Copy
Bijgaand ontvangt u de eerste nieuwsbrief van bureau
Peter de Ruyter landschapsarchitectuur.

Veel leesplezier en een fijne zomer gewenst!
View this email in your browser

Boek 'Vloeiend landschap' genomineerd voor de
Jan Wolkers Prijs 2016

'De beste natuurboeken - 16 juweeltjes - staan nu op de longlist van de Jan Wolkers Prijs 2016', zo kondigde Menno Bentveld in het radioprogramma Vroege Vogels de genomineerden van de Jan Wolkers Prijs aan. En 'Vloeiend landschap' staat daartussen! Het debuut van landschapsarchitect Peter de Ruyter, uitgegeven door Bornmeer, handelt over de toekomst van het Friese landschap; de onlosmakelijke veranderingen, de urgente problemen en de zoektocht naar een 'weerbaarder landschap'.

Er zijn ongeveer 80 boeken ingezonden, die verschenen zijn tussen 1 juni 2015 en 1 juni 2016: veldgidsen, kinderboeken, naslagwerken en romans. In de uitzending van Vroege Vogels (NPO radio1) op zondag 21 augustus a.s. wordt bekend welke vijf van deze 16 boeken op de shortlist belanden. De uiteindelijke winnaar van de Jan Wolkers Prijs 2016 wordt bekend gemaakt op zondag 16 oktober 2016.

De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels).

Voor de volledige longlist van de Jan Wolkers Prijs 2016 klik hier >>>
 

Herinrichting buitenruimte gemeentehuis Bloemendaal

'Rustgevend, open en warm en toch een gevoel van in het bos zijn', zo omschrijven de baliemedewerkers van het nieuwe gemeentehuis in Bloemendaal de heringerichte buitenruimte.

Van 2012 tot 2016 heeft Peter de Ruyter landschapsarchitectuur mogen werken aan de herinrichting van de voormalige buitenplaats Bloemenheuvel in de binnenduinrand. Het oorspronkelijke ontwerp van J.D. Zocher jr. is - met respect voor het verleden - aangepast aan de eisen van een modern gemeentehuis. Het huis is weer met z'n voeten in het gras gezet door een nieuwe routing. De ondergroei in het bos is grotendeels verwijderd, zodat het natuurlijke reliëf weer zichtbaar is geworden. En een licht aflopend ontvangstplein leidt de bezoeker naar de nieuwe publieksentree.

Het ontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Rudy Uytenhaak (Bureau Uytenhaak) en Marijn Schenk (NEXT architects). Voor een uitgebreide toelichting op het plan klik hier >>>
 

Benoeming als lid Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling

Per 1 juli 2016 is Peter de Ruyter benoemd als lid van de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) van de provincie Noord-Holland. De ARO bestaat uit deskundigen op het gebied van landschap, stedenbouw en cultuurhistorie. Daarbij is ook bijzondere kennis op de terreinen economie, landbouw en water in de ARO vertegenwoordigd. De ARO adviseert rechtstreeks aan Gedeputeerde Staten over ruimtelijke ontwikkelingen in de provincie.

Voor meer informatie over de ARO  klik hier >>>
Copyright © 2016 Bureau Peter de Ruyter landschapsarchitectuur, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp