset saivat sekä kisan pääpalkinnon että kaksi muuta palkintoa. Palkitut kirjat olivat Raja, Veden kätkemiä huoneita ja Metro #4 Paris.
Lue lisää
 

Myyttinen matka

Ihminen on tehnyt kuvia eläimistä 40 000 vuoden ajan. Kalliomaalausten inspiroimana Heikki Willamo on kuvannut vaikuttavan sarjan eläimiä teokseen Myyttinen matka, jossa hän tutkii ihmisen ja eläimen ikiaikaista suhdetta. Kirja sopii kaikille luonnon ja valokuvataiteen ystäville ja toimii myös arvokkaana lahjana. 

Maahengen kausitarjouksena MSL Expressin lukijoille Heikki Willamon huikea valokuvakirja Myyttinen matka (normaalihinta 45€) hintaan 34€ + postikulut. Tilaukset sähköpostitse osoitteeseen maahenki@msl.fi, tilaukseen tunnus ”MSL Express”.
 

MSL Express on Maaseudun Sivistysliiton sähköinen uutiskirje. Se kertoo yhdeksän kertaa vuodessa MSL:n koulutus- ja kulttuuritarjonnasta. MSL uutiskirjeen voit tilata omaan sähköpostiisi osoitteesta msl.fi/uutiskirjeen-tilaus/

 

PERU TÄMÄN KIRJEEN TILAUS

PÄIVITÄ TIETOJASI

KLIKKAA TÄSTÄ JOS VIESTI EI NÄY OIKEIN


Email Marketing Powered by Mailchimp
maaseudun sivistysliitto logo

Maaseudun Sivistysliiton keskustoimisto sijaitsee Helsingissä ja aluetoimistot Oulussa, Saarijärvellä ja Joensuussa.

 

MAASEUDUNSIVISTYSLIITTO@MSL.FI

MSL.FI

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube