Copy

Nieuwsbrief 19 maart 2020

Beste relatie,

Gisteren bent u als dealer geïnformeerd over de inzet van FrosTect 2.0; vandaag wordt onderstaande nieuwsbrief naar alle eindgebruikers gestuurd. Voelt u zich vrij om (delen van) deze content te delen via uw eigen kanalen. 

Met vriendelijke groet,
Team Plant Heath Cure

Bescherm zachte gewassen tegen late nachtvorst


Door de vroege ontwikkelen van bomen, heesters en vaste planten is het vorstrisico veel groter dan in een 'laat' seizoen. Het afgelopen jaar leek de werking van FrosTect op sommige percelen niet te voldoen aan de verwachtingen. PHC heeft deze signalen diepgravend onderzocht en geconcludeerd dat het ontbreken van voldoende Calcium de werking van FrosTect kan beperken. FrosTect heeft een bewezen hogere effectiviteit door de toevoeging van Natural Green micro-calcium. Hierdoor is de werking van FrosTect niet meer afhankelijk van de al aanwezige hoeveelheid calcium in het gewas. 

Deze verbeterde versie van FrosTect noemen wij FrosTect 2.0

Hoe werkt Frostect 2.0?
De harpine-eiwitten in FrosTect 2.0 zetten de nieuwe gevormde cellen in de groeischeuten en de bloem aan tot het activeren van het immuunsysteem. Calcium is nodig in dit proces. Stoffen als jasmonzuur, salicylzuur en fosforzuur zorgen voor een hogere mineralendichtheid in de cel (zouten), waardoor de celinhoud tot -4/-5 graden vorst kan verdragen. Beschadigde cellen worden hersteld door het afweer-mechanisme.

Meer informatie over Frostect 2.0
Dosering: twee dagen (36-48 uur) voor verwachte vorst 1,5 kg per ha FrosTect 2.0 toepassen. Bij opnieuw nachtvorst binnen 3 dagen volstaat herhalen met 1 kg/ ha.
 
Bovenstaande Hortensia`s (Hydrangea aspera Hot Chocolate) hebben 1,5 uur in een vriescel met een temperatuur van -2 graden Celsius gestaan om nachtvorst na te bootsen. De planten links zijn 36 uur vooraf behandeld met PHC Frostect.

Bodemverbetering in de volle grond
Door de grote hoeveelheden neerslag zien we dat veel vollegrondspercelen de laatste weken slecht berijdbaar zijn geweest. Ook zien we dat de bodembiologie te lijden heeft gehad onder zuurstofgebrek. Voor een weerbare- en vitale bodem is het verstandig de bodemverbeteraar TerraPulse te strooien.

Met TerraPulse wordt een breed scala aan bodembacteriën, -schimmels, en -streptomyceten aangebracht. Daarnaast bevat TerraPulse een scala aan mineralen door het bestanddeel gesteentemeel- en kleimineralen. De droge vorm van Fulvine in de TerraPulse zorgt voor het geleidelijk vrijkomen van fulvinezuren welke een chelerende werking hebben en daarmee nutriënten vrij- en mobiel maken voor de plant. Een compleet pakket aan bodemverbetering in één product. Meer informatie over TerraPulse

Adviesdoseringen:

  • Nieuwe aanplant: 400-500 kg/ha. voor- of direct na aanplant strooien
  • Onderhoud bestaande aanplant: 300-400 kg/ha. strooien in oktober-april

Bemesten zonder fosfaat met OPF Granulaat
Hou bij het opstellen van het bemestingsplan rekening met de gewasbehoefte, de bemestingsnormen en de samenstelling van de meststof. Zo is het op gronden met een hoog- fosfaatgehalte verstandig om een meststof aan te wenden zonder fosfaat. PHC heeft hiervoor de korrelmeststof OPF granulaat (11-0-5) ontwikkeld.

OPF Granulaat bevat geen fosfaat, en komt over een periode van 10-12 weken gedoseerd vrij. Het is een 100% organische meststof, met als groot voordeel dat deze een werkingscoëfficient heeft van 50% (en dus maar voor 50% meetelt in de mestboekhouding). Verder bevat OPF granulaat een scala aan sporenelementen, plantaardige aminozuren, en voedt OPF granulaat naast de plant ook het bodemleven.

Meer informatie over OPF Granulaat

Een basisadvies in de boomkwekerij- en vaste planten teelt:

  • Heesters- bladhoudende haagplanten: 2 giften van 400-450 kg/ha. (april, juni-juli)
  • Coniferen: 3 giften van 300 kg/ha. (maart-april, juni, augustus)
  • Spillen- en laanbomen: 2 giften van 400-450 kg/ha. (april, juni-juli)
  • Vaste planten: 2 - 5 giften, dosering en interval afhankelijk van behoefte
Voor vragen of een advies op maat kunt u contact op nemen met Stefan Even.

Stefan Even
Teeltadviseur

s.even@phc.eu
+31 (0)6 - 53 27 04 24
@PHC_PlantHealthCure
www.phc.eu
Facebook
Copyright © 2020 Plant Health Cure BV, All rights reserved.

Plant Health Cure BV
Postbus 103
Oisterwijk, 5060 AC
Nederland


Hier kunt u aangeven hoe u onze nieuwsbrieven wilt ontvangen:
 contact voorkeur aanpassen  of  afmelden voor de nieuwsbrief