Copy


Nyhetsbrev februar

Ungdom på Eydehavn viser vei, og er med-skapere og med-drivere i egen ungdomsklubb!
 
I desember måned stilte mange mennesker opp i «Jeg gir deg min dag» kalenderen. De ønsket å gi en dag med frivillig innsats til lag og organisasjoner i Arendal. En av de første som svarte på e-posten som vi sendte ut var Fredrik Schulze. Han jobber til daglig i politiet og sitter som representant for SV i Arendal bystyre. På spørsmålet om noen ville gi en dag til frivillig innsats, svarte Fredrik;

-Selvfølgelig!
 
Det tok ikke lang tid etter at Fredrik var blitt presentert i kalenderen, før en ny e-post kom inn til Med Hjerte For Arendal.

- Jeg så at politimannen, Fredrik Schultze, ville gi en dag til å jobbe med barn og unge. Hvis han fremdeles er ledig så er vi veeeeeeldig interessert i at han skal komme til oss på Studio 38. 
 
Vi ønsket å høre mer om hvordan møtet mellom Fredrik og ungdommene i klubben på Eydehavn ville bli. For oss som kjenner både Fredrik og de som leder og er med i Studio 38, ante det oss at det ikke ville bli et helt ordinært «kontormøte» På forespørsel om de ville stille opp i nyhetsbrevet for Med Hjerte For Arendal og fortelle hva de hadde av felles planer, fikk vi et unisont ja.
 
Utstyrt med kamera og notatblokk, tok vi turen litt østover i kommunen, lørdag 1.februar, til selveste Stuenes-hallen. Vi var informert om at Studio 38 ungdomsklubb skulle arrangere et «Reeball» arrangement i Stuenes-hallen denne lørdagen klokken 14. Klubben hadde fått Arendal paintball klubb til å komme for å sette opp en bane i hallen, og låne ut utstyr til deltakere som ville være med. Fredrik Schulze, som hadde lovet å "gi en dag", til Studio 38, hadde bekreftet at politiet ville stille med et "lag" denne dagen. Da vi ankom Stuenes-hallen så vi etter Sonja Jenssen som er ansvarlig for klubben, for å finne ut litt mer før denne spennende kampen startet.
Lyden som møtte oss i Stuenes-hallen denne lørdag formiddagen kan minne litt om en dramatisk action film. Gummiballer føk rundt i hallen og traff både vegger, hindringer og kampklare ungdommer. To lag hadde allerede testet banen før politiet kom, og det var en smilende og svett gjeng som tok av seg maskene når de kom ut fra hallen. En blanding av latter og taktisk prat fylte rommet, mens neste lag gjorde seg klar for å spille. Ved inngangen satt Sonja Jenssen og hadde «kontroll» på deltakerne. Kiosken var også åpen for sultne deltakere og publikum, så vi tok oss en kaffe før vi satt oss ned med Sonja.
 
- I dag har vi reball- arrangement for alle som ønsker å delta. Reball er det samme som paintball bare at malingskulene er byttet ut med gummikuler. Banen er på størrelse med en håndballbane, og målet er å treffe alle motstanderne. Vi har i dag invitert inn Arendal Paintball klubb og andre samarbeidspartnere som jobber med ungdom i 12+ aldersgruppen. Det er ikke nødvendig å konkurrere om ungdommens oppmerksomhet når vi kan samkjøre et arrangement der de ulike prosjektene eller initiativene kan ha verdi av å delta på, forklarer Sonja. 
Du er leder og initiativtaker til Studio 38 ungdomsklubb. Kan du si litt om hvorfor du ønsket å reetablere ungdomsklubb på Eydehavn?
 
- Ungdommene hadde ikke noe ukentlig og fast tilbud å gå til, og dermed ble det mye henging rundt om på plasser som ungdommen ikke burde være. Med en ungdomsklubb kunne vi samle, og ha litt kontroll på dem. Den revitaliserte versjonen og prosjektet rundt Studio 38 ble startet for 3 år siden. Den viktigste aktiviteten vi har er de to dagene i uken da klubben er åpen, og der ungdommen selv lager sitt opplegg mens vi voksne kun fungerer som en støtte og et «fall-nett», smiler Sonja. 

Vi vet at du er veldig opptatt av å involvere de unge i både drift og innhold i klubben. Hvorfor er dette så viktig, og hvordan får dere de unge med?
 
- Ungdom er mye utsatt for stress, psykiske utfordringer og store forventninger. I stedet for at vi skal legge hele ansvaret i hendene på ungdommen, så fungerer vi som en støtte. På dette viset tar ungdommene mer del i aktiviteter, og får et utvidet eierskap til alt. Hos oss er det ikke så farlig å gå på tryne! 

Denne metoden har fungert over all forventning, og Studio 38 har nå ca. 35 ungdommer som kommer hver uke. Dette er ungdom som er utenfor ordinær aktivitet som fotball og håndball. I tillegg til faste dager har de også mange andre aktiviteter og arrangementer.
 
- Jeg husker godt da vi skulle arrangere drifting-konkurranse på Saltrød senter. Mange var veldig skeptiske til om vi skulle få det til, men når dagen kom så dukket det opp ca. 1200 besøkende, og ungdommene som hadde planlagt dette var så stolt! Det var en fantastisk fint øyeblikk. Nøkkelordet for alle arrangementene og aktivitetene våre er kontinuitet. Dette skaper trygghet og noe å forholde seg i en ellers stressende hverdag for ungdommen. 

Hvem var det som kom på å invitere politiet til dette arrangementet?
 
Etter at Fredrik Schulze-Krogh var med i Med Hjerte For Arendal sin “Jeg gir deg min dag”- kalender, og ønsket å gi en dag til frivilligheten, så benyttet vi oss av den muligheten og inviterte han med på dette arrangementet. Det er fantastisk gøy at han ikke “bare” kom selv, men at han også fikk med seg noen sporty kollegaer.
 
- Det betyr mye for ungdommene at politiet kommer, for da får de mulighet til å møte dem i en annen setting. Målet er ikke at de skal bli venner, men ungdom har godt av å få et positivt forhold til politiet, myndigheter og regler generelt. Men akkurat i dag gleder ungdommen seg til å skyte gummikuler på politiet, og politiet gleder seg til det samme, smiler Sonja. 
Vi hastet videre for å finne Fredrik (nr. 2 fra venstre), før politiet skulle kaste seg ut på banen igjen. Fredrik er jo ikke bare politi og politiker, han jobber også litt på si som skuespiller. 
 
Fredrik, kan vi vente oss både spenning og klovneri her ute på banen i dag?
 
- I dag kan publikum forvente absolutt ingenting! Vi har forberedt oss på å få litt juling og ha det moro! Det er viktig at politiet kan delta på slike ting for å vise ungdommen at vi kan tulle og ha det gøy vi også.  

Du skrev til Med Hjerte For Arendal at det er viktig for deg å bli kjent med ting som rører seg i kommunen vår. Var du forberedt på dette da du valgte å gi en dag til frivillig arbeid?
 
- Jeg vil si jeg har trukket et bra kort her! Nå må vi prate litt taktikk før vi skal inn igjen. Vi rykker for fort frem på banen og da bare sitter de og  plukker oss ned en etter en, så nå må vi ha et lite team møte. Takk for praten! 
Remi Sivertsen (t.v) og Max Sivertsen (t.h) hadde også en velfortjent pause mellom kampene, så vi satt oss ned for å ta en prat med guttene som har vært med i Studio 38 helt fra starten. 
 
- Studio 38 er en fantastisk bra initiativ, det har liksom blitt vår egen klubb! Her er vi bare en stor gjeng som møtes og har det moro. Det unike med klubben er at der får vi venner på tvers av alder. 

Ser dere frem til resten av dagens arrangement?
 
- Ja vi gleder oss! Vi er også glad i konkurranse, så dette arrangementet er perfekt. Det er moro at også politiet er her i dag! Arendal Paintball klubb deltar også, så det er gøy at det kommer litt proffe folk, men vi skal nok få tatt de, smiler Max.

I tillegg til reball arrangement denne lørdagen i februar, arrangerer også Studio 38 Danmarks-turer, gokart og overnattinger. Avslutningsvis oppfordret Max og Remi ungdom til å komme innom Studio 38.

“Her er alle én stor gjeng!”
Del på Facebook Del på Facebook
Tweet Tweet
Videresend til en venn Videresend til en venn
Copyright © 2020 Med Hjerte For Arendal, All rights reserved.