Copy

Nieuwsbrief september 2020

In de praktijk: zonnebrand voorkomen met ColorTect
De hitte voor de oogst heeft de gemoederen behoorlijk bezig gehouden. De kans op zonnebrand was groot, zelfs op plekken waar men het gewas kon koelen met beregening. Langdurig beregenen heeft een aantal negatieve bijwerkingen. Naast beschikbaarheid van water zijn waterkwaliteit en uitspoelen van mineralen uit de bodem serieuze problemen.

Door toepassing van ColorTect, 3 en 2 weken voor de oogst, hebben we bij toepassingen in appels (Joly Red) en peren (Conference) een flinke reductie van zonnebrand vastgesteld. Het beeld bleef beperkt tot een verkleuring, die geen invloed heeft op de celstructuur van het vruchtvlees:
Naast de bescherming tegen zonnebrand geeft de toepassing van ColorTect een meetbaar hardere vrucht met een zichtbaar groenere achtergrondkleur, in combinatie met hogere suikerwaardes.

Advies: 2 kg ColorTect per ha 3 en 2 weken voor oogst
Bladvoeding na oogst
Na de oogst is het belangrijk om de aangelegde knoppen vóór de bladval zo sterk mogelijk te krijgen. Zeker waar hitte- en droogtestress veel gevraagd heeft van het gewas.

Door OPF 7-2-3 toe te passen krijgen de bomen een hele reeks aan plantaardige aminozuren. Deze worden door de bomen direct omgezet in complexe suikers en eiwitten, waar de bomen komend voorjaar veel voordeel van hebben.

Hoe langer we in staat zijn het blad groen te houden, hoe meer fotosynthese en daarmee suikers door de plant kunnen worden aangemaakt. Dit is allemaal groei-energie voor het uitlopen volgend jaar.
 
Advies: 5 l OPF 7-2-3 + 2 l Fulvic 25 per ha elke 10-14 dagen (zolang het blad niet verkleurd is).
Nu is de tijd voor mycorrhiza
Veel telers zien achterblijvende bomen als gevolg van muizen en of woelratten schade. Deze kunnen heel goed middels mycorrhiza’s  gerevitaliseerd worden. We weten dat mycorrhiza’s in de grond horen bij de wortels. Het plantmoment, maar ook het oogstmoment zijn uitgelezen momenten om mycorrhiza’s aan te brengen.

Omdat we de voordelen van mycorrhiza toepassing allemaal graag met eigen ogen in de praktijk willen zien heeft PHC een ‘Mycorrhiza starterskit’ samengesteld. Deze starterskit is in twee varianten te bestellen, en wordt tegen kostprijs naar u verzonden.
 
Starterskit injectie bevat:
  • Injectielans (geschikt voor de meeste rugspuiten)
  • Testverpakking PHC Injectable Universeel
  • Instructies voor correcte toepassing
 
Starterskit dipbehandeling bevat:
Wil je de toegevoegde waarde van mycorrhiza zelf ervaren?
Vul het
online bestelformulier in om de starterskit te bestellen.


Raymond Notermans
Teeltadviseur fruitteelt

r.notermans@phc.eu
+31 (0)6 - 1210 5526

www.phc.eu
info@phc.eu
@PHC_PlantHealthCure
www.phc.eu
Facebook
Copyright © 2020 Plant Health Cure BV, All rights reserved.

Plant Health Cure BV
Veldweg 7 Oisterwijk
5061 KJ Nederland


Hier kunt u aangeven hoe u onze nieuwsbrieven wilt ontvangen:
 contact voorkeur aanpassen  of  afmelden voor de nieuwsbrief