Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Bekijk deze e-mail in je webbrowser
Nieuwsbrief 31 mei 2021
De trainingen van NWGR zijn hervat. Gebruik van de kantine vanaf zaterdag 5 juni weer mogelijk!

Vanaf donderdag 8 april hebben de versoepelingen van de Coronamaatregelen het mogelijk gemaakt om de trainingen te hervatten. Hiervan wordt gelukkig al weer volop gebruik gemaakt door de leden. Het is nu ook weer mogelijk om met grotere groepen (maximaal 30) te trainen.
Zaterdag 5 juni a.s. worden de maatregelen verder verruimd. Daarmee wordt het weer mogelijk om na de trainingen in de kantine en op het terras koffie te drinken. Een zucht van verlichting zal dit ongetwijfeld oplveren bij velen.

Ook zullen de maandelijkse lange wandelingen weer worden hervat. Meer informatie over de wandeling op zondagmorgen 6 juni is opgenomen in deze nieuwsbrief.

Trainingen van NWGR zijn vanaf 8 april hervat

Met inachtneming van de voorschriften van RIVM zijn de trainingen van NWGR met ingang van donderdag 8 april hervat. Hiermee kon worden voldaan aan de vurige wens die bij veel leden leefde. Velen maken inmiddels weer gebruik van de trainingsmogelijkheden van NWGR.
Recent is het ook mogelijk geworden om met grotere groepen (maximaal 30) te trainen, waardoor het vormen van subgroepjes niet meer noodzakelijk is.

De trainingen op zaterdagmorgen worden voorlopig in 2 tijdblokken voortgezet: om 08:30 uur de groepen rood en oranje, om 09:00 uur de groepen blauw en groen.
 

Koffiedrinken

Met ingang van zaterdag 5 juni kunnen de kantine en toiletten ook weer door de vereniging worden gebruikt. Hiermee wordt het koffiedrinken na de trainingen hervat. Wel blijven de RIVM voorschriften gelden in zowel de kantine als op het terras. Voor onze vereniging betekent dit dat de volgende regels gelden:
  • In de kantine geldt een looprichting die met pijlen is aangegeven
  • Registreren is verplicht; maak daarvoor gebruik van de aanwezige formulieren
  • In de kantine draag je een mondkapje (tenzij je aan een tafel zit)
  • Maximaal 4 personen aan een tafel
  • Tafels en stoelen zijn klaargezet en mogen niet verschoven worden
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Koffie en thee worden geserveerd in kartonnen/plastic bekertjes

Algemene ledenvergadering wordt uitgesteld tot fysieke bijeenkomst weer mogelijk is

De jaarvergadering van NWGR zal dit jaar worden gehouden zodra het weer mogelijk is om fysiek met grotere groepen bijeen te komen. Een datum hiervoor zal zo snel mogelijk door het bestuur bekend worden gemaakt zodra verdere verruiming van de Corona maatregelen plaatsvindt.

Op zondagmorgen 6 juni weer een lange wandeling van NWGR

Nu het mogelijk is om met grotere groepen wandelingen te maken, zal de maandelijkse lange wandeling van NWGR ook weer worden hervat. Op zondagmorgen 6 juni zal de lange wandeling plaatsvinden door het gebied van de Chaamse beken en de Strijbeekse Heide. Ongetwijfeld kan hierbij volop worden genoten van het frisse voorjaarsgroen dat door de regenval van de afgelopen weken en de hierop volgende zon nog extra aan kleur heeft gewonnen. Kortom het wordt weer volop genieten van hetgeen onze omgeving aan de deelnemers heeft te bieden. De wandeling heeft een lengte van 10 kilometer.
  
 Het vertrek is zoals   gebruikelijk zondagmorgen 6 juni om 08:30 uur vanaf   het parkeerterrein bij de Vijf   Eiken.

Om 08:50 start de wandeling vanaf restaurant Huis ten Bosch, Bredaseweg 72 te Chaam. Bij het restaurant kan worden geparkeerd. Na de wandeling wordt er koffie gedronken.
Aan de wandeling kan ook worden deelgenomen door introducees of belangstellenden die kennis willen maken met NWGR. 
Voorafgaande aanmelding is niet nodig. Bij eventuele vragen kan Peter worden gebeld: 06-53254002.

Let op: als bijzondere geste van wethouder Paul de Beer van Breda ontvangen de deelnemers na de wandeling een viertal wandelbrochures van Breda Nassaustad (zie onder)!
                                 

Iets voor jou: bestuurslid van NWGR?

Al jarenlang is NWGR een goed lopende en gezellige vereniging. Niet in de laatste plaats is dit te danken aan de inzet van het bestuur om de trainingen en de vele clubactiviteiten in goede banen te leiden. Gelukkig worden hierbij veel helpende handen geboden.
Aad in 't Veld heeft vorig jaar het voorzitterschap van NWGR overgenomen van Renate Phaff. Hij heeft hierbij aangegeven dit voor korte termijn te willen vervullen. In verband met andere drukke activiteiten draagt Aad het voorzitterschap graag over aan een ander verenigingslid. Wie heeft belangstelling voor deze functie? Het tijdsbeslag zal zeker geen hinderpaal vormen. 
Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Aad: 06-37604617.
Het bestuur kan ook nog versterkt worden met een vijfde lid. Bij voorkeur een lid van NWGR die vaardig is met ICT. Informatie over deze functie is te verkrijgen bij Wouter van der Meiden: 0161-226525.

Contributie wordt in juli geïnd

                                                    

De contributie voor het tweede halfjaar van 2021 wordt in juli via de automatische incasso geïnd. 

Wat betekenen toch al die tekens op de bomen?

Bij iedere wandeling of training vallen ze weer op: de veelal blauwe en oranje tekens op de bomen. 'Wat is de betekenis hiervan?' is diverse keren gevraagd. Daarom hierbij de verklaring.
De tekens vertellen de bosuitvoerder precies wat de beheerder graag gedaan wil hebben in het bos. Het aanbrengen van een markering op de boom noemen we ‘blessen’. In het zuiden van het land en in Vlaanderen noemt men het ook wel 'smetten' of 'schalmen'. Blessen kan op verschillende manieren. Vroeger gebruikte men vaak een blesmes, maar tegenwoordig is een verfmarkering op de stam het meest gangbaar. 
Ieder teken heeft een eigen betekenis. Deze zijn in onderstaand schema weergegeven.

             Een overzicht van verschillende blestekens (met betekenis) die men veel gebruikt
Een overzicht van verschillende blestekens (met betekenis) die men veel gebruikt (Bron: Bosgroepen)
(Habitatboom: wordt nooit gerooid. Toekomstboom: wordt in toekomst gerooid)

Om de beheerdoelstelling van de boseigenaar te koppelen aan de juiste boswerkzaamheden, moet de blesser goed op de hoogte zijn van het terrein en de beheerdoelen. Hij of zij moet een goede inschatting maken van de (potentiële) rol van iedere boom en wat dan de behoeften zijn van dit specifieke exemplaar. Denk daarbij aan hoe snel de soort groeit, hoeveel licht hij nodig heeft en wat het toekomstperspectief is voor de betreffende boom of de plek in het bos. Ook de gebruikstoepassing van de betreffende boom speelt hierbij een rol. Door dunningen ontstaat er namelijk niet alleen ruimte voor de ontwikkeling van andere bomen, ook struiken en kruiden krijgen door de toename van licht meer kansen. Dat draagt allemaal bij aan de biodiversiteit in het bos. Belangrijk dus, want als het bosecosysteem op orde is, functioneert een bos het beste.
(Bron: Nature Today)

Ook dit jaar weer Zetjes-actie van AH Rijen 

NWGR heeft zich opnieuw aangemeld bij Albert Heijn Rijen voor deelname aan de Zetjes-actie, die in voorgaande jaren zo succesvol verliep voor de vereniging.
In een volgende nieuwsbrief wordt meer informatie opgenomen over de actie van dit jaar.

 Lotto

Voor deze nieuwsbrief heeft Klara de uitslagen van de afgelopen periode weer doorgegeven: 

Week Nr   Winnaar
14 35   Nelly Kerkhof
15 36   Wim Beursgens
16 21   Wil Michielsen
17 17   Piet Coppens
18 29   Peter von Meijenfeldt
19 37   Hanny Kuijten
20 7   Henny Zwanen
21 21   Wil Michielsen

Winnaars, van harte gefeliciteerd!
 
OPROEP
Doordat we elkaar vanwege corona minder gemakkelijk treffen, heeft nog niet iedereen die meedoet aan de lotto zijn bijdrage bij Klara kunnen afgeven.
Een extra mogelijkheid om dit nu te doen is om een envelop met je betaling aan de trainer te geven. Deze zal dan zorgen dat het geld bij Klara terecht komt.
Vergeet niet je naam op de envelop te zetten!
(De bijdrage is 6,50 per kwartaal; bij voorkeur voor meerdere kwartalen betalen.)

Verjaardagen juni 2021

 
04-06 Dorine Westerduin
10-06 John Ansems
11-06 Marian Giesekam
12-06 Margriet Gründmann
12-06 Harry Kwisthout
13-06 Marie-Jose Taks
15-06 Jo Boemaars-van-Loon
17-06 Els van Oosterhout
23-06 José Suur
23-06 Jeanne van de Groes
Raadpleeg regelmatig onze website voor actuele informatie
Copyright © 2021 Nordic Walkingvereniging Gilze en Rijen, All rights reserved.


Als je je inschrijving wil bijwerken klik dan hier.
Mocht je je willen uitschrijven voor deze nieuwsbrief, klik dan hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp