Copy
MSL uutiskirje 15.8.2016
Eikö kirje näy oikein? Klikkaa tästä

Mie ja karhu – puunveiston juhlahumua Ilomantsissa

Moottorisahat pärähtävät käyntiin Ilomantsissa perjantaina 19.8. Karhufestivaaleilla. Suomenmestaruudesta kisataan kylänraitilla kahdenkymmenen kilpailijan voimin kello 12–18 teemalla Mie ja karhu. Lauantai 20.8. huipentuu Karhuareenalla käytävään karhunveiston pikakisaan, jonka voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Suomen itäisin kulttuurifestivaali tuo tarjolle paikallisten toimijoiden esittäytymisiä ja maalaistorin antimineen. Festarikansaa viihdyttää myös perjantai-iltana klo 18 koko perheen teatteriesitys Kolme iloista rosvoa. Kisojen ja ohjelman päätteeksi on lauantaina luvassa palkintojenjako ja musiikkia.
Lue lisää
Lataa ohjelma


Kansalaisvaikuttaminen

Miten kaupunkia muutetaan? – keskustelutilaisuus Oulussa

Kuka saa muuttaa kaupunkitilaa? Kenen kädenjälki näkyy? Onko kaupungissa paikkoja pysähtymiselle? Tule keskustelemaan aiheesta Ravintola Rauhalaan maanantaina 29.8. klo 13–15.30, Mannenkatu 4, Oulu. Ilmoittautuminen 22.8. mennessä.
Lue lisää 
Kuva: Tunne+Tila Oulussa 2016, Päivi Raivio

Kuntakumppanuuteen pohjautuva oleskelupuutarha Tyrnävälle

Tyrnävällä Hyvän mielen paikat -hankkeen ja kunnan yhteistä laatikkopuutarhaa on kasvatettu Tyrnävän vanhan pappilan pihamaalle tänä kesänä. Tyrnävällä tämä yhteisöviljelypuutarha on kuntakumppanuutta kädet multaan -tasolla: konkreettista tekemistä, jossa luodaan samalla uusia, toimivia kuntakumppanuuden käytäntöjä.
Lue lisää


Ympäristösivistys

Vedenalainen maailma esittäytyy Raumalla

Life Aquatic -tapahtuma valtaa Rauman uimahallin 17.–20.8.2016. Vedenalaiset konsertit, installaatiot ja äänimaailmat tuottavat elämyksen, joka ei unohdu. Konsertteja kuunnellaan kirjaimellisesti veden alla. Tapahtumaan voi osallistua uimahallin pääsylipun hinnalla päivisin klo 17 saakka, iltaisin järjestetään maksulliset livekonsertit.
Katso ohjelma ja lue lisää
Kuva: Lumpeenlehti alta kuvattuna. Olli Saira, vastavalo.fi
 

Kalanmaha


Kalanmaha on Raumalla oleva ympäristösivistyksellinen, yhteisöllinen tilataideteos, joka avaa suurelle yleisölle meriin joutuneiden roskien maatumisaikoja.
Lue lisää
Kuva: Kalanmaha, Maritta Nurmi.

Molemmat teokset ovat osa Rauma Biennale Baltcumia.

5E kylät – Pohjois-Suomen starttitapahtuma 10.9.

Pohjois-Suomen 5E-kylien avaustapahtuma lähestyy! Järjestämme Neittävän kylällä Vaalassa 10.9.2016 klo 10–16 vietettävän Kierrätyspäivä-kylätapahtuman yhteyteen aimo liudan mielenkiintoisia esittelyjä hankkeelle ajankohtaisista aiheista. Kaikki kynnelle kykenevät tervetuloa tutustumaan paitsi itse 5E kylät -hankkeeseen, myös paikalle hurauttavaan biokaasuautoon, aurinkosähköjärjestelmiin sekä hyvään kuivakäymälän hoitoon, lopputuotteen käsittelyyn ja käyttöön. Lisätiedot sekä lopullisen ohjelman aikatauluineen löytää lähiaikoina hankkeemme facebook-sivuilta.
Kuva: biokaasuauto, Jari Lindeman

Citytorppari Saarijärvellä

Ensimmäinen Citytorppari kaupungista maalle matkasi heinäkuun alussa viikoksi pääkaupunkiseudulta Saarijärvelle.  ”Punoimme muutamaan työhön myös kukkia konkreettiseksi muistutukseksi siitä, että myös luonto ja urbaani tekstiiligraffiti voivat sulautua luontevasti yhteen. Kuten maaseutu ja kaupunkikin asukkaineen eivät kaipaa vastakkainasettelua vaan luovia, uudenlaisia ideoita ja yhteistyötä.”
Lue lisää Johanna Lauhialan kokemuksista ja oivalluksista.
Kuva: Siina Lauhiala

Kirjoita mökkielämästä ja osallistu kilpailuun

Nyt mökkiaiheiset tarinat, runot, pakinat, esseet ja muut kirjoitukset pöytälaatikosta kiireen vilkkaa postiin tai sähköpostiin! Mökillä-kirjoituskilpailuun on osallistumisaikaa elokuun loppuun saakka. Voit kirjoittaa muistoista, haaveista tai tuoreista kokemuksista, mökkeilyn ihanuudesta tai kurjuudesta. Paras teksti saa 5.000 euron palkinnon.


ITE-taide

ITE-taidetta etsitään nyt Etelä-Savosta

Tiedätkö omaperäisiä taiteentekijöitä Etelä-Savosta? Anna vinkki! MSL:n ITE-taiteen kartoitukset ovat nyt edenneet Savoon Leader Piällysmiehen ja Leader Rajupusun toiminta-alueille. Kartoitamme ja dokumentoimme alueen itseoppineita nykykansantaiteilijoita sekä muita paikalliskulttuurin ja maaseutuperinteen kiinnostavia ilmentymiä.
Lue lisää ja tutustu hankkeen FB-sivuihin.

ITE-taiteen ilotulitusta – Kokkola, Riihimäki, Ilomantsi

Houkuttavia ja meheviä ITE-taiteen näyttelyitä on tarjolla pitkälle syksyyn. Runsain kattaus on
ITE-museossa Kokkolassa, jossa esitellään villinkirjavaa käsityöpohjaista ITE-taidetta 16.10. saakka. Samalla reissulla voi kurkistaa kadun toiselle puolelle uhkeaa Syömään!-näyttelyä. Metsästysmuseossa Riihimäellä ITE metsällä ja savannilla -näyttelyssä on aiheena luonto ja eläimet 18.9. saakka. Ilomantsissa ihastellaan puunveistäjien valloittavia tulkintoja karhusta, ja 19.–20.8. Karhufestivaaleilla kuoriutuu puusta taas aivan tuoretta katsottavaa.


Maahenki

Loruja kotieläimistä

Menestyksekäs eläinlorukirjojen sarja saa jälleen jatkoa. Nyt loruillaan maatilan ympäristössä ja tutustutaan maalaiselämään. Lorujen avulla pieni lukija pääsee kurkistamaan muun muassa kanojen, possujen ja lehmien päivittäisiin touhuihin. Tekijöiden aiemmat yhteisteokset ovat Loruja ötököistä (2014), Liituri (2013), Loruja nisäkkäistä (2012) sekä toiseen painokseen yltänyt Loruja linnuista (2011). Katso tarjous MSL EXPRESSin lukijoille!

Kustantamon kausitarjoukset MSL Expressin lukijoille:

Loruja kotieläimistä 22,90€ – 25% + postikulut

maahenki@msl.fi
www.maahenki.fi

MSL Express on Maaseudun Sivistysliiton sähköinen uutiskirje. Se kertoo yhdeksän kertaa vuodessa MSL:n koulutus- ja kulttuuritarjonnasta. MSL uutiskirjeen voit tilata omaan sähköpostiisi osoitteesta msl.fi/uutiskirjeen-tilaus/

 

PERU TÄMÄN KIRJEEN TILAUS

PÄIVITÄ TIETOJASI

KLIKKAA TÄSTÄ JOS VIESTI EI NÄY OIKEIN


Email Marketing Powered by MailChimp
maaseudun sivistysliitto logo

Maaseudun Sivistysliiton keskustoimisto sijaitsee Helsingissä ja aluetoimistot Oulussa, Saarijärvellä ja Joensuussa.

 

MAASEUDUNSIVISTYSLIITTO@MSL.FI

MSL.FI

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube