Copy


Nyhetsbrev mars

Vi sier farvel til mars måned og går med forventning inn i april og ønsker våren velkommen i Arendal.

Mars måned har vært fylt med mange aktiviteter i lag og organisasjoner, og i kommunen som helhet. Det har fortsatt vært mye aktivitet knyttet til arbeidet med den nye samfunnsplanen for Arendal. 4.mars var stabene i kommunene samlet og samfunnsplanen var en av postene på programmet. Kommunens ledelse jobber også med å sortere og analysere innspillene som er kommet inn og dokumentere status for mål og strategier som allerede er vedtatt i bystyret de siste årene. I den videre fasen skal forslag til ny Samfunnsplan legges frem i mai og deretter sendes på høring. Dette blir en viktig periode for oss alle sammen. Her har alle innbyggere muligheten til å få en bedre oversikt over kommunens utviklingstrekk, behov og forslag til strategier for fremtidig utvikling i kommunen vår. Det kommer mer informasjon om videre fremdrift i planarbeidet på kommunens nettsider i nærmeste fremtid.

Vi skal senere i dette nyhetsbrevet bli bedre kjent med Linda Hornstuen som har stilt opp i månedens portrettintervju. Hun er Arendals representant på landslaget for gatefotball. 

Samfunnsplanen og det digitale folkemøtet

Bli med på det digitale folkemøtet, og spill inn dine forslag gjennom å bli medlem i den digitale gruppen "Vårt Arendal - Digitalt Folkemøte" eller send mail til hei@digitaltfolkemøte.no.

Les mer på digitaltfolkemøte.no
Bry deg Arendal

I desember var Cathrine D-P Fossnes månedens portrettintervju i nyhetsbrevet vårt. Cathrine er næringslivskontakt i forebyggende seksjon, i det som heter Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning i Agder politidistrikt. Hun leder et pilotprosjekt som vi omtalte i nyhetsbrevet i desember. Prosjektet ble i oppstarten kalt «Bry deg uteliv», men det er nå endret til « Bry deg Arendal», for å vise at det gjelder mer enn sentrum og uteliv. 

Det har vært flere møter i sakens anledning, både med frivilligheten og restaurant- , serveringsbransjen og taxinæringen, og det første kurset i prosjektet har gått av stabelen denne uka. Det er noen frivillige som deltok i kurset og ønsker å bidra inn i natteravnordningen, men det er veldig fint om flere blir med på laget. 

Gjennom møter i tilknytning til prosjektet har det vært enighet om at natteravns-ordningen er viktig for byen vår. Det er svært forebyggende med voksne personer tilstede i byen nettopp for å kunne bidra til et positivt miljø og en trygg og hyggelig by også på kveldstid. I dagens ordning møter natteravnene opp på politistasjonen og får en orientering med innsatsleder før de går ut i byen. Muligheten for å ha en egen møteplass for natteravnene i sentrum er diskutert, og kan bli aktuelt.

Samarbeidspartnerne ønsker å beholde ordningen som i dag, men vil gjerne undersøke muligheten for at flere frivillige organisasjoner og enkeltpersoner blir med på denne viktige dugnaden. Samtidig ønsker vi at ungdomsskoleforeldre også utfordres til å bli med på ordningen. Med Hjerte For Arendal har sett at det har vært flere som har uttrykt ønske om å bli med på forebyggende arbeid for en tryggere by, gjennom diskusjon på sosiale medier. Vi benytter anledningen til å invitere dem som vil og kan til å ta kontakt med Cathrine på mail: 
cathrine.fossnes@politiet.no

Vi benytter samtidig anledningen til å gratulere Cathrine med pågangsmot og dedikert innsats i oppstarten av dette prosjektet, og takk til alle som har deltatt i møter og kurs!

Vi gleder oss til fortsettelsen, og til felles innsats for et trygt og godt Arendal. 
Åpen dag på Arendal Voksenopplæring 30.mars

Arendal voksenopplæring inviterte tradisjonen tro til «Åpen dag» lørdag 30. mars fra klokken 11:00 – 14:00, i skolen flotte lokaler i Kunnskapshavnen. Lag og organisasjoner fra Med Hjerte For Arendal nettverket deltok med stands og aktiviteter. Her kunne man ta del i og oppleve hva skolens mer enn 600 deltakere fra hele verden kan og er interessert i, og bli bedre kjent med alle mulighetene som lag og organisasjoner representerer i kommunen vår. Det var salg av mat og drikke fra alle verdenshjørner, og muligheter for å ta del i en rekke aktiviteter for barn, mange tilbud som dans, massasje, manikyr, frisør for å nevne noe. Det var også mulig å spille inn drømmer og tanker om Arendal sin fremtid og utvikling gjennom «Draume-lab» og Det digitale folkemøtetog gjennom dette bidra til utformingen av den nye samfunnsplanen i Arendal.

Her er noen glimt fra den flotte dagen:
Her er filmen som viser en del av det som foregikk denne nydelige dagen!
Takk til Arendal Voksenopplæring som stod for tilrettelegging, og takk til alle som bidro med aktiviteter og stands, og alle som tok turen innom og bidro til god stemning og fellesskap!
Nasjonal lansering av FRISKUS plattformen 25.mars på Fubiac bibliotek i Alna bydel i Oslo.

FRISKUS plattformen ble lansert nasjonalt 25.mars på Fubiac bibliotek i Alna bydel i Oslo. Arendal kommune og Med Hjerte For Arendal er med i dette unike samarbeidet, og var også på talerlisten denne dagen, men dessverre var influensaen sterkere enn viljen for leder av Med Hjerte For Arendal, som måtte nøye seg med å heie på arrangementet og alle som deltok, via mail og tekstmelding!

Arendal kommune har nylig inngått en treårig avtale om bruk av FRISKUS-plattformen, etter å ha deltatt i et år med testing og utvikling av løsningen. FRISKUS er en interaktiv aktivitetskalender som skal gjøre det lettere å finne og delta på aktiviteter og arrangementer i nærområdet, eller å delta som frivillig. Det er i tillegg et verktøy som skal gjøre det lettere for frivillige organisasjoner, lag og foreninger, og kommuner, på en innbydende måte å vise frem og koordinere sine arrangement og muligheter for å delta i frivillige lag og organisasjoner, og bidra i aktivitetene. Det blir rett og slett enklere å ha oversikt og delta på meningsfulle og gøye aktiviteter der vi bor!

I programmet for den nasjonale lanseringen var det innlegg både på video og live om hva FRISKUS kan bety for mennesker og samfunn, og Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner deltok under lanseringen, og oppfordret alle til å bli med i FRISKUS gjennom å få seg en FRISKUS profil. 

I Arendal skal vi nå ta fatt på kurs og opplæring for ledere både i kommunen og i frivilligheten ut over våren og sommeren. Flere prosjektledere og organisasjoner, kommunale ledere og Frivilligsentralene, har vært med gjennom fjoråret og testet ut og bidratt til god brukervennlighet av denne plattformen i samarbeid med FRISKUS. Planen er fra høsten å kunne rulle dette gode digitale verktøyet og den koordinerende digitale «møteplassen» ut til alle som ønsker å få en FRISKUS profil, og få oversikt over hva de kan delta på, eller være med på å skape.

Her finner dere litt mer informasjon om FRISKUS
https://friskusas.com/nn/
Tilbakeblikk til 2018 fra seminar på Eureka Kompetansesenter, med samarbeidspartnere i FRISKUS prosjektet.
Velkommen til Gatefotballturneringen og
Motbakkefestivalen 17.-19.juni 2019
Månedens portrettintervju med Linda Hornstuen

-vår alles fotballhelt!
Linda Hornstuen er en dedikert og dyktig fotballspiller som blant annet ble plukket ut til landslaget i Gatefotballen. Det er bare to år siden Linda begynte å spille fotball, men hun har fort utviklet seg til å bli en allsidig fotballspiller både på banen og foran mål. Det var ikke bare kampånden hun har som fotballspiller som fikk henne med på landslaget, men også viljen til å slutte med rus.
 
Når fikk du høre om Gatefotball-laget i Arendal?

Det var da jeg var Innlagt til behandling i 2016 jeg for første gang fikk høre om gatefotballen. Jeg pratet med en som var med på laget og snakket om hvor mye han gledet seg til motbakkefestivalen. Etter denne praten fikk jeg svært lyst til å bli med på laget selv, og fikk ordnet et møte med Jack Fredriksen og Halvor Torp fra T5-senteret. Det var slik jeg kom meg inn i Gatefotballen.
 
Hva betyr fotball for deg i dag?

Fotball betyr utrolig mye for meg. Ikke bare er det utrolig gøy å være med på, men sammen skaper vi gode opplevelser og sitter igjen med gode minner. Ofte kommer det inn spillere fra andre klubber på treningene og er med på å spille oss opp. Det er noe vi setter utrolig pris på, da det er viktig å få litt nye utfordringer på banen. Det gode fellesskapet og det sosiale er noe jeg ikke ville ha vært foruten. Det viktigste med å trene og spille fotball sammen med andre er uten tvil det sosiale. Det ville ikke vært det samme uten det gode fellesskapet vi har. Vi samles ofte og finner på koselige ting sammen, og er i tillegg med på å arrangere motbakkefestivalen. Vi er et sammensatt lag av mennesker med forholdsvis store problemer, noen har til og med hatt så store problemer at de ikke klarer å mestre livet lenger. Derfor er det så utrolig viktig å se hverandre og snakke hverandre opp i hverdagen. Gatefotballen betyr utrolig mye for meg og laget mitt.
 
Trenere er jo alltid viktig for et fotballag. Hva tenker du er aller viktigst med tanke på hvordan en trener kan motivere den enkelte spilleren og samle laget mot felles mål?
 
Jeg tror at en god trener tar seg tid til hver enkelt spiller. Én til én samtaler er utrolig viktig for å føle seg sett og hørt. En god trener skal lede og gi konstruktiv kritikk, og samtidig vise omsorg og forståelse. I tillegg er det viktig at treneren også engasjerer seg i samholdet i laget og bruker tid på å styrke fellesskapet. Det er utrolig viktig at en trener behandler alle likt og understreker at alle er like viktige, uansett hvor dyktige noen er på banen.
 
Hvor ofte er dere på farten for å spille kamper?

Foreløpig spiller vi kamper kun en gang i året under NM i gatefotball. Under NM i gatefotball i Arendal i maiskal jeg selv være deltager og spille for gatefotballaget. I tillegg blir jeg med som frivillig og engasjerer deltakerne som er med. Jeg forbereder meg til NM ved å fortsette å trene som jeg gjør, og spille mest mulig sammen med de andre. Jeg trener hver dag, og noen ganger til og med to ganger om dagen. På fotballtreningene får jeg trent mye kondisjon, mens jeg trener mer styrke på helsestudio. I tillegg er det viktig å glede seg til å spille i forkant av arrangementet! Vi håper på at Arendal klarer å komme seg opp i OBOS-ligaen igjen slik at vi kan få til et gatefotballag der og få spilt litt flere kamper da. Min drøm for lager er å kunne opprette et gatefotballag under Arendal fotball, slik at vi kan være med på flere fotballcuper i nærområdet. Gatefotballen trenger også mer innskudd og midler, da har vi også mulighet til å delta på FA-cupen med Frelsesarmeen.
 
Har du andre jobber og fritidsinteresser som er like viktige for deg som fotball?

Jeg er veldig glad i trening, men utenom det er jeg også veldig opptatt av å delta i frivilligheten. På lang sikt håper jeg på å kunne samle inn nok attester slik at jeg en gang i fremtiden kan ta en utdanning. Ellers er det utrolig viktig for meg å være med i sosiale fellesskap. Jeg er utrolig glad i å jobbe med mennesker. Jeg arbeider som frivillig på frivillighetssentralen på Elim på Hisøy som instruktør. Der får jeg mennesker fra 65 år og oppover ut av stolen for å få seg litt aktivitet. I tillegg arbeider jeg som støttekontakt.
 
Har du noen innspill til kommunens samfunnsplan som er under utarbeidelse? Noe du mener vi kan forbedre på eller starte med, som det er behov for i kommunen vår?

Etterverns arbeidet er noe jeg synes er utrolig viktig. Jeg skulle ønske at gatefortballen ble en fast del av etterverns arbeidet her i kommunen. På den måten blir man automatisk med i et fellesskap, og har alltid noen å gå til eller ringe til. Det er utrolig viktig å få ut mer informasjon om dette slik at de som sliter får øyne opp og vilje til å snu om på livet sitt. Dersom en har lyst til å være i aktivitet og ha det gøy samtidig, anbefaler jeg virkelig å bli med i et fellesskap som dette. Det er så utrolig viktig å gi seg selv noen utfordringer og bli med på noe nytt!
 
Den 7.mars 2019 har jeg klart å holde meg rusfri i tre år. Det å bli rusfri er 1% av jobben, mens det å holde seg rusfri tilsvarer 99% av jobben. Noen klarer dette på første forsøk, mens andre må prøve flere ganger. Når en skal bli rusfri kan en ikke bare tenke på hvor en har vært, det er minst like viktig å tenke på hvor en er i prosessen nå og hvor en er på veg. De siste tre årene har vært en utrolig hard kamp. Det handler om å ta en dag om gangen og være takknemlig for at en klarer å legge seg og stå opp uten rus, en dag om gangen. Det er en lang selvutviklingsprosess, som en virkelig må jobbe for hvis en ønsker å leve. Jeg syntes at samfunnet burde belønne og legge til rette for de som har drivkraft og viljestyrke til å få til ting.
Del på Facebook
Tweet
Videresend til en venn
Copyright © 2019 Med Hjerte For Arendal, All rights reserved.