Copy
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Bekijk deze e-mail in je webbrowser
Nieuwsbrief 27 oktober 2021
Korte nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief is een aanvulling op de tussentijdse nieuwsbrief die op 12 oktober jl. is uitgebracht.

Coronaregels in het clubgebouw

Ondanks de al plaatsgevonden versoepelingen blijft voortdurende aandacht voor de Coronaregels van belang. Nu de weersituatie zodanig wordt dat het terras minder gebruikt zal worden, is het voor het koffie/thee drinken in het clubgebouw noodzakelijk dat je over een QR-code en ID beschikt. De rijksvoorschriften noodzaken hiertoe. Binnen in het clubgebouw kan hierop worden gecontroleerd.
Voor het afhalen bij de bar en op het terras opdrinken van koffie/thee bestaat deze noodzaak niet. 
Ben je verkouden of ziek, neem dan geen risico en sla gerust een training over! Dit ter bescherming van jezelf en jouw sportgenoten.

Stiltewandeling + ontbijt op zondagmorgen 31 oktober gratis voor leden en introducees

 Zondagmorgen 31 oktober gaat weer de wintertijd in. Dit  betekent dat, bij wijze van traditie, NWGR die dag in de  vroege ochtenduren weer de jaarlijkse Stiltetocht  organiseert.  
 Wil je ook de louterende werking van echte stilte beleven? Mis dan niet deze unieke mogelijkheid en meld je aan. Deelnemers moeten tijdens de wandeling van ca. 1,5 uur absoluut stil zijn. De tocht start om 06:00 uur (wintertijd; dus 07:00 zomertijd) vanuit het clubgebouw. Na afloop staat voor de deelnemers een heerlijk ontbijt klaar in het clubgebouw. Er kan worden gelopen met of zonder Nordic Walkingstokken. Ook introducees zijn welkom. 
In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving wordt dit jaar geen bijdrage gevraagd voor deelname. Leden en introducees kunnen dus gratis deelnemen. Wel is voorinschrijving verplicht.
Inschrijven graag uiterlijk woensdag 27 oktober via aanmelding@nordicwalkinggilzerijen.nl onder vermelding van Siltetocht. En vermeldt eventuele meerdere deelnemers erbij.

Lange wandeling in november vindt plaats op zondag 7 november: De Berk-Wijmeren-Strijpen bij Etten-Leur

Zondagmorgen 7 november vindt de volgende maandelijkse lange wandeling plaats van NWGR.
Na de bosgebieden bij Hooge Mierde van de afgelopen wandeling gaan we ditmaal op pad door het mooie open polderlandschap ten noorden van Etten-Leur. 
Start van de wandeling is om 09:00 uur vanaf Café-Restaurant 'In den Molen' (Zwartenbergse Molen), Zevenbergseweg 21, Etten-Leur.

              

Zoals gebruikelijk wordt om 08:30 uur vertrokken vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Vijf Eiken.
Houd er rekening mee dat een gedeelte van de route zompig kan zijn. Goede, waterdichte wandelschoenen zijn daarom vereist.
In verband met de mogelijke terreinomstandigheden is er ditmaal geen route van ca. 5 kilometer uitgezet. Er wordt alleen een route gelopen van ca. 10 kilometer.
Zowel leden als introducees zijn van harte welkom om aan deze mooie wandeling deel te nemen. Onderweg zal uitleg worden gegeven over alle natuurprojecten die nabij Etten-Leur worden uitgevoerd.
Bij slechte weersomstandigheden is het verstandig om te bellen met Peter von Meijenfeldt, 06-53254002 of de wandeling doorgang zal vinden.
 

Wandeling op 10 oktober ging in nevelen gehuld

Prachtige wandeling nabij Hooge Mierde  
Hoewel de naam van de Turnhoutse Heide doet vermoeden dat deze in België ligt, is niets minder waar. Het vormt onderdeel van het uitgestrekte bosgebied in eigendom van de gemeente Reusel-De Mierden, aansluitend aan Landgoed De Utrecht. In en nabij het gebied liggen ook veel vennen en uitgestrekte heides.
Het decor voor de maandelijkse lange wandeling nabij Hooge Mierde was sfeervol. De mist gaf het bos- en vennengebied het karakter van haloween. De vele spinnenwebben en zwakke zonnestralen door de mist maakten de fraaie lange wandeltocht bijna idyllisch.
De 32 deelnemende leden van NWGR genoten met volle teugen van de wandelroute. Deze voerde onder meer over ‘Suskes Klompenpedje’. Dit wandelpad langs het vengebied Beleven, in eigendom bij Brabants Landschap, herbergt bijzondere natuurwaarden.
 
 Vengebied Beleven verborg charmes in  nevelen
 Het toppunt van de wandeling, het vengebied  Beleven nabij Reusel, bleef voor de NWGR’ers  goeddeels verborgen door de mist. Maar het  moedigde ongetwijfeld aan voor een hernieuwd  bezoek waarbij de zon de charme van de vennen  en naastliggende heide in volle glorie toont.
Bij het boscafé met de toepasselijke naam ‘Krek-wak-wou’ werd nog lang nagepraat na deze mooie wandeling.

Activiteiten in december

Noteer alvast in jouw agenda de aandachtspunten voor de maand december.
Op zaterdagmorgen 4 december vindt de Pietentraining plaats. Net als ieder jaar zal er na de trainingen een gezellig samenzijn zijn in het clubgebouw.
Op vrijdagmorgen 31 december vindt onze jaarlijkse Silvester Glühweintocht plaats vanuit het clubgebouw. 
In de volgende nieuwsbrief komt meer informatie over beide activiteiten.
De maandelijkse lange wandelingen vinden plaats op zondag 12 december 2021 en op zondag 9 januari 2022.
Van zaterdag 25 december tot en met zaterdag 1 januari 2022 vinden er geen trainingen plaats. 

Zetjesactie van Albert Heijn Rijen loopt nog tot eind oktober
Van 4 september tot en met 29 oktober houdt Albert Heijn Rijen de AH Zetjesactie.

Voor iedere 10 euro die in de winkel wordt besteed ontvangt de klant een Zetje. Deze kan in de voor de winkel opgestelde kunsttofkoker van NWGR worden gedaan. NWGR ontvangt na afloop van de aktie een aandeel uit de sponsorpot van Albert Heijn. Dit aandeel hangt af van het aantal gedoneerde Zetjes.
Zet dus allen je beste beentje voor om deze leuke ondersteuningsactie van AH Rijen ook dit jaar te laten slagen voor NWGR.
In voorafgaande jaren ontving de vereniging een heel mooie bijdrage uit deze actie.
                                 

Opzeggen lidmaatschap

Mocht je onverhoopt jouw lidmaatschap van NWGR willen beëindigen, wil je dit dan ruim voor 1 november doen! Als je na deze datum opzegt, brengt NWGR je 27 euro kosten in rekening. Dit in verband met de kosten die de KWBN ons in rekening brengt voor opzeggingen na 1 november 2021.

 Lotto

Voor deze nieuwsbrief heeft Klara de uitslagen van de afgelopen periode weer doorgegeven: 

WeekNr Winnaar
3937 Hanny Kuijten
4028 Antoon Laming
4128 Antoon Laming
423 Toon Jansen

Winnaars, van harte gefeliciteerd!

Verjaardagen november 2021

 
03-11   Marie-Louise Peeters
05-11   Suze de Hoon
05-11   Maria Klaassen
06-11   Coby Wouters
07-11   John Vegt
07-11   Jeanne Smeekens
08-11   José van Gog
08-11   Thom Embregts
11-11   Alie Berends
12-11   Toon Jansen
15-11   Mia Hesemans
15-11   Els Blakenburg
25-11   Ad Peijnenburg
Raadpleeg regelmatig onze website voor actuele informatie
Copyright © 2021 Nordic Walkingvereniging Gilze en Rijen, All rights reserved.


Als je je inschrijving wil bijwerken klik dan hier.
Mocht je je willen uitschrijven voor deze nieuwsbrief, klik dan hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp